Bixio Desmontà Rinero IGT 2014

“Indbydende Veneto-vin med skøn personlighed”
★★★★★ (5 ud af 6 mulige)

Type: Rødvin
Land: Italien, Veneto
Pris: 75,00 kr. pr. stk.
Forhandler: Skjold Burne

Det er absolut ikke hverdagskost, at man finder en Veneto-vin fremstillet på Merlot og lidt Cabernet Sauvignon, som samtidig benytter appassimento-metoden, hvor druerne lægges til tørre for at tilføre endnu mere intensitet og kompleksitet til vinen. Intet mindre er det tilfældet med Rinero IGT 2014 fra norditalienske Bixio, som har skabt en ualmindenlig saftig, blød og charmerende rødvin, som både kan nydes med lillemor i sofaen, eller til flæskestegen og den marinerede steak på grillen. Dette glas minder ikke rigtig om en Ripasso, og er samtidig for spinkel til at være en Amarone, men det er også fløjtende ligegyldigt, for Rinero er helt sin egen. En indbydende Veneto-vin med en skøn personlighed. Duften er indbydende og ret frugtintens med herlige aromaer af kirsebær, blommer, tørrede frugter, brombær og lidt forskellige julekrydderier. Smagen er saftig og blød med god fylde og dybde, som understøttes af søde lakridskrydrede tanniner og moden syre ud i en interessant finale med diskrete indslag af portvin og letkrydrede fadnoter. Der er amoriner i luften ved første blik, og er mest af alt en spøjs blanding mellem en Vespa og en Ducatti-motorcykel. Charmerende, lunefuld og en smule sexet. Det er ik’ så tosset.

Jeg lægger vægt på det samlede helhedsindtryk af vinen. Sidder du og jeg tilbage som forbrugere med en god vinoplevelse ud fra det vi har smagt i glasset? Er vinen pengene værd? Og skiller vinen sig ud i forhold til mængden? Vinanmeldelser helt nede på jorden, som alle kan forstå og forholde sig til. Fra en forbruger til en anden. Det er de gode vinoplevelser i glasset vi husker.
★★★★★★ (6 stjerner)
Helt exceptionel god vinoplevelse
★★★★★ (5 stjerner)
Fremragende vinoplevelse
★★★★ (4 stjerner)
Gennemsnitlig value-for-money vin
★★★ (3 stjerner)
Under gennemsnittet
★★ (2 stjerner)
Utilfredsstillende vinoplevelse
★ (1 stjerne)
Hæld indholdet ud i vasken

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner