Enchiladas

Mexicansk comfort food når det er størst. Enchiladas med kylling og gratineret ost i lange baner. Spanske madpandekager. Fyldte pandekager med et mix af kylling og krydret tomatsauce. Spækket med smag og mexicansk stemning. Kort og godt nem og lækker aftensmad for hele familien, som du sagtens kan tilberede i forvejen, og som kan varieres i det uendelige i forhold til fyld og tilbehør. Og så er retten fryseegnet, så du med et snuptag kan servere autentisk mexicansk fastfood på en travl hverdag.

Enchilidas er en af mine personlige favoritter, og et vaskeægte hit blandt børn, da retten på ingen måder er stærk. Det er mexicansk hyggemad på den store klinge, og kan sagtens laves med andet fyld end kylling – både vegetarisk og med oksekød. Vores børn er ikke så vilde med sorte bønner, så det undlader jeg at at putte i fyldet, men jeg tager det med i opskriften, og så kan du selv vurdere, om sorte bønner vil være et hit.

Opskrift på enchiladas

Min opskrift på mexicanske madpandekager består kort og godt af en krydret tomatsauce, tortillas, ost og kyllingekød. Kyllingekød i strimler. Pulled chicken. Kyllingebryster kogt møre i letsaltet vand, som så med klør fem trækkes i strimler. Alternativt kan du også bruge et par gafler. Det strimlede kyllingekød skal så efterfølgende lynsteges i lidt olie sammen med løg, hvidløg, krydderier, tomatkoncentrat og majs. Er du til sorte bønner, kan du erstatte majsene med disse.

Prøv lige at se opskriften på: Guacamole

Denne opskrift på enchiladas med kylling er:

  • Min personlige favorit-opskrift på fyldte mexicanske pandekager med kyllingefyld
  • Mundvandsdrivende lækre tortillas med kylling
  • Gratinerede pandekager med krydret tomatsovs
  • En klar familiefavorit her i huset

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebryst, kogt og trevlet
  • Løg
  • Hvidløg
  • Laurbærblad
  • Grofthakkede tomater
  • Majs
  • Mild paprika
  • Spidskommen
  • Chiliflager
  • Brun farin
  • Rødvinseddike (æbleeddike kan også anvendes)
  • Grøntsagsbouillon
  • Tomatkoncentrat
  • Kanel
  • Cheddar eller mozzarella
  • Tortillas
  • Cremefraiche

Prøv lige at se opskriften på: Quesadillas

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Enchiladas med kylling
Fordel to spiseskefulde kyllingefyld med top på midten af tortillaen, og top fyldet med en lille håndfuld revet cheddar eller mozzarella – eller måske en kombination af begge oste. Fold tortillaen sammen og buk begge ender af pandekagen ind mod midten af tortillaen.
Tortilla med kylling i ovn
Placer de fyldte tortillaer på bagepladen med bunden nedad. Fordel en lille håndfuld revet ost ovenpå hver pandekage – også resten af tomatsoven, hvis der er noget i overskud, og gratiner pandekagerne i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er gylden og pandekagerne sprøde i kanten. Du kan også gratinere pandekagerne i et ildfast fad, men de bliver mest lækre og sprøde i kanten på en bageplade.

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Prøv lige at se opskriften på: Chimichurri

Enchiladas con Pollo

Alle vores fire sammenbragte unger er helt pjattede med fyldte madpandekager med krydret tomatsovs og kyllingefyld. Enchiladas con Pollo. Enchiladas med kylling. Kort og godt opskriften på mexicansk fastfood når det er størst. Hjemmelavede enchiladas er forholdsvis nem aftensmad, som du sagtens kan tilberede i forvejen. Ja, du kan faktisk fryse dine enchiladas med fyld, som så blot skal opvarmes og gratineres i ovnen. Nemmere bliver det ikke. Og indsatsen er det hele værd. Fyldte madpandekager er sådan en mexicansk ret, som man kan stå og hygge sig med i selskab med et godt glas rødvin og musik i baggrunden.

Jeg sværger til trevlet kyllingekød i mine fyldte madpandekager, men du kan også sagtens springe processen over med at koge kødet først, og så bare stege kyllingekødet på en pande. Resultatet bliver bare ikke det samme. Det trevlede kyllingekød giver en helt speciel struktur, som går igen i mange mexicanske retter. Jeg plejer at rive kyllingekødet i trevler med klør fem, men du kan sagtens vælge den nemme løsning, og så give det kogte kyllingekød en tur med håndmixeren eller med dejkrogene i køkkenmaskinen. På nul komma fem står du med pulled chicken – klar til at blive stegt på panden.

God fornøjelse.

Enchiladas

Enchiladas med kylling

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 116 bedømmelser )

Ingredienser:

Kogt kyllingekød i trevler:

  • 600 gr. kyllingebryst, kogt og trevlet
  • 1 lille løg, skåret i kvarter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. groft salt
  • 6-8 sorte peberkorn, hele
  • Vand

Enchilada sovs:

  • 2 mellemstore løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finpresset
  • 1 ds. grofthakkede tomater (400 gr.)
  • 2 tsk. mild paprika
  • 3 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. rødvinseddike (æbleeddike kan også anvendes)
  • 1 grøntsagsbouillonterning (opløst i en halv deciliter kogende vand)

Fyld til enchilada:

  • 600 gr. kogt kyllingekød i trevler
  • 1 stort løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 1 håndfuld majs
  • Et par håndfulde chilibønner (kan undlades)
  • 1 ds. tomatkoncentrat (140 gr.)
  • 2,5 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. kanel
  • 200 gr. cheddar eller mozzarella, revet
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 4 store tortillas (eller 8 små)
  • Guacamole
  • Cremefraiche
  • Nachos
  • Evt. mexicanske ris eller mexicansk salat

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Kogt kyllingekød i trevler:

  1. Læg kyllingebrystfileterne ned i en gryde, og dæk lige akkurat kyllingekødet til med vand.
  2. Tilsæt løg, hvidløg, laurbærblad, salt og hele peberkorn, og bring vandet i kog.
  3. Kog kyllingebrystfileterne i ca. 20 minutter.
  4. Tag de kogte kyllingebrystfileter op af gryden, og læg dem ned i en dyb tallerken. Trevl kødet med to gafler eller brug klør fem, når kødet er kølet lidt af.

Enchilada sovs:

  1. Pil løgene og hak dem fint.
  2. Pil hvidløgsfeddene og pres dem fint.
  3. Opvarm lidt olie i en gryde, og steg løgene blanke og klare i ca. 4-5 minutter ved middehøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Tilsæt det finpressede hvidløg og lad det stege med i yderligere 1 minut.
  4. Tilsæt mild paprika, spidskommen og cayennepeber, og vend det hele godt rundt i gryden.
  5. Vend de grofthakkede tomater, brun farin, rødvinseddike og grøntsagsbouillonterning ned i gryden til de øvrige ingredienser, og bring tomatsovsen i kog under omrøring.
  6. Lad enchilada sovsen simre videre uden låg i ca. 10 minutter. Smag tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber.

Fyld til enchilada:

  1. Pil løgene og hak dem fint.
  2. Pil hvidløgsfeddene og pres dem fint.
  3. Opvarm lidt olie på en pande, og steg løgene blanke og klare i ca. 4-5 minutter ved middehøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Tilsæt det finpressede hvidløg og lad det stege med i yderligere 1 minut.
  4. Tilsæt det trevlede kyllingekød, tomatkoncentrat, majs, kanel og spidskommen, og vend det hele godt rundt på panden. Lad fyldet stege videre ved middelhøj varme i ca. 5 minutter, og tag panden af varmen.

Sådan samler du dine enchiladas:

  1. Beklæd en bageplade med bagepapir, og forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
  2. Fordel et par spiseskefulde enchilada sovs på en stor tortilla.
  3. Fordel to spiseskefulde kyllingefyld med top på midten af tortillaen, og top fyldet med en lille håndfuld revet cheddar eller mozzarella - eller måske en kombination af begge oste. Fold tortillaen sammen og buk begge ender af pandekagen ind mod midten af tortillaen.
  4. Placer de fyldte tortillaer på bagepladen med bunden nedad. Fordel en lille håndfuld revet ost ovenpå hver pandekage - også resten af tomatsoven, hvis der er noget i overskud, og gratiner pandekagerne i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er gylden og pandekagerne sprøde i kanten. Du kan også gratinere pandekagerne i et ildfast fad, men de bliver mest lækre og sprøde i kanten på en bageplade.
  5. Server de gratinerede enchiladas med en spiseskefuld cremefraiche og lidt forårsløg skåret i tynde skiver.
  6. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan også anvende lidt chilibønner i fyldet eller måske en peberfrugt skåret i små tern. Server fx mexicanske ris, guacamole og nachos til dine enchiladas med kylling.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner