Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet guacamole eller avocado dip. Mexicansk inspireret med både hvidløg, tomat og rød peber.
Guacamole. Caféhygge er for mig en omgang nachos og en stor Grimbergen Double. Og selvfølgelig masser af guacamole. Hjemmelavet naturligvis.
Ikke noget med avocadodip fra glas med adskillige e-numre og tilsætningsstoffer. Det skal være den ægte vare. Hjemmelavet og fremstillet af spisemodne avocadoer.
Det siger alt om køkkenchefen og hans ambitioner på en café eller restaurant, hvis han tyer til hurtige løsninger som fx færdiglavet guacamole eller avocadodip. Nej tak. Så nøjes jeg bare med en Grimbergen Double.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på nem guacamole
Denne opskrift på hjemmelavet guacamole er:
- Den bedste mecikansk-inspirerede opskrift på hjemmelavet guacamole eller avocadodip
- Legende let at fremtrylle på under 10 minutter
- Velegnet til at blive opbevaret på køl i flere dage uden at blive brun og kedelig (læs mine hemmelige tricks længere nede på siden)
- Den perfekte avocadodip til nachos, tortillas og tapas
- Frisk, nem og autentisk avocadocreme
Sådan laver du avocadodip på 5 minutter
Lov mig nu at du fra nu af altid laver hjemmelavet guacamole, når familien eller venner skal forkæles med mexicansk aftensmad eller tapas.
Du kan lave guacamole hurtigere end du kan nå at stave dig igennem "speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode", så der er ingen undskyldninger - især ikke når du nu kan lave avocadodip i forvejen uden det bliver brunt på toppen.
Lidt længere nede på siden forklarer jeg hvordan.
- Halver avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske, og læg det ned i en skål.
- Mos avocadokødet med en gaffel til avocadocremen har den ønskede konsistens.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør godt rundt.
- Smag guacamolen til og stil den på køl tildækket med vand på toppen indtil den skal serveres.
Undgå at din guacamole bliver brun og kedelig
Lige så frisk og lækker hjemmelavet guacamole kan være, lige så trist og kedelig bliver guacamole efter nogle timers iltning.
Smagen fejler ikke noget, men den brune overflade er direkte uappetitlig, og ligner mest af alt en fødevare der er gået over sidste anvendelsesdato.
Men hov. Det er der heldigvis råd for. Løsningen er ganske almindeligt postevand fra hanen. Ikke noget med at lægge avocadostenen ned i dippen, pakke skålen ind i husholdningsfilm eller presse citronsaft ud over guacamolen, som du lige har stået og smagt til.
Fremover bruger du koldt vand, og resultatet er en indbydende avocadocreme selv på anden og tredje dagen.
Det er da smart. Vandet forhindrer ganske enkelt luften i at misfarve avocadoen.
Sådan undgår du at din avocado dip bliver brun
- Hæld din guacamole op i en luftæt beholder, og pres guacamolen godt sammen med en spiseske så overfladen er helt vandret i skålen.
- Fordel ca. 1 cm. koldt vand ovenpå guacamolen i skålen.
- Sæt låget på den lufttætte beholder, og sæt den på køl.
- Hæld vandet fra guacamolen lige inden den skal serveres, og rør godt rundt i skålen.
- Server din hjemmelavede guacamole.
Brug spisemodne avocadoer
Det kan nogle gange være som et spil i lotteriet, om man kommer hjem med spisemodne avocadoer som bare lige sidder i skabet.
En perfekt spisemoden avocado skal være blød og cremet indvendig uden brune pletter, men hvordan går du uden om de avocadoer, som er brune og grimme indvendig? Svaret sidder for enden af avocadoen i stilken.
Først og fremmest skal avocadoen stadigvæk have sin stilk intakt, da du ellers nemt kan komme hjem med avocadoer, der er brune indvendig.
Dernæst skal du forsigtigt trykke på toppen af avocadoen, hvor stilken er placeret. Kødet skal virke fast i konsistensen, men skal give lidt efter når du forsigtigt trykker ned i kødet med fingeren.
Så er stilken intakt og toppen en smule blød i konsistensen, er du meget tæt på en perfekt spisemoden avocado.
Tak fordi du bruger opskriften på hjemmelavet guacamole. Kom også gerne med din bedømmelse her.