Guacamole

guacamole opskrift

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet guacamole eller avocado dip. Mexicansk inspireret med både hvidløg, tomat og rød peber.

Guacamole. Caféhygge er for mig en omgang nachos og en stor Grimbergen Double. Og selvfølgelig masser af guacamole. Hjemmelavet naturligvis.

Ikke noget med avocadodip fra glas med adskillige e-numre og tilsætningsstoffer. Det skal være den ægte vare. Hjemmelavet og fremstillet af spisemodne avocadoer.

Det siger alt om køkkenchefen og hans ambitioner på en café eller restaurant, hvis han tyer til hurtige løsninger som fx færdiglavet guacamole eller avocadodip. Nej tak. Så nøjes jeg bare med en Grimbergen Double.

Se også de lækre opskrifter på:

Opskrift på nem guacamole

guacamole opskrift

Guacamole

5 fra 1 stemme
Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet guacamole eller avocado dip. Mexicansk inspireret med både hvidløg, tomat og rød peber.
Udskriv Facebook Pinterest
RetSovs og sauce
KøkkenMexicansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 3 avocado - spisemodne
  • 0,5 løg - eller rødløg, finthakket
  • 2 blommetomater - uden frugtkød skåret i små fine tern
  • 0,25 rød peberfrugt - finthakket
  • 2 spsk koriander - hakket eller 0,5 tsk stødt koriander
  • 2 fed hvidløg - presset
  • citronsaft - friskpresset fra en hel citron
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp cayennepeber

Sådan gør du

  • Halver avocadoerne på langs og fjern stenene.
  • Skrab avocadokødet ud med en spiseske, og læg det ned i en skål.
  • Mos avocadokødet med en gaffel til avocadocremen er ensartet i konsistensen.
  • Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør godt rundt.
  • Smag den færdige guacamole til og tilsæt evt. mere citronsaft, salt, hvidløg og cayennepeber.
  • Stil guacamolen tildækket på køl indtil den skal serveres.

Noter

Guacamole kan holde sig frisk på køl i minimum 2-3 dage i en tætlukket beholder tildækket med lidt koldt vand på toppen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Guacamole
Mængde pr. portion
Kalorier
255
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Natrium
 
595
mg
26
%
Kalium
 
845
mg
24
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
736
IU
15
%
Vitamin C
 
31
mg
38
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på hjemmelavet guacamole er:

  • Den bedste mecikansk-inspirerede opskrift på hjemmelavet guacamole eller avocadodip
  • Legende let at fremtrylle på under 10 minutter
  • Velegnet til at blive opbevaret på køl i flere dage uden at blive brun og kedelig (læs mine hemmelige tricks længere nede på siden)
  • Den perfekte avocadodip til nachos, tortillas og tapas
  • Frisk, nem og autentisk avocadocreme

Sådan laver du avocadodip på 5 minutter

Lov mig nu at du fra nu af altid laver hjemmelavet guacamole, når familien eller venner skal forkæles med mexicansk aftensmad eller tapas.

Du kan lave guacamole hurtigere end du kan nå at stave dig igennem "speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode", så der er ingen undskyldninger - især ikke når du nu kan lave avocadodip i forvejen uden det bliver brunt på toppen.

Lidt længere nede på siden forklarer jeg hvordan.

  1. Halver avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske, og læg det ned i en skål.
  2. Mos avocadokødet med en gaffel til avocadocremen har den ønskede konsistens.
  3. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør godt rundt.
  4. Smag guacamolen til og stil den på køl tildækket med vand på toppen indtil den skal serveres.
Guacamole
Reklame for Le Creuset: Her serveres guacamolen i min nye dybe tallerken i farven "Ocean" fra Le Creuset (reklamelink), som er fremstillet i stentøj af højeste kvalitet. Jeg er generelt helt pjattet med stenstøj, da det giver en stor gastronomisk frihed uanset om skålen skal en tur i fryseren eller under ovnens grillfunktion.

Undgå at din guacamole bliver brun og kedelig

Lige så frisk og lækker hjemmelavet guacamole kan være, lige så trist og kedelig bliver guacamole efter nogle timers iltning.

Smagen fejler ikke noget, men den brune overflade er direkte uappetitlig, og ligner mest af alt en fødevare der er gået over sidste anvendelsesdato.

Men hov. Det er der heldigvis råd for. Løsningen er ganske almindeligt postevand fra hanen. Ikke noget med at lægge avocadostenen ned i dippen, pakke skålen ind i husholdningsfilm eller presse citronsaft ud over guacamolen, som du lige har stået og smagt til.

Fremover bruger du koldt vand, og resultatet er en indbydende avocadocreme selv på anden og tredje dagen.

Det er da smart. Vandet forhindrer ganske enkelt luften i at misfarve avocadoen.

Sådan undgår du at din avocado dip bliver brun

  1. Hæld din guacamole op i en luftæt beholder, og pres guacamolen godt sammen med en spiseske så overfladen er helt vandret i skålen.
  2. Fordel ca. 1 cm. koldt vand ovenpå guacamolen i skålen.
  3. Sæt låget på den lufttætte beholder, og sæt den på køl.
  4. Hæld vandet fra guacamolen lige inden den skal serveres, og rør godt rundt i skålen.
  5. Server din hjemmelavede guacamole.

Brug spisemodne avocadoer

Det kan nogle gange være som et spil i lotteriet, om man kommer hjem med spisemodne avocadoer som bare lige sidder i skabet.

En perfekt spisemoden avocado skal være blød og cremet indvendig uden brune pletter, men hvordan går du uden om de avocadoer, som er brune og grimme indvendig? Svaret sidder for enden af avocadoen i stilken.

Først og fremmest skal avocadoen stadigvæk have sin stilk intakt, da du ellers nemt kan komme hjem med avocadoer, der er brune indvendig.

Dernæst skal du forsigtigt trykke på toppen af avocadoen, hvor stilken er placeret. Kødet skal virke fast i konsistensen, men skal give lidt efter når du forsigtigt trykker ned i kødet med fingeren.

Så er stilken intakt og toppen en smule blød i konsistensen, er du meget tæt på en perfekt spisemoden avocado.

1 kommentar til “Guacamole”

  1. Tak fordi du bruger opskriften på hjemmelavet guacamole. Kom også gerne med din bedømmelse her.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.