Bearnaise sauce

Bearnaisesauce

Når man hører ordet "hjemmelavet bearnaise sauce", løber det koldt ned ad ryggen på mange mennesker.

De fleste danskere elsker en god bearnaise sauce og ved også godt, hvordan sådan en skal smage. Men det er de færeste jeg kender, som har taget det meget grænseoverskridende og selvudviklende spring, det er at kaste sig ud i hjemmelavet bearnaise sauce. Helt fra bunden af...

Men - virkeligheden er en helt anden ...

Tilberedningen af hjemmelavet bearnaise sauce

Hjemmelavet bearnaise sauce er noget af det mest enkle du kan tilberede i et køkken. Og samtidig en af de gastronomiske herligheder, som tifoldigt belønner din indsats i køkkenet.

Her får du virkelig fuld valuta for pengene. Når du først har prøvet at lave bearnaise sauce helt fra bunden af, går du fremover i en stor bue uden om de plastikbægre i supermarkederne, som med deres mange e-numre, efter sigende skulle have noget med bearnaise sauce at gøre. Intet er mere usandt og vildledende.

Og tro mig. Du kan ikke mislykkes med hjemmelavet bearnaise sauce, hvis du bare følger min opskrift og simple råd.

Slap af og nyd tilberedningen med de gode råvarer, det vil lønne sig.

God fornøjelse.

Bearnaisesauce

Hjemmelavet bearnaise sauce

Antal personer: 6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 500 gr. smør
  • 10 spsk. hvidvinseddike
  • 16 spsk. koldt vand
  • 2 håndfulde frisk estragon - både med blade og stængler
  • 4 skalotteløg eller 2 løg
  • 8 æggeblommer
  • 2-3 tsk. citronsaft
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Det første du skal starte med, er at klare smørret.
  2. Skær smørret i nogle store tern og put dem ned i en gryde.
  3. Smelt smørret ved langsom opvarmning, så der i bunden samler sig et hvidt bundfald, som mest af alt minder om kærnemælk.
  4. Hæld det klarede smør over i en skål og smid det hvide bundfald ud.
  5. Gryden tørres af, hvorefter hvidvinseddike, vand, salt og peber tilsættes gryden.
  6. Estragon stænglerne kommes i gryden - kun stænglerne, bladene skal hakkes fint og gemmes til selve bearnaise saucen lige inden serveringen.
  7. Pil løgene og hak dem rigtig fint, hvorefter de hældes ned i gryden til de øvrige ingredienser.
  8. Den hjemmelavede bearnaiseessens skal nu koge ind til der er ca. 10 spsk. essens tilbage.
  9. Si alt fyldet fra og hæld den filtrerede essens tilbage i gryden, som står på den næstlaveste varme.
  10. Æggeblommerne hældes i gryden og piskes godt til massen skummer og begynder at tykne.
  11. Det er meget vigtigt, at gryden ikke bliver for varm!
  12. Vil æggeblommerne ikke rigtig tykne i gryden, kan du skrue en smule op for varmen, indtil de kan piskes tykke og skummende, men sørg hele tiden for at piske i gryden, ingen panik, blot stille og rolig pisken.
  13. Når æggeblommerne er tyknet, skrues der igen ned på den næstlaveste varme. Herefter skal du tilføje det smeltede smør.
  14. Start med at hælde nogle få spsk. smør ned i gryden og pisk rigtig godt. Herefter tilsættes smøret i en tynd jævn stråle indtil alt smøret er brugt.
  15. Du kan fornemme på saucen, hvor hurtigt smøret kan tilsættes. Du må på intet tidspunkt stoppe med at piske, imens bearnaise saucen står på varmen, da den så vil skille.
  16. Når saucen er pisket godt igennem og klar til servering, smages den til med citronsaft, salt, peber og de finthakkede estragonblade.
  17. En bearnaisesauce behøver ikke være meget varm ved servering, så husk på, at du ikke må varme den op igen, da den så vil skille.

Yderligere kommentarer

Skiller bearnaise saucen, kan du redde den med et par spsk. koldt vand, som piskes i saucen. Alternativt kan du tage en ny gryde og piske en omgang nye æggeblommer indtil de tykner. Tilsæt herefter den sauce som skiller i en tynd stråle, imens du pisker rigtig godt - dette skulle også kunne redde din kostbare bearnaisesauce.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.