Karrysovs
Her er den klassiske opskrift på en gammeldags karrysovs, der er både nem og hurtig at lave. En opbagt sovs, der smages til med karry. Karrysovs er en grundsovs, der blandt andet serveres til kylling og lyst kød. Der er tale […]
Her er den klassiske opskrift på en gammeldags karrysovs, der er både nem og hurtig at lave. En opbagt sovs, der smages til med karry. Karrysovs er en grundsovs, der blandt andet serveres til kylling og lyst kød. Der er tale […]
Lær at lave en lækker hjemmelavet andesovs med skyen fra andestegen. Nem opskrift på en himmelsk god andesauce. Lav en lækker andesovs helt fra bunden med skyen fra andestegen. Det er nemmere end du tror, og så smager den hjemmelade
Sauce blanquette Se opskriften
Her får du den rigtige opskrift på sauce blanquette. En klassisk fransk sauce, der er nem at lave og som serveres til fisk, kylling og andet. Sauce blanquette er en klassisk fransk sauce, der bruges til at tilføje smag og
Her får du opskriften på hjemmelavet whiskysauce med fløde, whisky, tomatpuré, rosmarin og smør. Den bedste whiskysovs til bøffer og andet kød. Hjemmelavet whiskysauce. Mums filibaba. Der var engang en bøfkæde, som introducerede danskerne for billige frokostbøffer, whiskysauce og en
Opskrift på persillesovs til stegt flæsk og kartofler. Hjemmelavet klassisk persillesauce på blot 10 minutter som mormor lavede den. Persillesovs. Glem alt om sauce eller glace. Det hedder sovs. Punktum. Ikke til diskussion. Persillesovs skal staves som det udtales. Så
Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet guacamole eller avocado dip. Mexicansk inspireret med både hvidløg, tomat og rød peber. Guacamole. Caféhygge er for mig en omgang nachos og en stor Grimbergen Double. Og selvfølgelig masser af guacamole. Hjemmelavet
Her får du den originale opskrift på hjemmelavet gastrik, som er karamelliseret eddikesirup og den perfekte smagsforstærker til din sovs. Hvad er gastrik? Har du også stået i den situation, at du simpelthen ikke kan få din sovs eller gryderet
Danske rabarber. For mig indbegrebet af dansk forår og sommerstemning. Helt på lige fod med danske solmodne jordbær. En fantastisk haveplante, som hele foråret og sommeren igennem forkæler sin ejer med den ene store portion rabarberstængler efter den anden, og
Råsyltede rabarber Se opskriften
For mig er danske rabarber i haven en vaskeægte forårsbebuder, som er leveringsdygtig i rabarberstængler sommeren igennem, og som jeg elsker at forvandle til rabarbercrumble, raberbersirup og ikke mindst rabarbertrifli. Der er ikke det du ikke kan anvende rabarberplanten til,
Mange forbinder et cafébesøg med hjemmelavet aioli, håndskårne fritter og en saftig, grillet oksekødsburger. Hjemmelavet aioli kan virke afskrækkende på mange mennesker, idet man forbinder aioli og hjemmelavet mayonnaise med æg og olie der skiller og skaber store frustrationer ...
Hjemmelavet chilimayo Se opskriften
Lækker hjemmelavet chilimayo på under et minut? Fuldstændig idiotsikker - det kan ikke gå galt! Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det tilfældet med denne simple opskrift på hjemmelavet chilimayonnaise. Jeg bruger
Tomatsauce New York style til pizza og pasta Se opskriften
Ingen pizza uden en god tomatsauce. Punktum. Den nemme måde er at køre ned i supermarkedet og købe et glas tomatsauce til pizza. Nemt, bekvemt og smagløs. Skal man i gang med hjemmelavet pizzadej, kommer man ikke uden om en
Barbecue marinade Se opskriften
Barbeque. Det amerikanske udtryk for fødevarer, som bliver tilberedt over åben ild på bål eller grill. En tilberedningsform, som stort set praktiseres verden over. Og som danskerne for alvor har taget til sig indenfor de seneste 25 år. Kuglegrillen står
Jeg går ind for den ægte vare, når det kommer til fødevarer. Fra jord til bord. Derfor går jeg også i en lang bue udenom smarte erstatningsprodukter for kød og andre animalske produkter. Jeg og familien er ikke veganere, men
Kold bearnaisecreme Se opskriften
Glem alt om færdiglavet bearnaisesauce eller pulverblandinger med adskillige tilsætningsstoffer og e-numre. Denne opskrift på kold bearnaisecreme er den ægte vare. Hjemmelavet bearnaisecreme på fem minutter. Mundvandsdrivende lækker kold bearnaisecreme, som har den helt rigtige bearnaisesmag. Og som ni ud
Vegansk bolognese med røde linser Se opskriften
Jeg er hverken vegetar eller veganer, men har virkelig fået øjnene op for kødfrie måltider, som gang på gang overrasker meget positivt, og ofte smager lige så godt eller bedre end lignende måltider med kød. Det vil hele familien bakke
Stegt kulmule, sauce blanquette og bløde løg Se opskriften
Når du ønsker at imponere dine gæster med en elegant og smagfuld middag, er smørtstegt kulmule med sauce blanquette og karamelliserede løg et fantastisk valg. Denne skønne kombination af smørstegt hvidfisk, fløjlsblød sauce og sødlige karamelliserede løg, vil give dine
Smørmørt oksekød braseret i en hel flaske rødvin med masser af grøntsager og krydderurter. Den ultimative hyggemad i vinterhalvåret, som stort set passer sig selv, og som samtidig er rigtig nem at tilberede. Daube de boeuf, Bouef en daube eller
Hjemmelavet nutella Se opskriften
Jeg tilhører nok Nutella-generationen, som i 1970'erne havde let adgang til nutella og franskbrød i hjemmet - især hvis man som jeg var bosiddende en times kørsel fra den dansk-tyske grænse, hvor man nærmest fik smidt Nutella i nakken. Nutella
Hindbærcoulis eller hindbærsovs smager helt fantastisk, og kan anvendes til en lang række desserter, hvor man ønsker en frisk frugtsovs som ledsager til fx Daim Islagkage, brownie, panna cotta eller anden desserttype. De purerede hindbær smager også rigtig godt ovenpå
Rabarberkompot er for mig synonym med dansk forår og sommer på lige fod med solmodne jordbær. En simpel haveplante, som med sin syrlige smag sætter sit helt personlige præg på et hav af forskellige desserter og kager. Hjemmelavet rabarberkompot er
Hjemmelavet pizzasauce på 5 minutter. Lyder det ikke fantastisk? Og med ganske få basisråvarer, som du med stor sandsynlighed allerede har liggende. Denne krydrede tomatsovs er den nemmeste pizzasauce du kan gå i gang med at tilberede, og samtidig er
Chimichurri. Grøn salsa. En ukogt grøn sovs. Chimichurri er kort og godt argentinsk koldsovs spækket med friske krydderurter, chili og hvidløg. Chimichurri er argentinernes svar på den italienske pesto, som i konsistens minder om pesto og salsa verde - bare
Værsgo og stig ombord, hvor rejsen i dag går til det mellemøstlige køkken. Undervejs på turen vil du opleve den mest fantastiske aubergine dip, som du måske også kender som baba ganoush. En uimodståelig cremet og lækker dip af ovnbagte
Jeg er stor fan af fetaost, og græsk mad i det hele taget. Og selvfølgelig fetacreme eller fetadip, som jeg i stor stil nyder til falafel, pitabrød, fladbrød, grillmad og ikke mindst græske frikadeller. Jeg blev introduceret til feta i
Sauce Tartare er en letkrydret syrlig koldsovs med utallige anvendelsesmuligheder. Jeg stødte første gang på sauce tartare i London for mange år siden, hvor denne syrlige letkrydrede koldsovs blev serveret til de lækreste fish'n'chips. Fish and chips er frituremad når
Romesco sauce. Grillede røde peberfrugter, persille, hvidløg, blommetomater, olivenolie, salt, mandler, og en friskpresset citronsaft. Hæld alle ingredienserne op i en blender, og tryk på start. Et par minutter senere kan du servere den mest fantastiske koldsovs, som er spækket
Indisk raita. Laban. Yoghurt dip med hvidløg og mynte. Jeg taler selvfølgelig om den friske yoghurt-baserede myntedressing, som har utallige anvendelsesmuligheder - lige fra sovs, dressing til cremet dip. Raita er en kølende kærkommen yoghurt sovs, hvis smagsløgene bliver stresstestet
Hvidløgsdressing Se opskriften
Må jeg præsentere dig for den mest cremede dressing med hvidløg. Hvidløgsdressing. Kolddressing med hvidløg. En mundvandsdrivende lækker opskrift på dressing med hvidløg til salat, pizza, pastasalat, kylling, kartofler, grøntsager og ikke mindst som dip til tapas og chips. Denne
Jeg er vild med både bacon og sovs. Sovs som i S-O-V-S, og selvfølgelig tilberedt på piske- eller madlavningsfløde. Bacon og fløde er i sig selv to eminente smagsforstærkere, som kan løfte ethvert måltid til nye gastronomiske højder. Hvad nu
Jordbærsirup. Hjemmelavet jordbærsirup af solmodne danske jordbær. Flydende sødmefuld sirup perfekt til sommercocktails, is, pandekager, skyr, desserter og meget andet. Det er kort og godt dansk sommerstemning på flaske. Min yndlingssirup. Og legende let at tilberede på ganske få minutter
Bearnaisemayonnaise Se opskriften
Ja, undskyld mig, men jeg er altså ret pjattet med bearnaisemayonnaise. Ikke at jeg spiser det i rå mængder til daglig, men der skal selvfølgelig bearnaisemayo på bordet, når madplanen står på hjemmelavet burger med fritter eller bearnaise kartoffelsalat. Hjemmelavet
Så er der hjemmelavet ærtehummus for alle pengene. En nem og sund dip af grønne ærter og kikærter. Forestil dig en almindelig hummus med lidt mere sødme, og ikke mindst en flot forårsgrøn farve. Så har du opskriften på ærtehummus,
Hjemmelavet hvidløgssmør Se opskriften
Mundvandsdrivende lækker hvidløgssmør. Blød og cremet. Spækket med en fantastisk smag af hvidløg, parmesan og persille. Det er ganske enkelt opskriften på den ultimative hvidløgssmør, som er legende let at fremtrylle i køkkenet på blot ti minutter. Denne opskrift på
Vegansk ostesovs Se opskriften
Vegansk ostesovs der smager lige så godt som den ægte vare. Værsgo - her får du opskriften på en herlig plantebaseret ostesovs, som du med garanti kan servere for din familie som rigtig mornaysauce uden de bemærker det. Smagen og
Cremet hummus af cannellini bønner Se opskriften
Cremet hummus af cannellini bønner eller måske bedre kendt som hvid bønnedip fremstillet af hvide bønner. Her får du en lækker cremet bønnedip, som er en nyfortolkning af den klassiske hummus med tahin og kikærter. Personlig er jeg ret begejstret
Når man hører ordet "hjemmelavet bearnaise sauce", løber det koldt ned ad ryggen på mange mennesker. De fleste danskere elsker en god bearnaise sauce og ved også godt, hvordan sådan en skal smage. Men det er de færeste jeg kender,
Hvad er lemoncurd?Marmelade. Topping. Smørcreme?Jeg vil personligt karakterisere lemoncurd som en syrlig smørcreme fremstillet af citroner, sukker, æg og smør. En himmelsk topping til fx scones, boller, roulader, desserter, pandekager, skyr ... Ja, anvendelsesmulighederne er stort set uendelige. Prøv lige
Syltede rødbeder Se opskriften
Uanset om du har køkkenhave eller ej, må du ikke snyde dig selv for at lave hjemmelavede syltede rødbeder. Jeg ved godt syltning er noget så old-school og mormor-agtigt, men hjemmelavede syltede rødbeder slår de fabriksfremstillede rødbeder fra supermarkedet med
Dressing til tunmousse Se opskriften
Cocktailsauce, skaldyrsdressing eller blot dressing til tunmousse. Jeg vil mene det kommer ud på et, da der er tale om en kold dressing fremstillet på cremefraiche, citronsaft og forskellige krydderier. En dressing perfekt til tunmousse, stjerneskud, varmrøget laks og rejecocktail,