Så er der hjemmelavet ærtehummus for alle pengene. En nem og sund dip af grønne ærter og kikærter. Forestil dig en almindelig hummus med lidt mere sødme, og ikke mindst en flot forårsgrøn farve. Så har du opskriften på ærtehummus, som er et lækkert alternativ til den klassiske hummus. Brug ærtehummus som dip, forret, snack eller som fyld i sandwicher, falafler og madpandekager.
Opskrift på ærtehummus
Der findes rigtig mange opskrifter på ærtehummus - både med og uden kikærter. Jeg hælder mest til udgaven med kikærter og grønne ærter, da hummussen får en rigtig cremet konsistens, som hverken er for tynd eller tyk, og som bliver på en gulerodsstav uden at glide af. Og så er der smagen. Kombinationen af grønne ærter og kikærter giver en hummus, som både er krydret og let sødmefuld.
Prøv lige at se opskriften på: Hjemmelavet hvidløgssmør
Denne opskrift på ærtehummus er:
- En nem og sund dip af grønne ærter og kikærter
- Færdigtilberedt på 5 minutter
- En sund og nem dip til fx tortillachips, falafler, grøntsagsstænger, kød, sandwicher og ristet rugbrød
- Et lækkert alternativ til den traditionelle hummus med kikærter
Disse ingredienser skal du bruge:
- Kikærter i dåse
- Friske eller frosne ærter (de skal være optøet når du laver din hummus)
- Hvidløg
- Tahin (sesampasta)
- Citronsaft
- Olivenolie
- Spidskommen
Prøv lige at se opskriften på: Cremet hummus af cannellini bønner
Prøv lige at se opskriften på: Kold bearnaisecreme
En cremet og sund ærtehummus
Jeg laver altid min ærtehummus på frosne ærter, da det både er nemt og billigt. Tø ærterne op inden du laver hummussen. Du kan selvfølgelig også lave din hummus på friske ærter, men smagsmæssigt er der ikke nogen forskel, og det vil næsten være synd at anvende friskbælgede ærter, da de skal nydes som snack eller i salater hvis du spørger mig. De grønne ærter og persillen tilfører hummussen en let sødme, som i kombination med tahin, hvidløg og friskpresset citronsaft giver en frisk hummus spækket med smag.
God fornøjelse.
Ingredients
- 1 ds. kikærter, drænet og skyllet
- 250 gr. friske eller frosne ærter
- 1-2 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille (ca. et halvt bundt)
- 2 spsk. tahin (sesampasta)
- 0,5 dl. friskpresset citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. spidskommen
- 1,5 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Hæld væsken fra kikærterne ned i en skål (det skal du bruge senere), og hæld kikærterne op i en blender eller foodprocessor.
- Hvis du anvender frosne ærter, skal du lige optø dem i en skål med varmt vand.
- Kom ærter og alle de øvrige ingredienser op i blenderen til kikærterne, og tilsæt 4 spsk. aquafaba (væsken fra kikærterne).
- Blend alle ingredienserne sammen i et par minutter eller indtil din ærtehummus har en lækker og cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt mere aquafaba, hvis konsistensen ikke er tyk og cremet.
- Smag din grønne ærtehummus til med salt og friskkværnet peber.
- Velbekomme.
Notes
Ærtehummus har en holdbarhed på køl i 3-4 dage, men er også fryseegnet i op til 2-3 måneder.