Cremet hummus af cannellini bønner eller måske bedre kendt som hvid bønnedip fremstillet af hvide bønner. Her får du en lækker cremet bønnedip, som er en nyfortolkning af den klassiske hummus med tahin og kikærter. Personlig er jeg ret begejstret for denne skønne og friske hummus af hvide bønner, og derfor skal opskriften på hvid bønnedip selvfølgelig foreviges her på bloggen. Hvide bønner har en mere blød konsistens end kikærter, og er samtidig ret neutral i smagen, hvilket giver fri taletid til de krydderier og krydderurter, som du blender sammen med bønnerne.
Prøv lige at se opskriften på: Langtidsbagte tomater
Cremet hummus af cannellini bønner er en mere frisk og let udgave af den klassiske hummus bestående af kikærter og tahin, og her i huset sværger vi faktisk mere til hvid bønnedip fremfor klassisk hummus. Når du først har smagt denne hvide bønnedip med en herlig smag af citron, hvidløg og rosmarin deler du måske min begejstring.
Prøv lige at se opskriften på: Knuste kartofler
Denne opskrift på cremet hummus af cannellini bønner er:
- Lækker cremet bønnedip fremstillet af hvide bønner (cannellini bønner)
- Nem og enkel at fremstille på under 10 minutter
- En sund erstatning for traditionel sovs
- Mundvandsdrivende lækkert tilbehør til fx fladbrød og naanbrød, grillmad, dip til rå grøntsager, grillede grøntsager eller som smørelse til burgere, sandwiches og rugbrødsmadder
- 100% vegansk bønnedip
- En nyfortolkning af den klassiske hummus med tahin
Prøv lige at se opskriften på: Grillet squash med parmesan
Prøv lige at se opskriften på: Aioli
Disse ingredienser skal du anvende til hvid bønnedip:
- Cannellini bønner (hvide bønner)
- Olivenolie
- Løg
- Hvidløg
- Citron
- Frisk rosmarin
- Salt
- Friskkværnet peber
- Chiliflager og evt. lidt cayennepeber
Prøv lige at se opskriften på: Hjemmelavet chilimayo
Hvid bønnedip, bønnemos eller hummus
Hvid bønnedip. Hvid bønnemos. Cremet hummus af cannellini bønner. Når alt kommer til alt tror jeg vi taler om den samme cremede bønnedip, som i al sin enkelhed består af moste eller blendede hvide bønner rørt sammen med løg, hvidløg, citronsaft, olie og krydderurter. Mængden af krydderier er lidt en smagssag, og denne opskrift er letkrydret, hvilket gør den velegnet til alle smagsløg og aldersgrupper. Opskriften på hvid bønnedip er utrolig velegnet som dyppelse til madbrød, men er her i huset også vældig populær som dip til både friske og grillede grøntsager, lyst kød og til snacks som antipasta og tapas.
Prøv lige at se opskriften på: Tzatziki
Sund og nem cannellini bønnedip
Hvid bønnedip er ikke kun et mundvandsdrivende lækkert tilbehør med mange anvendelsesmuligheder, men er samtidig et sundt alternativ til den traditionelle sovs, som ofte er fast ledsager til vores aftensmåltider her i landet. Cremet hummus fremstillet af hvide bønner er nemlig rig på store mængder af protein og langsomt optagelige kulhydrater, vitaminer, kostfibre og mineraler som kalium, som har stor indflydelse på vores kredsløb og LDL-kolesterol i blodet. Hvid bønnedip eller cremet hummus af cannellini bønner kan du derfor spise med god samvittighed til trods for at det smager som noget der er rigtig usundt, og kun bør nydes i weekenden, hvilket er ret heldigt, da denne bønnedip er stærkt vanedannende.
God fornøjelse.
Ingredients
- 2 ds. cannellini bønner (hvide bønner) drænet vægt i alt ca. 450 gr.
- 1 stort finthakket løg
- 5 fed presset hvidløg
- Saften fra ca. 1-1½ økologisk citron
- ½ dl. olivenolie
- 2 spsk. friskhakket rosmarin
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- ¼ tsk. chiliflager
- Evt. en knsp. cayennepeber
Instructions
- Opvarm lidt olie på en pande ved middelhøj varme, og sauter herefter det finthakkede løg i et par minutter.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt de pressede fed hvidløg. Steg videre i et par minutter indtil løgene er klare, og rør rundt med jævne mellemrum. Løgene skal kun steges klare, og må ikke blive brune i farven.
- Hæld løgene over i en dyb tallerken eller skål, og lad dem køle lidt af.
- Hæld vandet fra de hvide bønner i dåsen, og skyl dem under koldt vand i en sigte.
- Hæld de drænede bønner ned i en blender (eller røreskål, hvis du benytter en stavblender).
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og start med at blende indtil konsistensen er cremet og ensartet.
- Juster evt. konsistensen med lidt ekstra olivenolie, så den er lind og cremet.
- Smag den cremede hummus af cannellini bønner til med salt og citronsaft indtil du synes den smagsmæssigt sidder lige i skabet. Tilsæt evt. lidt flere chiliflager eller cayennepeber.
- Hæld den færdige hummus eller hvide bønnedip op i en skål eller lufttæt beholder, og stil den på køl indtil den skal serveres.
- Anret den cremede hummus i en skål, og pynt med lidt friskhakket rosmarin, chiliflager og lidt olivenolie.
- Velbekomme.
Notes
Cremet hummus af cannellini bønner (hvid bønnedip) kan holde sig på køl i ca. en uges tid i en tætlukket beholder. Hummus af hvide bønner er den perfekte dip til fladbrød, grillmåltider, grøntsager, kød og snacks. Prøv at krydre den hvide bønnedip med lidt spidskommen eller koriander, som også smager rigtig godt sammen med blendede cannellini bønner.
Tak for opskriften på bønne-hummus. Jeg havde en rest hvide bønner - og lavede en lidt tillempet version - blev supergodt. God påske 😊🐰
Hej Inge Marie,
Mange tak for dit feedback og søde hilsen 🙂 Det er super, at du blev tilfreds med resultatet, og bønne-hummus er en af vores favoritter her i huset, når det kommer til hummus.
God påske til dig også.
Hilsen
Thomas