Baregomad.dk » Opskrifter » Salater og tilbehør » Cremet hummus af cannellini bønner

Cremet hummus af cannellini bønner

Published: Updated:
Cremet hummus af cannellini bønner (hvid bønnedip)

Cremet hummus af cannellini bønner eller måske bedre kendt som hvid bønnedip fremstillet af hvide bønner. Her får du en lækker cremet bønnedip, som er en nyfortolkning af den klassiske hummus med tahin og kikærter. Personlig er jeg ret begejstret for denne skønne og friske hummus af hvide bønner, og derfor skal opskriften på hvid bønnedip selvfølgelig foreviges her på bloggen. Hvide bønner har en mere blød konsistens end kikærter, og er samtidig ret neutral i smagen, hvilket giver fri taletid til de krydderier og krydderurter, som du blender sammen med bønnerne.

Prøv lige at se opskriften på: Langtidsbagte tomater

Cremet hummus af cannellini bønner er en mere frisk og let udgave af den klassiske hummus bestående af kikærter og tahin, og her i huset sværger vi faktisk mere til hvid bønnedip fremfor klassisk hummus. Når du først har smagt denne hvide bønnedip med en herlig smag af citron, hvidløg og rosmarin deler du måske min begejstring.

Prøv lige at se opskriften på: Knuste kartofler

Denne opskrift på cremet hummus af cannellini bønner er:

 • Lækker cremet bønnedip fremstillet af hvide bønner (cannellini bønner)
 • Nem og enkel at fremstille på under 10 minutter
 • En sund erstatning for traditionel sovs
 • Mundvandsdrivende lækkert tilbehør til fx fladbrød og naanbrød, grillmad, dip til rå grøntsager, grillede grøntsager eller som smørelse til burgere, sandwiches og rugbrødsmadder
 • 100% vegansk bønnedip
 • En nyfortolkning af den klassiske hummus med tahin

Prøv lige at se opskriften på: Grillet squash med parmesan

Cremet hummus af cannellini bønner (hvid bønnedip)

Prøv lige at se opskriften på: Aioli

Disse ingredienser skal du anvende til hvid bønnedip:

 • Cannellini bønner (hvide bønner)
 • Olivenolie
 • Løg
 • Hvidløg
 • Citron
 • Frisk rosmarin
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Chiliflager og evt. lidt cayennepeber

Prøv lige at se opskriften på: Hjemmelavet chilimayo

Hvid bønnedip, bønnemos eller hummus

Hvid bønnedip. Hvid bønnemos. Cremet hummus af cannellini bønner. Når alt kommer til alt tror jeg vi taler om den samme cremede bønnedip, som i al sin enkelhed består af moste eller blendede hvide bønner rørt sammen med løg, hvidløg, citronsaft, olie og krydderurter. Mængden af krydderier er lidt en smagssag, og denne opskrift er letkrydret, hvilket gør den velegnet til alle smagsløg og aldersgrupper. Opskriften på hvid bønnedip er utrolig velegnet som dyppelse til madbrød, men er her i huset også vældig populær som dip til både friske og grillede grøntsager, lyst kød og til snacks som antipasta og tapas.

Prøv lige at se opskriften på: Tzatziki

Sund og nem cannellini bønnedip

Hvid bønnedip er ikke kun et mundvandsdrivende lækkert tilbehør med mange anvendelsesmuligheder, men er samtidig et sundt alternativ til den traditionelle sovs, som ofte er fast ledsager til vores aftensmåltider her i landet. Cremet hummus fremstillet af hvide bønner er nemlig rig på store mængder af protein og langsomt optagelige kulhydrater, vitaminer, kostfibre og mineraler som kalium, som har stor indflydelse på vores kredsløb og LDL-kolesterol i blodet. Hvid bønnedip eller cremet hummus af cannellini bønner kan du derfor spise med god samvittighed til trods for at det smager som noget der er rigtig usundt, og kun bør nydes i weekenden, hvilket er ret heldigt, da denne bønnedip er stærkt vanedannende.

God fornøjelse.

Cremet hummus af cannellini bønner (hvid bønnedip)

Cremet hummus af cannellini bønner

Antal personer: 8 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 160 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 9 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 2 ds. cannellini bønner (hvide bønner) drænet vægt i alt ca. 450 gr.
 • 1 stort finthakket løg
 • 5 fed presset hvidløg
 • Saften fra ca. 1-1½ økologisk citron
 • ½ dl. olivenolie
 • 2 spsk. friskhakket rosmarin
 • 1 tsk. salt
 • ½ tsk. friskkværnet peber
 • ¼ tsk. chiliflager
 • Evt. en knsp. cayennepeber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Opvarm lidt olie på en pande ved middelhøj varme, og sauter herefter det finthakkede løg i et par minutter.
 2. Skru lidt ned for varmen og tilsæt de pressede fed hvidløg. Steg videre i et par minutter indtil løgene er klare, og rør rundt med jævne mellemrum. Løgene skal kun steges klare, og må ikke blive brune i farven.
 3. Hæld løgene over i en dyb tallerken eller skål, og lad dem køle lidt af.
 4. Hæld vandet fra de hvide bønner i dåsen, og skyl dem under koldt vand i en sigte.
 5. Hæld de drænede bønner ned i en blender (eller røreskål, hvis du benytter en stavblender).
 6. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og start med at blende indtil konsistensen er cremet og ensartet.
 7. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra olivenolie, så den er lind og cremet.
 8. Smag den cremede hummus af cannellini bønner til med salt og citronsaft indtil du synes den smagsmæssigt sidder lige i skabet. Tilsæt evt. lidt flere chiliflager eller cayennepeber.
 9. Hæld den færdige hummus eller hvide bønnedip op i en skål eller lufttæt beholder, og stil den på køl indtil den skal serveres.
 10. Anret den cremede hummus i en skål, og pynt med lidt friskhakket rosmarin, chiliflager og lidt olivenolie.
 11. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Cremet hummus af cannellini bønner (hvid bønnedip) kan holde sig på køl i ca. en uges tid i en tætlukket beholder. Hummus af hvide bønner er den perfekte dip til fladbrød, grillmåltider, grøntsager, kød og snacks. Prøv at krydre den hvide bønnedip med lidt spidskommen eller koriander, som også smager rigtig godt sammen med blendede cannellini bønner.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Cremet hummus af cannellini bønner (hvid bønnedip)

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

2 kommentarer

IngeMarie 16. april 2022 - 15:06

Tak for opskriften på bønne-hummus. Jeg havde en rest hvide bønner - og lavede en lidt tillempet version - blev supergodt. God påske 😊🐰

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 16. april 2022 - 17:33

Hej Inge Marie,
Mange tak for dit feedback og søde hilsen 🙂 Det er super, at du blev tilfreds med resultatet, og bønne-hummus er en af vores favoritter her i huset, når det kommer til hummus.

God påske til dig også.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.