Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki er en yndet spise hjemme hos os hele året rundt, idet tzatziki går i spænd med så mange forskellige retter og i sin enkelhed, er en perfekt erstatning for den traditionelle danske sovsekultur.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Tzatziki er en spise, som man forbinder med Grækenland og det charmerende græske køkken, men er i dag meget udbredt og finder anvendelse i mange af de omkringliggende lande i Middelhavet.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk salat

Tzatziki

Prøv lige at se opskriften på: Græske frikadeller

Tzatziki går godt som tilbehør til mange kødretter, men er også fantastisk som en velsmagende dyppelse til et godt stykke friskbagt brød. Tzatziki kan laves dagen i forvejen, og vinder faktisk kun ved at få et døgns tid i køleskabet, da smagen fra hvidløg, olivenolien, salt, peber og agurken når at komme helt ud i enderne af den græske yoghurt.

God fornøjelse.

Tzatziki

Tzatziki

Antal personer: 4-6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 100 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 10 bedømmelser )

Ingredienser:

  • ½ ltr. græsk yoghurt 10%
  • 3 fed hvidløg
  • 2 agurker
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1½ tsk. salt (Læsø flagesalt bruger jeg selv, da det giver en rigtig god smag i fx tzatziki)
  • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Hæld den græske youhurt op i en skål, og bland yoghurten sammen med presset hvidløg. peber, salt, citronsaft og olivenolie.
  2. Sæt yoghurten på køl i mindst 30 minutter - gerne længere, og kan med fordel tilberedes dagen i forvejen.
  3. Skyl agurken under koldt vand, som efterfølgende rives på et groft rivejern.
  4. Hæld den revne agurk op i en sigte, og drys med en lille smule salt, så vandet kan trække ud af agurken.
  5. Den friskrevne agurk må gerne stå i sigten i et par timer, men du kan også sagtens tage den friskrevne agurk og vride den fri for væde i et viskestykke.
  6. Rør agurken ud i yoghurten, og smag den til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft og olivenolie.

Yderligere kommentarer

Tzatziki kan serveres til en lang række spændende retter eller blot nydes i selskab med et godt stykke brød. Du kan med fordel lave din tzatziki dagen i forvejen, så hvidløget rigtig kan sætte sig i den græske yoghurt. Det kan evt. være nødvendigt at smage tzatzikien til med lidt ekstra salt.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.