Tzatziki er en yndet spise hjemme hos os hele året rundt, idet tzatziki går i spænd med så mange forskellige retter og i sin enkelhed, er en perfekt erstatning for den traditionelle danske sovsekultur.
Tzatziki er en spise, som man forbinder med Grækenland og det charmerende græske køkken, men er i dag meget udbredt og finder anvendelse i mange af de omkringliggende lande i Middelhavet.
Opskrift på tzatziki
Tzatziki
5 fra 1 stemme
Få den ægte opskrift på hjemmelavet græsk tzatziki fremstillet på græsk yoghurt. Skønt tilbehør og en sund erstatning for klassisk sovs.
Hæld den græske youhurt op i en skål, og bland yoghurten sammen med presset hvidløg. peber, salt, citronsaft og olivenolie.
Sæt yoghurten på køl i mindst 30 minutter - gerne længere, og kan med fordel tilberedes dagen i forvejen.
Skyl agurken under koldt vand, som efterfølgende rives på et groft rivejern.
Hæld den revne agurk op i en sigte, og drys med en lille smule salt, så vandet kan trække ud af agurken.
Den friskrevne agurk må gerne stå i sigten i et par timer, men du kan også sagtens tage den friskrevne agurk og vride den fri for væde i et viskestykke.
Rør agurken ud i yoghurten, og smag den til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft og olivenolie.
Noter
Tzatziki kan serveres til en lang række spændende retter eller blot nydes i selskab med et godt stykke brød.Du kan med fordel lave din tzatziki dagen i forvejen, så hvidløget rigtig kan sætte sig i den græske yoghurt.Det kan evt. være nødvendigt at smage tzatzikien til med lidt ekstra salt.
Næringsindhold
Næringsindhold
Tzatziki
Mængde pr. portion
Kalorier
103
% Daglig værdi*
Fedt
5
g
8
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
4
mg
1
%
Natrium
419
mg
18
%
Kalium
217
mg
6
%
Kulhydrater
5
g
2
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
52
IU
1
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
105
mg
11
%
Jern
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Velsmagende dyppelse
Tzatziki går godt som tilbehør til mange kødretter, men er også fantastisk som en velsmagende dyppelse til et godt stykke friskbagt brød.
Tzatziki kan laves dagen i forvejen, og vinder faktisk kun ved at få et døgns tid i køleskabet, da smagen fra hvidløg, olivenolien, salt, peber og agurken når at komme helt ud i enderne af den græske yoghurt.
1 kommentar til “Tzatziki”
Baregomad
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.