Krebsehalesalat

Hvorfor gå ned i det lokale supermarked, og købe en færdiglavet krebsehalesalat, når du kan lave din egen hjemmelavede udgave på bare 10 minutter? Og som med statsgaranti slår alle de færdiglavede salater. Denne opskrift er luksusudgaven med sprøde grønne asparges og dild. En super lækker og nem forret, som kan serveres ovenpå et stykke ristet brød, eller i et glas som den klassiske rejecocktail ledsaget af et stykke flute eller andet friskbagt brød. Måske til nytårsaften eller familiens påskebord?

Ingredienslisten er forsvindende lille til denne populære salat med krebsehaler i lage, og de fleste af ingredienserne er basisvarer i en normal veludstyret husholdning med undtagelse af krebsehaler og grønne asparges. Krebsehaler i lage er langt at foretrække, da de stadigvæk har bevaret noget af deres friskhed, og ikke opleves gummi-agtige som de frosne skaldyr. Hånden på hjertet, så er jeg faktisk ikke den store fan af pålægssalater. Mange af udgaverne er de rene mayonnaise-bomber, og proppet med en masse forskellige tilsætningsstoffer, som jeg gerne vil gå i en lang bue udenom.

Derfor elsker jeg hjemmelavet mad, og det er årsagen til, at du i dette øjeblik kan sidde og læse min opskrift på bloggen. Og tak for det. Jeg kan faktisk godt lide mayonnaise, men det skal være den hjemmelavede af slagsen med rapsolie, æg og dijonsennep, som man rører sammen med en stavblender på få sekunder. Når du laver en salat med en dressing bestående af mayonnaise og cremefraiche, er det vigtigt, at dressingen ikke bliver den dominerende oplevelse rent smagsmæssigt. Med andre ord skal mængden af dressing nøje tilpasses mængden af krebsehaler og grønne asparges. Hverken for lidt eller for meget dressing, men det helt perfekte blandingsforhold. Det vil du opleve med min salat.

Prøv lige at se opskriften på: Tærte med laks

Denne opskrift på hjemmelavet krebsehalesalat er:

 • Den ultimative opskrift på krebsehalesalat med blancherede grønne asparges
 • Som skabt til påske- eller julefrokosten
 • Velegnet som forret anrettet ovenpå et stykke ristet groft brød
 • Utrolig nem at tilberede

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Krebsehaler i lage
 • Grønne asparges
 • Dild
 • Cremefraiche
 • Mayonnaise
 • Dijonsennep
 • Sød chilisauce (kan undlades)
 • Citronsaft
 • Citronskal

Prøv lige at se opskriften på: Syltede valnødder

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Krebsehalesalat
Hjemmelavet krebsehalesalat smager som en drøm, og er samtidig en sand forårsbebuder på bordet med sine friskgrønne farver og de lyserøde krebsehaler. Her har jeg valgt at servere salaten i en skål til familiens påskefroskost, som blev ledsaget af ristede skiver rugbrød.

Kan man fryse fløde?
Det korte svar er ja. Du kan sagtens fryse piskefløde ned i op til tre måneder, og gemme en overskydende rest eller storindkøb af billig fløde til senere brug. Læs her hvordan.

Prøv lige at se opskriften på: Dadler med bacon

Opskrift på krebsehalesalat med grønne asparges

Krebsehalesalaten har en frisk og let syrlig smag med en cremet konsistens, hvor der hverken er for meget eller for lidt dressing. Hvor meget dressing der skal røres i salaten er selvfølgelig en smagssag, og derfor må du med tiden gøre dig dine egne erfaringer, men jeg synes jeg har fundet den perfekte balance. Rent tilberedningsmæssigt kan du næsten lave denne salat med bind for øjnene. Det er sådan er ret som vil begejstre dine gæster rundt om bordet, og hvor du sidder tilbage med et lille smil på læben og tænker – “i skulle bare vide …”.

Du skal starte med at knække den nederste del af de grønne asparges, og så skal de blancheres i kogende vand i ca. 30 sekunder. Køl dem af under koldt vand i en sigte, så de ikke koger videre, og rør nu alle de øvrige ingredienser sammen i en røreskål. Smag til med salt, friskkværnet peber, dild og citronsaft. Skær de afkølede asparges i tynde skiver på en halv centimeters tykkelse, og vend dem i dressingen sammen med de drænede krebsehaler. Du kan med fordel lade salaten trække et par timer på køl inden servering.

God fornøjelse.

Krebsehalesalat

Krebsehalesalat

Antal personer: 8 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 150 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 81 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 300-325 gr. krebsehaler i lage, drænet vægt
 • 10 grønne asparges (du kan også bruge hvide asparges fra glas, men så får du ikke det knasende element i salaten)
 • 2 spsk. dild, finthakket
 • 2 spsk. cremefraiche
 • 3 spsk. mayonnaise
 • 1,5 tsk. dijonsennep
 • 1 tsk. sød chilisauce (kan undlades)
 • 1 tsk. citronsaft (smag dressingen til)
 • 1 tsk. citronskal fra økologisk citron, fintrevet
 • Salt
 • Friskkværnet peber

Tilbehør:

 • Flute eller ristet groft brød

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Knæk den nederste del af de grønne asparges, og blancher aspargesene i kogende vand i ca. 30 sekunder. Hæld de blancherede asparges op i en sigte, og køl dem helt af under koldt vand.
 2. Rør mayonnaise, cremefraiche, dijonsennep, citronsaft, citronskal og dild sammen i en røreskål, og smag til med salt og friskkværnet peber.
 3. Skær de afkølede blancherede asparges ud i tynde skiver på ca. en halv centimeters tykkelse, og vend dem i dressingen sammen med de drænede krebsehaler.
 4. Lad krebsehalesalaten trække et par timer på køl inden den skal serveres.
 5. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Hjemmelavet krebsehalesalat har en holdbarhed på køl i tætlukket emballage i maksimum to dage, da skaldyr har en meget begrænset holdbarhed. Rent smagsmæssigt kan du prøve at trække salaten i nye retninger - prøv fx at tilsætte lidt finthakket chili eller capers, som rent smagsmæssigt trækker i henholdsvis den salte og stærke udgave.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Krebsehalesalat

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner