En knasende sprød madtærte er nem og lækker aftensmad. Tærte med laks er ingen undtagelse, og en af mine helt store favoritter, når det kommer til madtærter. At dømme ud fra opskriftens popularitet her på bloggen, er denne herlige madtærte med laks og spinat en af jeres foretrukne favoritter, når det kommer til hjemmelavede tærter. Kombinationen af laks og spinat smager virkelig godt, og komplimenterer hinanden på smukkeste vis. De to hovedrolleindehavere får selskab af feta, grønne asparges og æggemasse, som fuldender denne velsmagende madtærte. En klassisk madtærte, som kan serveres som nem aftensmad ledsaget af en simpel salat, men som også kan serveres til frokost, brunch eller indgå som et lækkert indslag i madpakken.
Prøv lige at se opskriften på: Stifado
Den perfekte tærtebund
Du kan selvfølgelig godt købe en færdiglavet tærtebund, men det tager altså ikke mange minutter at lave sin egen tærtedej. Jeg tilfører noget fuldkorn til tærtebunden i form af grahamsmel, som både tilfører smag og giver dejen et rustikt udseende. Grahamsmel er finere i konsistensen end fuldkornshvedemel, hvilket skyldes den finere formaling, som jeg synes gør den velegnet til madtærter uden at dejen bliver for grov og svær at samle. Dejen til tærten skal samles hurtigt, og gerne i en foodprocessor, så dejen ikke bliver for varm og udvikler for meget gluten. Gluten er som regel en god ting i bagværk, men ikke når vi laver madtærter. Her ønsker vi en flad og sprød tærtebund uden luftbobler, og at mørdejen beholder sin form under bagningen.
Prøv lige at se opskriften på: Galette med champignon, feta og spinat
Denne opskrift på tærte med laks er:
- Den ultimative opskrift på tærte med laks, grønne asparges, spinat og feta
- Utrolig nem at tilberede med ganske få ingredienser
- Nem og billig aftensmad for hele familien
- En skøn madtærte, som også er et hit på brunchbordet
Disse ingredienser skal du bruge:
- Hvedemel
- Grahamsmel
- Smør
- Æg
- Mælk (fløde kan også anvendes)
- Cremefraiche (kan erstattes med hytteost)
- Stødt muskatnød
- Helbladet spinat (frisk eller frossen)
- Grønne asparges
- Koldrøget laks i skiver
- Feta
Prøv lige at se opskriften på: Quinoatærte med bacon og porre
Prøv lige at se opskriften på: Hvidløgsbrød som pull-apart
Opskrift på tærte med laks
Hjemmelavet tærte med laks er nem og sund aftensmad for hele familien. Det tager ikke mange minutter at samle tærtedejen, og imens den lige får lov til at hvile lidt på køl, kan du gå videre med æggemassen og de øvrige ingredienser. Tærtedejen skal du forbage inden fyldet kommer på, og det er vigtigt at du prikker en masse huller i tærtebunden med en gaffel, så dampen kan komme ud og ikke får bunden til at bule op under bagningen. Forbagningen sikrer en sprød og lækker bund, så den ikke bliver smattet, når først alt fyldet kommer på.
Frisk spinat
Frisk spinat kan købes hele året rundt i alle velassorterede supermarkeder, og er som skabt til madtærter med laks. Når du anvender frisk helbladet spinat, skal du dampe spinaten på en tør pande i et par minutter, så det meste af væsken fordamper. Fra at fylde hele panden falder spinaten sammen, og fylder nærmest ingenting, hvilket skyldes at vandet i spinatbladene fordamper.
Frossen spinat
Du kan også sagtens bruge frossen helbladet spinat, men her skal spinaten ikke dampes tør. Spinaten skal tø op og presses fri for væde, inden du fordeler spinatbladene ovenpå tærtebunden.
God fornøjelse.
Ingredients
- Tærtedej:
- 120 gr. hvedemel
- 80 gr. grahamsmel
- 120 gr. smør, skåret i små tern
- 2 spsk. koldt vand
- 0,5 tsk. salt
- Æggemasse:
- 4 æg
- 0,75 dl. mælk (madlavningsfløde kan også anvendes)
- 0,75 dl. cremefraiche
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 knsp. stødt muskatnød
- Tærtefyld:
- 200 gr. helbladet spinat (frisk eller frossen)
- 8-10 stk. grønne asparges
- 150 gr. koldrøget laks i skiver
- 100 gr. feta
Instructions
Tærtedej:
- Bland mel og salt i en røreskål, og smuldre smørret i melet.
- Samle hurtigt dejen med koldt vand og rul dejen ud på en meldrysset bordplade, så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 24 cm. Du kan også trykke dejen ud direkte i en smurt tærteform med klør fem.
- Rul forsigtigt dejen om kagerullen, og læg den ned i tærteformen.
- Prik tærtebunden med en gaffel.
- Dæk tærten med husholdningsfilm, og stil dejen på køl i minimum en halv time.
- Forvarm ovnen til 225° grader almindelig over- og undervarme, og forbag tærten midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- Tag tærten ud af ovnen og skru ned til 180° grader varmluft, og gå videre med at tilberede æggemassen og tærtefyldet.
- Fordel den dampede spinat ovenpå den forbagte tærtebund, og læg laksestykkerne og fetaen ovenpå spinaten.
- Hæld æggemassen ud over fyldet, og arranger de grønne asparges ovenpå æggemassen.
- Bag tærten færdig i ovnen i ca. 30 minutter, eller til æggemassen er fast og gylden på toppen.
- Velbekomme.
Æggemasse:
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med alle de øvrige ingredienser.
Tærtefyld:
- Damp spinaten på en tør pande ved middelhøj varme (6 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i et par minutter, eller til spinatbladene er faldet lidt sammen på panden. Vend de dampede spinatblade over på en tallerken, og dup dem fri for væde med køkkenrulle.
- Bræk lakseskiverne i mindre stykker.
- Skær fetaen ud i rustikke mundrette stykker.
- Skyl de grønne asparges under koldt vand, og bræk enderne af.