Forside » Quinoatærte med bacon og porre

Quinoatærte med bacon og porre

Quinoatærte med bacon og porre

Quinoatærte med bacon og porre. Den ultimative madtærte, hvis du er på jagt efter en sund, nem og velsmagende tærte med sprødstegt bacon, porre og tærtefyld. Denne quinoatærte er en sund og mættende udgave af den helt klassiske tærtebund, som tilberedes med mel og smør. Hvis jeg skal være helt ærlig, kan denne quinoatærte sagtens måle sig med den klassiske madtærte. Tærtebunden består af kogt quinoa, parmesan, æg, salt og peber, og det er æggene og parmesanen som er med til at binde tærtebunden sammen. Forbag tærtebunden i et kvarter uden tærtefyld, da det får den kogte quinoa til at sætte sig i tærteformen.

Prøv lige at se opskriften på: One pot pasta med kylling og mozzarella

Denne opskrift på quinoatærte med bacon og porre er:

  • En super nem og velsmagende madtærte med en bund af kogt quinoa
  • En sund og mættende udgave af den klassiske tærtebund med mel og smør
  • Den ultimative madtærte uden gluten
  • Velegnet som mættende aftensmad ledsaget af en god salat

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Quinoa
  • Æg
  • Hytteost
  • Parmesan
  • Revet mozzarella
  • Bacon i tern
  • Porrer
  • Muskatnød
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Prøv lige at se opskriften på: Koteletter i fad

Quinoatærte med bacon og porre

Opskrift på quinoatærte med bacon og porre

En tærtebund bagt på quinoa er spækket med smag, tekstur og proteiner. Quinoa er en rigtig god kilde til proteiner, da quinoa indeholder helt op til 20 gram protein pr. hundrede gram. Samtidig er en quinoatærte glutenfri, da den ikke indeholder mel. En tærtebund bestående af kogt quinoa, æg og parmesan er en anderledes og sund tærtebund, som samtidig er utrolig nem at tilberede. Kog quinoaen efter anvisningerne på pakken, og lad den kogte quinoa køle lidt af, inden du tilsætter æg og fintrevet parmesan. Tærtebunden skal bages af to omgange. Først skal tærtebunden bages uden fyld, da det får quinoaen til at sætte sig i tærteformen. Når tærtebunden er blevet forbagt, fordeles tærtefyldet ovenpå bunden, og tærten bages færdig i ca. 20 minutter, eller til tærtefyldet er fast og let gyldent.

God fornøjelse.

Quinoatærte med bacon og porre

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.8/5
( 28 voted )

Ingredients

  • Tærtebund af quinoa:
  • 4 dl. kogt quinoa (ca. 2,5 dl. rå quinoa)
  • 2 æg
  • 50 gr. parmesan, fintrevet
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Tærtefyld:
  • 200 gr. bacon i tern, sprødstegt (du kan også anvende bacon i skiver)
  • 2 porrer, skåret i tynde ringe
  • 4 æg
  • 200 gr. hytteost
  • 75 gr. mozzarella, revet
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • Friskværnet peber
  • Et par kviste frisk timian, finthakket (tørret timian kan også anvendes)

Instructions

Tærtebund af quinoa:

  1. Forvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Skyl quinoaen under koldt vand i en sigte, og tilbered quinoaen efter anvisningerne på pakken. Hæld den kogte quinoa op i en røreskål, og lad den kogte quinoa køle lidt af.
  3. Slå æggene ud i skålen med den kogte quinoa, og tilsæt den fintrevne parmesan. Tilsæt salt og friskkværnet peber, og rør ingredienserne godt rundt i skålen med en grydeske eller piskeris.
  4. Kom den kogte quinoa-blanding ned i en tærteform med en diameter på ca. 26 cm. beklædt med bagepapir, og tryk quinoaen godt sammen med klør fem. Sørg for at quinoaen kommer helt op ad siderne i tærteformen.
  5. Bag tærtebunden i ca. 15 minutter.
  6. Imens kan du gå videre med at forberede tærtefyldet.

Tærtefyld:

  1. Steg baconternene sprøde i en gryde ved middelhøj varme. Anvender du bacon i skiver, skal du fordele baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og stege dem sprøde i ovnen samtidig med at du forbager tærtebunden. Skær herefter de sprødstegte baconskiver i mundrette stykker.
  2. Skær porrerne ud i tynde skiver, og skyl dem grundigt under koldt vand i en sigte for at fjerne evt. jordrester. Lad porrerne dryppe af i sigten.
  3. Pisk æggene sammen i en røreskål med hytteost, mozzarella, muskatnød, timian, salt og friskkværnet peber.
  4. Fordel porrerne i bunden af den forbagte tærtebund, og fordel den sprødstegte bacon ovenpå porrefyldet.
  5. Hæld æggemassen ovenpå fyldet, og sæt tærten i ovnen.
  6. Bag tærten i midten af ovnen i ca. 20 minutter, eller til tærtefyldet er fast.
  7. Pynt evt. den færdigbagte quinoatærte med et par kviste frisk timian og server tærten imens den er varm.
  8. Velbekomme.

Notes

Kogt quinoa kan holde sig frisk på køl i minimum 3-4 dage i en tætlukket beholder, og er ligeledes fryseegnet. Jeg koger altid en større portion quinoa, som jeg så fryser ned til senere brug, eller som supplement til min havregrød om morgenen.

Quinoatærte med bacon og porre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *