Forside » Opskrifter » One pot pasta med kylling og mozzarella

One pot pasta med kylling og mozzarella

One pot pasta med kylling og mozzarella

Denne opskrift på one pot pasta med kylling og mozzarella er en af mine store favoritter, når det kommer til cremede pastaretter. One pot pasta er utrolig nem at tilberede, og er den ultimative hjemmelavede fastfood til den travle hverdag. Her får du en lækker velsmagende pastaret med saftige kyllingestykker, mozzarella og en uimodståelig cremet tomatsovs, som fuldender dette italiensk-inspirerede måltid. I modsætning til mange andre opskrifter på one pot pasta, skal du ikke bare hælde alle ingredienserne i gryden, og så tænde for kogepladen. Gør dig selv den tjeneste, at brune kyllingestykkerne og stege løgene klare og bløde, inden de øvrige ingredienser tilsættes. Rent smagsmæssigt gør det en verden til forskel, da stegeresterne i gryden fra kyllingestykkerne og løgene tilfører smag til hele retten.

Prøv lige at se opskriften på: Vegetarisk one pot pasta

Opskrift på one pot pasta med kylling og mozzarella

Der findes utallige opskrifter på one pot pasta, og begrebet "one-pot-pasta" går i al sin enkelhed ud på at tilberede hele måltidet i én og samme gryde. Det er nem og velsmagende aftensmad på 30 minutter. Når du laver one pot pasta, skal du beregne en længere kogetid end normalt. Jeg bruger ofte pastapenne, hvor der på pakken er angivet en kogetid på ca. 10 minutter. Erfaringsmæssigt er kogetiden dog noget længere, når pastaen koges mør i fx en tomatsovs. En god rettesnor er, at pastaen skal simre i gryden under låg fremfor at bulderkoge. I dette tilfælde skal tomatsovsen koge ind i pastaen, hvilket er med til at gøre pastaretten ekstra cremet takket være stivelsen i pastaen.

Prøv lige at se opskriften på: One pot torsk med middelhavsstemning

Denne opskrift på one pot pasta med kylling og mozzarella er:

  • Den ultimative opskrift på one pot pasta med kylling og mozzarella
  • En nem og velsmagende pastaret med en uimodståelig cremet tomatsovs
  • Nem hverdagsmad til travle hverdage
  • En oplagt mulighed for at få bugt med dine grøntsagsrester i køleskabet

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Pasta (fx penne, rigatoni og fusilli)
  • Kyllingebryst
  • Hvidløg
  • Løg
  • Forårsløg
  • Rød peberfrugt
  • Frisk basilikum
  • Tomat passata
  • Kyllingebouillon
  • Naturel flødeost
  • Frisk mozzarella
  • Tørrede chiliflager
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Prøv lige at se opskriften på: Gratineret pasta med ovnbagte auberginer og mascarpone

One pot pasta med kylling og mozzarella

Du skal lave one pot pastaretter fordi:

  • De er mindre tidskrævende
  • Stort set ingen opvask
  • Velsmagende og snasket
  • Kan varieres i det uendelige
  • En god måde at få tømt sit køleskab på
  • De både kan tilberedes i gryde på komfur eller i ovn

Hvilken type pasta skal du bruge?

Du kan som udgangspunkt bruge alle pastatyper – med eller uden gluten. Jeg foretrækker fuldkornspasta, men du kan sagtens anvende helt almindelig pasta, som dog ikke har de samme gode ernæringsmæssige egenskaber som fuldkornspasta. Kogetiden i opskriften vil variere alt efter pastatype, og forvent en lidt længere tilberedningstid end der står angivet på pakken, da pastaen bliver tilberedt med alle de øvrige ingredienser.

God fornøjelse.

One pot pasta med kylling og mozzarella

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 775 calories 20 grams fat
Rating: 4.8/5
( 87 voted )

Ingredients

  • 450 gr. pasta (fx penne, rigatoni og fusilli)
  • 2 kyllingebryst, skåret i rustikke mundrette stykker
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 1 løg, skåret i tynde både
  • 2-3 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt, skåret i rustikke tern
  • 1 håndfuld friske basilikumblade, grofthakket
  • 700 gr. tomat passata
  • 4 dl. kyllingebouillon (1 bouillonterning opløst i kogende vand)
  • 200 gr. naturel flødeost
  • 1 frisk mozzarella, brækket i rustikke stykker (en stor håndfuld revet mozzarella kan også anvendes)
  • 0,25 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

  1. Opvarm lidt olie i en stor gryde.
  2. Steg kyllingestykkerne gyldne ved forholdsvis høj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i 2-3 minutter på hver side. Kyllingestykkerne skal kun have en let gylden stegeskorpe, og skal ikke gennemsteges. Læg de brunede kyllingestykker op i en dyb tallerken.
  3. Hæld lidt mere olie ned i gryden, som du lige har brunet kyllingestykkerne i, og steg løgene bløde i ca. 2-3 minutter ved middelhøj varme.
  4. Tilsæt hvidløg, forårsløg og peberfrugt, og steg videre i yderligere 1 minut ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  5. Hæld den kogende kyllingebouillon ned i gryden, og skrab evt. stegerester i bunden af gryden fri med en grydeske (det tilfører ekstra smag til pastaretten).
  6. Tilsæt tomat passata, flødeost, chiliflager, salt og friskkværnet peber, og bring tomatblandingen i kog under omrøring.
  7. Vend pastaen ned i tomatblandingen, og lad nu retten simre videre under låg i ca. 15-18 minutter. Retten skal boble stille og roligt under tilberedningen. Rør rundt i gryden et par gange undervejs. Pastaen skal muligvis koge lidt længere end angivet på pakken, da pastaen kun småkoger i en tyk tomatsovs.
  8. Når pastaen er kogt al dente (med bid) efter ca. 15-18 minutter tilsætter du de brunede kyllingestykker og mozzarella, som røres godt ind i pastaretten indtil osten er smeltet.
  9. Smag til med salt og friskkværnet peber, og server retten rygende varm toppet med friske basilikumblade.
  10. Velbekomme.
One pot pasta med kylling og mozzarella

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *