Forside » Pasta, ris, bulgur og couscous » Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs

spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs eller pasta med kødsauce. En populær ret fra Italien, der er blevet en af de mest populære retter i det danske køkken.

Spaghetti med kødsovs er med tiden blevet en af de mest populære familieretter i Danmark, hvor mange jævnligt nyder denne klassiker.

Pastaretten laves i et utal af forskellige udgaver, og som udgangspunkt naturligvis med spaghetti.

Men den kan også godt serveres med pastapenne eller andre pastatyper.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på spaghetti med kødsovs

spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs

5 fra 1 stemme
Spaghetti med kødsovs eller pasta med kødsauce. En populær ret fra Italien, der er blevet en af de mest populære retter i det danske køkken.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal4 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • olivenolie - til stegning
  • 1 stort løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 3 gulerødder - i små tern
  • 3 stængler bladselleri - i små tern
  • 2 dåser flåede tomater - eller hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g spaghetti

Sådan gør du

  • Hakket oksekød brunes godt af i en gryde med lidt olivenolie. Kødet skal brunes grundigt, da det tilfører meget smag til din kødsovs. Og på den måde opnår du den perfekte spaghetti med kødsovs.
  • Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det svitse med et par minutter.
  • Så kommes gulerødder og bladselleri i sammen med flåede tomater, tomatpasta, vand og bouillonterning.
  • Lad det koge op og kom oregano og basilikum i.
  • Skru lidt ned, læg låg på gryden og lad nu din kødsovs simre en time, mens smagen og lugten af Italien breder sig i dit køkken.
  • Kog pasta som anvist på pakken - men husk den skal koges al dente.
  • Smag kødsovsen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Næringsindhold
Spaghetti med kødsovs
Mængde pr. portion
Kalorier
797
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
68
mg
23
%
Natrium
 
1312
mg
57
%
Kalium
 
1346
mg
38
%
Kulhydrater
 
113
g
38
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
38
g
76
%
Vitamin A
 
8159
IU
163
%
Vitamin C
 
28
mg
34
%
Calcium
 
166
mg
17
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

Spaghetti med kødsovs serveres straks - gerne sammen med et stykke ciabattabrød eller andet italiensk brød.

Du kan i øvrigt med fordel lave en større portion af pastaretten, og så har du til flere dage. Eller til at fryse ned. Velbekomme.

1 kommentar til “Spaghetti med kødsovs”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.