Ciabatta er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabattabrød er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.
Her kan du se hvordan du nemt bager ciabattabrød, der er det klassiske brød med store huller fra Italien.
Du bliver måske overrasket hvor nemt det er, og du kommer helt sikkert til at bage dette brød mange gange.
Brug det lækre ciabatta som madbrød, til bruschetta eller hvad du har lyst til.
Se også de populære brødopskrifter på:
Opskrift på ciabatta
Vej vand af i en skål, og rør gær og sukker helt ud i vandet.
Tilsæt hvedemel og salt, og rør dejen igennem så den netop er samlet. Ikke mere end det.
Beklæd skålen med et stykke husholdningsfilm (for at holde på fugten i dejen), og derefter et rent viskestykke.
Stil dejen til dit ciabattabrød lunt på køkkenbordet, hvor det nu skal stå og hæve i ca. fem timer.
Ovnen forvarmes til 275 grader - ciabatta bages ved høj varme.
Kom lidt mel på bordet, og hæld dejen ud. Dejen er lidt til den tynde side, og sådan skal den være for at du får de klassiske store huller i brødet.
Med en dejskraber eller lidt vand på fingrene kan du nu folde dejen op over sig selv fra alle fire sider, hvilket strammer brødet op. HUSK: Dejen skal IKKE æltes!
Flyt forsigtigt dejen over på en bagepalde med bagepapir, og træk eventuelt brødet ud i ønsket længde.
Bagetid: Ciabattabrød bages midt i ovnen i cirka 20 minutter ved 275 grader varmluft, og du kan med fordel lukke dampen ud af ovnen lidt før brødet er færdigbagt.
Næringsindhold
Ciabatta
Mængde pr. portion
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Tips
Lad det færdigbagte ciabattabrød køle af på en rist, og så kan du ellers nyde det lækre italienske brød med de store huller.
Brødet er også fryseegnet, men lad det køle af før turen i fryseren.
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om brødet.