Italiensk durumbrød er et lækkert velsmagende madbrød, som ikke kræver den store indsats i køkkenet. Durumbrød kan både anvendes som et decideret madbrød eller som tilbehør til forretter, hovedretter og supper. Overrask familien med friskbagt durumbrød en weekendmorgen og slå en dej sammen aftenen forinden. Duften af friskbagt brød vil vække store som små i huset. Det garanterer jeg.
God bagelyst.
Ingredients
- 375 gr. durummel
- 125 gr. hvedemel
- 15 gr. gær
- Ca. 3 dl. vand (ca. 37 grader varmt)
- 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie (til dejen)
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie (til at dække dejen)
- 1 spsk salt
Instructions
- Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
- Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt efterfølgende de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen godt - enten med hænderne eller en køkkenmaskine, indtil dejen er fast og ikke klæber til hænderne. Tilsæt evt. løbende lidt hvedemel.
- Læg dejen til hævning og smør lidt olivenolie ovenpå dejen.
- Dejen skal nu stå og hæve i min. 60 min. Du kan også lave dejen aftenen i forvejen og lade dejen stå i køleskabet natten over.
- Tag dejen op af skålen og form dejen til et aflangt brød på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du har en bagesten, er den endnu bedre.
- Lad nu dejen hæve i yderligere 30-45 min. på bagepladen.
- Lav et par skrå snit i dejen og drys lidt durummel på toppen.
- Sæt brødet ind i ovnen og bag brødet i ca. 25 min.
- Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det med en finger.
Notes
Italiensk durumbrød kan anvendes som decideret madbrød. Overrask familien med friskbagt durumbrød på morgenbordet - utrolig lækkert og en super måde at skabe lidt ekstra hygge og stemning i hjemmet på. Det kræver ikke den store planlægning - slå dejen sammen aftenen forinden og stil dejen i køleskabet. Om morgenen tager du dejen ud af køleskabet, former det på en bageplade og tænder ovnen. ½ time senere står du med det lækreste, nybagte brød. Durumbrød fungerer også rigtig godt som tilbehør til en forret - fx grillede asparges med rejer og spirer eller som supplement til en hovedret, hvor man kan spise brødet sammen med lidt hjemmelavet kryddersmør.
Hej:-) jeg prøver din durumbrødsopskrift, men bruger surdej og hævning en time ude også i køleskabet natten over. Hvad tænker du på den?
Hej Susan,
Tak for din besked. Det lyder som en fornuftig plan - har ikke selv lavet denne opskrift på surdej, men først hæve lidt ved stuetemperatur og så koldhæve natten over lyder som en god plan. Det er sådan jeg ville gøre det 😊
Håber du lykkedes og vil gerne høre om resultatet.
Hilsen
Thomas