Hjemmelavede grove burgerboller med pulled pork og hjemmelavet coleslaw, er et hit hjemme hos os. Opskriften på disse grove burgerboller, er en af de bedste jeg nogensinde har bagt. De er dejlige luftige og svampede, og så er de fyldt med masser af god smag takket være sammensætningen af forskellige meltyper.
Denne opskrift på grove burgerboller er:
- Dejlige luftige og svampede
- Sammensat af forskellige meltyper
- De perfekte burgerboller til hjemmelavede burgere, sandwichbrød eller til børnenes madpakke
- Mættende i forhold til de almindelige hvide købe-burgerboller med "tomme" kalorier
Prøv lige at se opskriften på: Naanbrød
Glem alt om færdiglavede burgerboller
Laver man hjemmelavet pulled pork eller en skøn oksekødsburger på grillen, hører der sig hjemmelavede burgerboller til. Har man først en gang prøvet at lave sine egne grove burgerboller, vil man aldrig mere kaste sig over den nemme løsning med færdiglavede burgerboller fra supermarkedet.
Disse grove burgerboller er ganske enkelt forrygende, og både mætter og smager godt, og er samtidig helt perfekte til madpakken eller picnic i det grønne.
God bagelyst.
Ingredients
- 1 pk. gær á 50 gr.
- 3 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 5 dl. lunkent vand (40 grader)
- 2 æg
- 0,5 dl. flydende smør eller olie
- 75 gr. grahamsmel
- 75 gr. fuldkornshvedemel
- 100 gr. havregryn
- Ca. 550 gr. hvedemel
- Sesamfrø
- Æg til pensling
Instructions
- Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Rør godt rundt med en ske, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, flydende fedtstof og æg. Det hele piskes godt.
- Herefter tilsættes grahamsmel, fuldkornshvedemel, havregryn og salt. Det almindelige hvedemel tilsættes løbende og æltes godt igennem i min. 5 min. Dejen skal være klistret og godt kompakt i det.
- Dejen sættes til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Herefter slås dejen ned og du kan nu forme de lækreste grove burgerboller.
- Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 30 min. Et godt tip er at lægge et stykke bagepapir ovenpå bollerne og så endnu en bageplade, så du kan presse bollerne godt flade. Den ekstra bageplade skal bare ligge ovenpå bollerne imens de efterhæver i de 30 min.
- Herefter pensles bollerne med æg og drysses med sesamfrø.
- Bag dem i ovnen ved 200° grader varmluft i ca. 12 minutter eller indtil de er gyldne.
- Server dem lune til en hjemmelavet burger eller som mættende madbrød til madpakken.
Notes
Disse grove burgerboller er helt fantastiske med en omgang pulled pork og hjemmelavet coleslaw. Vi skulle kun bruge 6 grove burgerboller til vores pulled pork, så resten af dejen puttede vi i en skål, som kom på køl til dagen efter. Om middagen tog vi den resterende dej ud af køleskabet og formede 7 fine grovboller, som blev bagt og spist med stor fornøjelse til eftermiddagskaffen. Bollerne skal lige hæve igen i ca. 30 min., inden de kommer i ovnen ved samme temperatur som de grove burgerboller.