Forside » Fisk og skaldyr » Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble er sund og nem aftensmad for hele familien, som samtidig er antiinflammatorisk kost takket være de mange grøntsager i quinoa salaten, og ikke mindst de sunde omega-3 fedtsyrer i laksestykkerne og valnødderne. Omega-3 fedtsyrer er livsvigtige for kroppen, og findes i en lang række fødevarer som fx fisk, skaldyr, hørfrø, græskarkerner og valnødder. Jeg er svært begejstret for disse sprødstegte laksestykker i ovn, som bliver løftet til nye kulinariske højder takket være den sprøde valnødde-crumble, som sætter prikken over i'et rent smagsmæssigt.

Her i huset laver vi mere og mere antiinflammatorisk kost i hverdagen, idet min kone har leddegigt. Fisk og i særdeleshed laks finder derfor ofte vej til vores ugentlige madplan, som på den ene eller anden måde indgår i en opskrift spækket med grøntsager, bælgfrugter og andre gavnlige fødevarer, som har en positiv effekt på inflammatorisk gigt. Vi følger ikke nogen bestemt kostplan, men har efterhånden fået en god indsigt i de fødevarer, som har en gavnlig effekt på gigt og betændelsestilstande i kroppen.

Ovnbagt laks i ovn er både nem og velsmagende aftensmad, og kan varieres i det uendelige rent smagsmæssigt. På blot et kvarter kan du servere ovnbagte laksestykker med sprød valnødde-crumble for hele familien, og jeg er ret overbevist om, at disse laksestykker vil gå rent ind hos selv de mest fiskeforskrækkede individer. Den velsmagende quinoa salat fuldender dette måltid, og skulle der være lidt quinoa salat tilovers, vil der med statsgaranti blive kamp om resterne dagen derpå. Jeg skal hilse og sige, at quinoa salat i madpakken er et hit.

Prøv lige at se opskriften på: Svampelasagne

Denne opskrift på stegte laksestykker i ovn er:

  • Den ultimative opskrift på laksestykker toppet med sprød valnødde-crumble
  • Nem og sund aftensmad med fisk på under en halv time
  • Lækker og velsmagende antiinflammatorisk aftensmad
  • Spækket med sunde omega-3 fedtsyrer - til glæde for krop og sind

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Laksefileter
  • Valnødder
  • Panko rasp
  • Olivenolie
  • Dijonsennep
  • Citronsaft
  • Hvidløg
  • Akaciehonning
  • Tørret rosmarin
  • Chiliflager
  • Rødvinseddike (æbleeddike kan også anvendes)
  • Quinoa
  • Kikærter
  • Rød peberfrugt
  • Gul peberfrugt
  • Rødløg
  • Agurk
  • Persille

Prøv lige at se opskriften på: Linsefrikadeller

Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Prøv lige at se opskriften på: Blomkålscurry

Opskrift på stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Laks i ovn kan næsten tilberedes med bind for øjnene, og er samtidig utrolig velsmagende. Det er fastfood på den gode måde, og kan tilberedes på selv den mest travle hverdag, hvor overskuddet ikke er til timelang madlavning. Kombinationen af finthakkede valnødder, panko rasp og den smagfulde dressing bestående af blandt andet olivenolie, hvidløg, dijonsennep og honning, løfter disse laksestykker til nye højder rent smagsmæssigt. Tilberedningstiden er ca. 10-12 minutter alt afhængig af størrelsen på laksestykkerne. Du kan altid se hvornår et stykke laks er færdigtilberedt, ved at stikke en gaffel ned mellem flagerne i kødet. Kan du skille lakseflagerne ad, samtidig med at kødet i midten ikke længere er råt, er laksen færdig og klar til servering. Der er ikke noget at sige til, at laks er en af de mest populære fisk på middagsbordet, og denne opskrift på laks i ovn er helt klart en af familiens helt store favoritter.

God fornøjelse.

Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 225 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 90 voted )

Ingredients

  • 4 laksefileter á 125-150 gr. pr. stk.
  • Valnødde-crumble:
  • 4 spsk. finthakkede valnødder
  • 4 spsk. panko rasp
  • 1 tsk. olivenolie
  • Dressing:
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg, finpresset
  • 1 tsk. honning
  • 0,5 tsk. tørret rosmarin
  • 0,25 tsk. chiliflager
  • 0,5 tsk. salt
  • Quinoa salat
  • 200 gr. quinoa (ukogt)
  • 1 ds. kikærter (du kan også koge kikærterne selv - du skal bruge ca. 240 gr. kogte kikærter)
  • 1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i små tern
  • 1 gul peberfrugt, udkernet og skåret i små tern
  • 2 rødløg, finthakket
  • 2 agurker, udkernet og skåret i små tern
  • 2 bdt. persille i potte, grofthakket (ca. 2-3 dl. grofthakket persille)
  • Dressing til quinoa salat:
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 0,5 dl. citronsaft
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • 4 fed hvidløg, finpresset
  • 1 tsk. fint salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

Laksestykker med valnødde-crumble:

  1. Opvarm ovnen til 180° grader varmluft eller 200° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Rør dijonsennep, hvidløg, citronsaft, honning, tørret rosmarin, chiliflager og salt sammen i en lille skål.
  3. Hak valnødderne fint med en brødkniv, og bland dem sammen med panko rasp og oliveolie i en lille skål.
  4. Placer laksestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel dressingen ovenpå laksestykkerne med en lille ske.
  5. Drys valnødde-crumblen ovenpå laksestykkerne, og pres crumblen lidt ned i dressingen med klør fem.
  6. Bag laksestykkerne i ovnen i ca. 10-12 minutter. Tilberedningstiden vil variere lidt alt efter størrelsen på laksestykkerne.
  7. Drys lidt grofthakket persille ovenpå de færdigtilberedte laksestykker, og server laksestykkerne til den lækre quinoasalat.
  8. Velbekomme.

Quinoa salat:

  1. Kog quinoaen efter anvisningerne på emballagen. Du skal sørge for at skylle quinoaen godt under koldt vand i en sigte, inden du koger quinoaen i en gryde. Quinoa skal koges uden låg de første 15 minutter, og når vandet er blevet absorberet tager du gryden af varmen, og lægger låg på gryden i ca. 5 minutter, hvilket får den færdigkogte quinoa til at puffe op. Lad den færdigkogte quinoa køle lidt af inden du blander quinoaen med de øvrige ingredienser.
  2. Hæld vandet fra de forkogte kikærter, og hæld kikærterne op i en stor røreskål.
  3. Udkern agurkerne og skær agurkerne i små fine tern.
  4. Skyl peberfrugterne under koldt vand, og fjern kernerne. Skær peberfrugterne ud i små tern.
  5. Pil rødløgene og hak dem fint.
  6. Hak persillen groft.
  7. Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål, og smag den til.
  8. Hæld den let afkølede quinoa op i en stor salatskål eller røreskål, og fordel dressingen grundigt i quinoaen.
  9. Krydre med salt og friskkværnet peber, og tilsæt herefter alle de øvrige grøntsager. Vend grøntsagerne godt rundt i quinoa salaten, og lad salaten trække i 5-10 minutter inden den serveres, så dressingen lige får lov til at trække ind i de forskellige ingredienser.
  10. Opbevar quinoa salaten på køl indtil den skal serveres.

Notes

Quinoa salaten skal opbevares på køl indtil den skal serveres, og har en holdbarhed på ca. 3-4 dage i en tætlukket beholder.

Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

2 kommentarer til “Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble”

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej Inge,
      Tusinde tak for din søde besked 🙂 Jeg er utrolig glad for, at du synes om opskrifterne, og at du bliver inspireret til ny spændende madlavning.

      Hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *