Forside » Linsefrikadeller

Linsefrikadeller

Linsefrikadeller

Sprøde og gyldne linsefrikadeller spækket med smag. Vegetariske linsedeller, som smager mindst lige så godt som den klassiske frikadelle. Jeg er stor fan af den traditionelle frikadelle med kødfars, men må blankt erkende, at denne opskrift på vegetariske linsedeller har ramt min gastronomiske hjertekule. Disse plantebaserede frikadeller med røde linser vil med statsgaranti begejstre hele familien - også dem, som er inkarnerede kødelskere. Her får du ganske enkelt de mest velsmagende linsedeller med gylden sprød stegeskorpe, som samtidig er lige så nemme at tilberede som den klassiske kødfrikadelle. Og anvendelsesmulighederne er uendelige. Du kan nyde disse vegetarfrikadeller som fyld i wraps, sandwiches eller pitabrød, eller servere dem til kogt pasta med pesto, ovnstegte kartofler og en god salat. Blot for at nævne nogle eksempler.

Opskrift på frikadeller med linser

Mercimek köftesi. Det er den tyrkiske betegnelse for disse linsedeller, som ofte indgår i tyrkernes mezze, som kort og godt består af en masse småretter. Rent tilberedningsmæssigt tager jeg udgangspunkt i den klassiske opskrift på frikadeller, og rører farsen sammen i en røreskål med en håndmixer. Herefter skal "farsen" stilles på køl i minimum en halv time, så den lige kan hvile sig. Har du meget travlt, kan du godt springe processen med køleskabet over, og gå direkte til pandestegningen.

Disse grøntsags-frikadeller skal steges på samme måde som helt almindelige frikadeller. Godt med olie eller smør på panden, og så steges gyldne og sprøde i ca. 3-4 minutter på hver side ved middelhøj varme (7-8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Det er vigtigt, at du ikke vender frikadellerne før de har fået en sprød stegeskorpe, da de ellers kan risikere at gå i stykker. Farsen er forholdsvis fast i konsistensen, men den sprøde stegeskorpe er med til at holde sammen på farsen, når frikadellerne skal vendes.

Prøv lige at se opskriften på: Svampelasagne

Denne opskrift på linsefrikadeller med røde linser er:

  • Den ultimative opskrift på vegetariske linsedeller
  • Et super lækkert alternativ til den klassiske frikadelle
  • Dejlig mættende og nemme at tilberede
  • Perfekte når der står kødfri dag på madplanen

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Røde linser (andre linser kan også anvendes)
  • Løg
  • Hvidløg
  • Gulerod
  • Æg
  • Mælk
  • Hvedemel
  • Rasp
  • Finvalsede havregryn
  • Spidskommen
  • Paprika
  • Frisk helbladet spinat (andre krydderurter som fx persille og basilikum kan også anvendes)

Prøv lige at se opskriften på: Smørstegte kartofler

Linsefrikadeller

Hvilke linser skal jeg bruge til linsefrikadeller?

Linserne i frikadellerne tilfører fylde, tekstur og smag. Jeg bruger som regel røde linser, som vi næsten altid har på lager, og som blot skal koges møre i ca. 15-20 minutter, inden de indgår som en bærende del af plantefarsen, som på mange områder minder om en almindelig kødfars. Jeg kan godt lide smagen af røde linser, og det er derfor det foretrukne valg af linser. Du kan sagtens bruge andre linser, hvor smagsoplevelsen så blot vil være en anden.

Kog linserne efter anvisningen på emballagen, da kogetiden vil variere. Du kan også vælge den nemme løsning, og købe en dåse forkogte linser, som blot skal vendes med de øvrige ingredienser. Jeg har som regel altid et par dåser forkogte linser på lager, hvis tiden er knap i dagligdagen. Linser har en mild og let nøddeagtig smag, og er generelt meget velegnede i vegetarretter.

Disse linser er meget velegnede til frikadeller:

  • røde linser
  • grønne linser
  • gule linser
  • brune linser
  • grønne franske Le Puy-linser (reklamelink)

God fornøjelse.

Linsefrikadeller

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 46 voted )

Ingredients

  • 2 dl. røde linser (andre linser kan også anvendes)
  • 1 stort løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 1 gulerod, fintrevet
  • 2 æg
  • 0,5 dl. mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. rasp
  • 4 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 stor håndfuld frisk helbladet spinat, finthakket (andre krydderurter som fx persille og basilikum kan også anvendes)
  • 2 tsk. salt
  • En knsp. cayennepeber (kan undlades)
  • Friskkværnet peber

Instructions

  1. Skyl linserne under koldt vand, og kog dem i letsaltet vand efter anvisningerne på emballagen. Lad de kogte linser dryppe af i en sigte.
  2. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  3. Skræl guleroden og riv den fint på et rivejern.
  4. Skyl spinaten under koldt vand, og hak den fint.
  5. Bland nu alle ingredienserne i en røreskål indtil konsistensen er lind og ensartet, og tilsæt evt. lidt mere mælk hvis det er nødvendigt. Lad farsen hvile på køl i ca. 30 minutter.
  6. Opvarm lidt olie eller smør på en stegepande, og form farsen til frikadeller med en spiseske dyppet i koldt vand. Steg frikadellerne gyldne og sprøde ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  7. Velbekomme.
Linsedeller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *