Baregomad.dk » Opskrifter » Salater og tilbehør » Broccolisalat med pesto, feta og avocado

Broccolisalat med pesto, feta og avocado

Broccolisalat med pesto, feta, avocado og tranebær

Når jeg hører ordet "broccolisalat", tænker jeg straks på den klassiske danske broccolisalat med sprødstegte bacontern, rosiner, solsikkekerner og rødløg vendt i en cremet let syrlig dressing bestående af mayonaise, citronsaft og cremefraiche. Det er en salat som langt de fleste grøntsagsforskrækkede personer kan forholde sig til. Men en salat, som også hurtig kan blive lidt kvalm og tung i længden. Det er der heldigvis råd for. Broccolisalat med pesto, feta og avocado. Jeg siger dig det er en salat for guder. På grænsen til det mundvandsdrivende, hvis du ikke går i en kæmpe bue udenom alt hvad der er grønt og sundt.

Prøv lige at se opskriften på: Kisir tyrkisk bulgursalat

Denne opskrift på broccolisalat er:

  • Et sandt farveorgie af grøntsager
  • En smagseksplosion af det syrlige, søde, bitre og salte
  • Sund, mættende og spækket med proteiner og gode vitaminer
  • Utrolig nem at tilberede på under femten minutter
  • Velegnet som tilbehør eller som et let hovedmåltid
  • 100% vegansk hvis du anvender en vegansk fetaost som fx Greek White Block fra Violife

Prøv lige at se opskriften på: Blomkålssalat

Broccolisalat med pesto, feta, avocado og tranebær

Prøv lige at se opskriften på: Broccolisalat med sprødstegte bacontern

De sunde egenskaber ved broccoli:

Broccoli er en rigtig sund grøntsag, som efter sigende skulle rumme en del sygdomsforebyggende egenskaber, da broccoli er rig på c-vitaminer, som blandt andet har en forebyggende virkning mod fx kræft. Grøntsagsbombe eller ej, så er broccoli i denne opskrift en berigende grøntsag, som får fornemt selskab af let syrlige tranebær, cremet fetaost og modne avocadoskiver.

Prøv lige at se opskriften på: Salat med spidskål, vandmelon og feta

Perfekt som tilbehør eller som let hovedmåltid

Denne broccolisalat er perfekt som tilbehør til fx italiensk farsbrød, vegetarfrikadeller eller græske frikadeller. Den er også meget velegnet som et let hovedmåltid, og kan udbygges med en lang række andre grøntsager som fx:

  • Agurk
  • Frisk spinat
  • Granatæble
  • Persille
  • Rosiner
  • Blomkål
  • Rosenkål

Prøv dig frem med andre grøntsagstyper, og gør dine egne erfaringer, som du meget gerne må dele med os andre ved at smide en kommentar til opskriften her på siden. Jeg kan også sagtens forestille mig denne salat til noget grillet kød på terrassen en dejlig sommerdag, eller som et spændende indslag til picnicturen i det grønne.

God fornøjelse med salaten.

Broccolisalat med pesto, feta, avocado og tranebær

Broccolisalat med pesto, feta og avocado

Antal personer: 2-3 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 150 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 6 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 1 broccoli
  • 1 lille rødløg
  • 1 moden avocado
  • 1 stor håndfuld sammenpresset rucolasalat
  • 1 lille håndfuld tranebær
  • Saften fra ½-1 citron
  • 3 spsk. grøn pesto
  • 100-150 gr. feta i blok (fx den veganske Greek White Block fra Violife eller den almindelige klassiske PUCK fetaost)
  • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Skyl broccolien grundigt under koldt vand, og skær den ud i små buketter.
  2. Damp broccolien i 2-3 minutter i en gryde med lidt vand eller i en mikrobølgeovn. Det er vigtigt at broccolien stadigvæk er fast i konsistensen og har bid. Køl den dampede broccoli af under koldt vand i en si.
  3. Pil rødløget og halver det på midten. Skær det ud i fine tynde strimler.
  4. Skyl rucolasalaten under koldt vand og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle.
  5. Halver avocadoen og fjern kernen. Skær avocadoen ud i skiver på ca. 5 mm. tykkelse.
  6. Hæld den afkølede broccoli op i en salatskål, og vend den grønne pesto i skålen sammen med rucolasalaten. Vend det rundt med fingrene, så pestoen bliver vendt godt rundt.
  7. Vend nu de øvrige ingredienser i skålen, og pres saften fra en halv citron ud over salaten.
  8. Krydr salaten med lidt friskkværnet peber.
  9. Vend salaten forsigtigt rundt med et par gafler.
  10. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft til salaten.
  11. Pynt med lidt tranebær, løgringe og lidt feta på toppen.
  12. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Opskriften på denne herlige broccolisalat er kun vejledende, og er meget taknemmelig når det kommer til øvrige ingredienser. Kig lidt i dit køleskab, og se hvad du har liggende af grøntsager. Måske har du et stykke agurk liggende, et æble, frisk spinat eller et granatæble, som med fordel kan finde anvendelse i denne salat. Læg endelig en kommentar her på siden, hvis du laver din egen udgave af denne broccolisalat.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Broccolisalat med pesto, feta og avocado

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

2 kommentarer

Lili 17. juli 2021 - 14:15

Perfekt super opskrifter nogle af dem sender til Datteren der bor i polen😀😋👍

Besvar
Thomas fra Barego'mad 17. juli 2021 - 16:58

Hej Lili,
Mange tak for din besked og pæne ord om opskriften og bloggen - det varmer mit gastronomiske hjerte 😂 Det er en skøn og populær salat, som også regelmæssigt er på menuen her i huset 😊

Endnu en gang tak.

Venlig hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.