Tyrkiet er et yndet rejsemål for mange danskere, hvor de varme himmelstrøg og det tyrkiske køkken hvert år får mange danskere til at valfarte til dette skønne rejsemål. Det tyrkiske køkken er kendt som værende et af de tre bedste i verden, og det er et sandt overflødighedshorn af smagfulde måltider med eller uden kød. Kisir er det tyrkiske svar på en bulgursalat, som i store træk består af kogt bulgur som er vendt sammen i en lækker tomatdressing tilsat en masse friske grøntsager, som man kan variere alt efter hvad man nu lige har liggende i hjemmet og i køleskabet.
Prøv lige at se opskriften på: Bulgursalat med rodfrugter og bacon
Denne opskrift på kisir tyrkisk bulgursalat er:
- En lækker krydret bulgursalat inspireret af det tyrkiske køkken
- Det perfekte tilbehør til fx veganske frikadeller, græske frikadeller og til lige det du har lyst til
- Utrolig velsmagende og mættende
- Nem og enkel at tilberede på under en halv time
- 100% plantebaseret og vegansk
Disse ingredienser skal du bruge:
- Bulgur
- Agurk
- Cherrytomater
- Rødløg
- Forårsløg
- Hasselnødder
- Persille
- Mynte
- Salt
- Peber
- Olivenolie
- Citronsaft
- Tomatpuré
- Chiliflager (kan undlades)
Prøv lige at se opskriften på: Blomkålssalat
Prøv lige at se opskriften på: Tabbouleh
Nem og simpel bulgursalat med indbyggede ferieminder
Den tyrkisk inspirerede bulgursalat kisir er legende let at fremstille, og kan med fordel tilberedes dagen i forvejen, da krydderierne rigtig kan få lov til at sætte sig i de forskellige ingredienser. Som udgangspunkt er kisir vegansk, men da vi her i familien er helt pjattede med feta, har jeg tilføjet feta til opskriften, men det kan du jo bare undlade hvis du er veganer.
Vi har efterhånden været på ferie i Tyrkiet en del gange med all inclusive, og hver gang søger jeg målrettet mod kisir salaten i buffeten. Denne bulgursalat er det perfekte tilbehør til fx krydrede oksekødsfrikadeller eller græske frikadeller, men kan også nydes som en mættende salat i sig selv. Jeg skal lige hilse og sige, at kisir også smager rigtig godt i madpakken dagen efter, hvis der bliver lidt i overskud efter aftensmaden.
God fornøjelse!
Ingredients
- 270 gr. ukogt bulgur (skal tilberedes efter pakkens anvisninger)
- 1 agurk
- 15 cherrytomater
- 1 rødløg
- 2 forårsløg
- 40 gr. grofthakkede mandler
- 1 håndfuld friskhakket persille
- 1 håndfuld friskhakket mynte
- Salt
- Friskkværnet peber
- Lidt chiliflager (kan undlades)
- Dressing:
- 0,5 dl. olivenolie
- 3 spsk. tomatpuré
- 2-3 spsk. citronsaft
- 2 spsk. sirup, brun farin eller rørsukker
Instructions
- Start med at tilberede bulguren efter anvisningerne på pakken (det tager ca. 20 minutter). Lad den færdigtilberedte bulgur køle lidt af imens du snitter grøntsagerne og laver dressingen.
- Halver cherrytomaterne eller hak dem i små tern.
- Skyl agurken under koldt vand og skær den i små tern på ca. 1x1 cm.
- Skyl forårsløgene under koldt vand og skær dem i tynde ringe.
- Hak rødløget fint.
- Hak mynte og persille groft.
- Hak mandlerne groft.
- Vend dressingen i den let aflkølede bulgur og rør godt rundt med fingrene, så dressingen rigtigt trænger ind i bulguren.
- Tilsæt alle grøntsagerne, mandler og de grofthakkede krydderurter ned i skålen til bulguren, og vend alle ingredienserne godt sammen.
- Smag bulgursalaten til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og evt. lidt tørret chili.
- Lad den færdige kisir bulgursalat stå og trække i 15-20 minutter inden servering.
- Pynt evt. med lidt grofthakkede krydderurter på toppen.
- Velbekomme.
Dressing:
- Bland tomatpuré, olivenolie, sirup og citronsaft sammen i en røreskål.
- Rør alle ingredienserne godt sammen med en ske eller gaffel.
Notes
Kisir bulgursalat kan tilberedes i forvejen, og kan holde sig frisk på køl i minimum 2-3 dage.
Hej
Kisir bulgursalat
Tomatpure er det den koncentrerede fra dåse eller den mere flydende på flaske 🤔
På forhånd tak
M.v.h Pia Dahl
Hej Pia,
Tak for din besked.
Jeg anvender den faste tomatpuré du kan købe i små dåser. Du kan evt. gøre tomatpuréen lidt mere lind med en tsk. koldt vand eller citronsaft 😊
Hilsen
Thomas