Baregomad.dk » Opskrifter » Salater og tilbehør » Bearnaise kartoffelsalat (sommerens bedste opskrift)

Bearnaise kartoffelsalat (sommerens bedste opskrift)

bearnaise kartoffelsalat opskrift

Få en nem opskrift på hjemmelavet bearnaise kartoffelsalat med bearnaiseessens og frisk estragon. Perfekt som tilbehør til mange retter.

Her får du den ultimative opskrift på hjemmelavet bearnaise kartoffelsalat. Kartoffelsalat med bearnaisesmag.

Den ultimative kartoffelsalat til sommerens mange grillmåltider eller hverdagens klassiske frikadelle.

Og jeg er vild med bearnaisesovs. Hjemmelavet bearnaisesovs. Smagen af frisk estragon og den syrlige bearnaiseessens kan få mundvandet til at løbe hos mange.

Hvad siger du til at sætte tænderne i en lækker cremet kartoffelsalat, som rent smagsmæssigt har mange ligheder med en klassisk bearnaisesovs? Det tænkte jeg nok.

Prøv lige at se opskriften på: Græske hakkebøffer i fad

Kartoffelsalat med bearnaise

Hjemmelavet bearnaise kartoffelsalat er noget af det nemmeste tilbehør du kan forkæle dig selv og familien med, hvis hakkebøffen på grillen eller den ristede frankfurter skal ledsages af en cremet kartoffelsalat med smagen af klassisk bearnaisesovs og friskhakket estragon.

Den kan du tilberede på 30-40 minutter alt efter om du koger kartoflerne møre i letsaltet vand, eller steger dem i ovnen vendt i lidt olie.

Jeg kan varmt anbefale tilberedning i ovn, da det tilfører meget mere smag til kartoffelsalaten, og fremfor alt ikke stiller de store krav til årstidens kartofler.

Der er kun et tidspunkt på året, hvor jeg foretrækker kogte kartofler i salaten, og det er når de små nye danske kartofler lander i boderne langs landevejen og på hylderne i grøntsagsafdelingen.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Denne opskrift er:

  • Velegnet til oksekød, kylling, frikadeller, græske frikadeller og meget andet ...
  • En mundvandsdrivende lækker kartoffelsalat med en skøn smag af den klassiske bearnaisesovs med friskhakket estragon
  • Legende let at tilberede på kun 30-40 minutter alt efter om du koger kartoflerne eller tilbereder dem i ovn
  • Det perfekte tilbehør til picnicturen i det grønne eller sommerens grillmåltider

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Bearnaise kartoffelsalat
Bearnaise kartoffelsalat er den perfekte ledsager til et stykke stegt eller grillet kød, og vil med statsgaranti løfte hverdagens frikadelle til nye gastronomiske højder.

Prøv lige at se opskriften på: Kold bearnaisecreme

Den ultimative kartoffelsalat til lidt af hvert

Bearnaise kartoffelsalat er det ultimative tilbehør til en grillet bøf, en rosa culottesteg, kylling på dåse eller lillemors frikadeller. Blot for at nævne nogle få eksempler. Mulighederne er uendelige.

Bearnaise kartoffelsalat puster nyt liv i den klassiske kartoffelsalat med sin let syrlige smag af bearnaiseessens, hvidvinseddike og masser af friskhakket estragon.

Det er en fantastisk kombination til kartofler - både ovnstegte, kogte og friterede. Bearnaisemayonnaisen er det hemmelige våben i denne opskrift, som du med en stavblender i hånden kan mixe sammen på 10 sekunder.

Alle ingredienserne inklusiv et helt æg skal bare ned i et mixebæger, som så blendes til en let syrlig mayonnaise med en fantastisk smag af bearnaiseessens og estragon.

Prøv lige at se opskriften på: Hvidløgsbrød som pull-apart

Hjemmelavet bearnaisemayonnaise

Du kan lave bearnaisemayonnaise med både en stavblender og en håndmixer. Resultatet er det samme, men det er lidt hurtigere med en stavblender udstyret med sit standard funktionsblad.

Her i huset køber vi aldrig færdiglavet mayonnaise, da den hjemmelavede af slagsen bare smager så meget bedre.

Hjemmelavet mayonnaise kan holde sig frisk på køl i en tætlukket beholder i minimum en uge, så lav en dobbeltportion og gem den anden halvdel til fx ovnstegte kartoffelbåde eller som dip til fx grillet og ovnstegt kød.

Opskrift på bearnaise kartoffelsalat

bearnaise kartoffelsalat opskrift

Bearnaise kartoffelsalat (sommerens bedste opskrift)

5 fra 1 stemme
Få en nem opskrift på hjemmelavet bearnaise kartoffelsalat med bearnaiseessens og frisk estragon. Perfekt som tilbehør til mange retter.
Udskriv Facebook Pinterest
RetTilbehør
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas fra Baregomad.dk

Ingredienser

  • 1200 g kartofler - små og faste, tilberedt i ovn eller kogte og afkølede
  • 2 rødløg - pillet og finthakket
  • 1 håndfuld purløg - finthakket
  • 2 dl cremefraiche - 18%, skyr eller græsk yoghurt kan også anvendes
  • 1,5 dl bearnaisemayonnaise
  • salt og friskkværnet peber

Bearnaisemayonnaise

  • 2 dl olie - smagsneutral, eks.solsikke- eller rapsolie
  • 1 æg - stuetempereret
  • 3 tsk hvidvinseddike - eller æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk bearnaiseessens
  • 5 stilke estragon - kun bladene skal anvendes
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft (hvis du vælger at tilberede dem i ovn). Hvis du foretrækker kogte kartofler, skal kartoflerne koges møre i letsaltet vand, men de skal stadigvæk have lidt bid.
  • Skyl kartoflerne under koldt vand, og halver dem på midten.
  • Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend kartoflerne i et par spiseskefulde olivenolie og krydre med salt og peber.
  • Bag kartoflerne møre og gyldne i ca. 30-35 minutter, og lad dem køle helt af inden de vendes i bearnaise-dressingen.
  • Pil og hak rødløg fint.
  • Hak purløg fint.
  • Rør cremefraiche og bearnaisemayonnaise sammen i en velegnet røreskål, og tilsæt de finthakkede rødløg. Smag til med salt og friskkværnet peber, og tilsæt evt. lidt mere bearnaiseessens eller hvidvinseddike.
  • Vend de afkølede kartofler i dressingen, og rør forsigtigt rundt med en dejskraber.
  • Drys lidt finthakket purløg og estragon ovenpå kartoffelsalaten, og stil den på køl indtil den skal serveres.

Bearnaisemayonnaise med el-pisker

  • Pisk æg, dijonsennep, æble- eller hvidvinseddike, citronsaft, salt og peber sammen i en røreskål.
  • Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle under omrøring med el-piskeren indtil mayonnaisen har den rette konsistens.
  • Tilsæt det finthakkede estragon og rør det rundt i mayonnaisen.
  • Smag til med salt, peber, citronsaft og eddike efter behov.

Bearnaisemayonnaise med stavblender

  • Slå ægget ud i en høj skål eller bæger som passer til stavblenderen. Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser og slut af med olien, som hældes forsigtigt i glasset.
  • Sæt stavblenderen ned i bunden af glasset og blend i nogle sekunder indtil mayonnaisen begynder at tykne i bunden. Kør stavblenderen op og ned nogle gange indtil mayonnaisen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft bearnaiseessens, som blot røres i mayonnaisen.

Noter

Bearnaise kartoffelsalat kan holde sig på køl i minimum et par dage.
Du kan med fordel tilberede kartoflerne dagen i forvejen, og opbevare dem på køl, så de blot skal vendes i bearnaisedressingen lige inden servering.
Det er kun estragonbladene der skal hakkes - stilkene skal du kassere eller gemme og fryse ned til næste gang du skal lave hjemmelavet bearnaiseessens.
Du kan sagtens anvende færdiglavet mayonnaise til bearnaise mayonnaisen, men det kan varmt anbefales at lave din egen mayonnaise - det smager så meget bedre.
Prøv at variere opskriften med forårsløg skåret i tynde skiver eller rød peberfrugt i fine tern.

Næringsindhold

Næringsindhold
Bearnaise kartoffelsalat (sommerens bedste opskrift)
Mængde pr. portion
Kalorier
681
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
23
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
47
mg
16
%
Natrium
 
1.514
mg
0
%
Kalium
 
1.415
mg
0
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
356
IU
7
%
Vitamin C
 
66
mg
80
%
Calcium
 
99
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

1 kommentar

Holger 17. juni 2024 - 09:27

Tak fordi du bruger opskriften på bearnaise kartoffelsalat. Kom gerne også med din vurdering af den.

Besvar
5 from 1 vote

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Giv gerne din vurdering af opskriften her.




Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.