Jeg er helt vild med efterårets mange rodfrugter. Så er det sagt.
Rodfrugter, som falder på et meget belejligt tidspunkt på året, hvor jeg personligt er gået lidt død i sommerens lette grøntsager, og derfor savner nye smagsnuancer og lidt tungere grøntsager med bid i.
Denne rødbedesalat er kort og godt:
- Utrolig nem at tilberede
- Et hit for selv grøntsagsforskrækkede børn og voksne
- Sund og mættende
- Kan spises som selvstændigt måltid eller som lækkert tilbehør til kød
En rigtig robust vintersalat
Denne skønne rødbedesalat med feta og mandler er en rigtig vintersalat, som går godt i spænd med de fleste middagsretter og som tillige er sund og utrolig enkel at tilberede.
Jeg er helt vild med rødbedens sødme, som bliver forstærket efter en kort tur i ovnen. En sødme, der falder i god jord hos børn, som ellers godt kan være lidt grøntsagsforskrækkede, men som med stor appetit kaster sig over denne vintersalat.
Når man står og tilbereder denne rødbedesalat med feta og mandler, kan man ikke undgå at blive duperet over rødbedens røde farve, som både farver ens fingre og køkkenredskaber. En farve, som også anvendes til farvning af tøj.
Prøv lige at se opskriften på: Spidskålssalat
Den alsidige røde rodfrugt
Rødbeden er en af de rodfrugter, som kan anvendes i det uendelige. Lige fra revet rødbede som råkostsalat, syltede rødbeder, rødbedesuppe eller som ovnbagt grøntsag. Blot få af mange anvendelsesmuligheder.
Forleden fik vi denne rødbedesalat til et kalkunbryst, som først havde været en tur i sousviden, og efterfølgende en hurtig tur på panden.
Lækker og enkel madlavning.
Det er god mad i min verden.
Velbekomme.
Ingredients
- 1 kg. økologiske rødbeder
- 150 gr. mandler
- 200 gr. feta
- 1 bdt. persille
- Saften og skallen fra en halv økologisk citron
- 2 spsk. æblesirup eller honning
- 1 spsk. æbleeddike
Instructions
- Start med at skrælle rødbederne og skær dem i grove tern.
- Læg rødbederne på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld en smule olivenolie oven på ternene.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. De skal stadigvæk være faste og have bid.
- Hæld de bagte rødbeder i et fad og lad dem køle af i 5-10 minutter.
- Fetaen smuldres herefter i grove stykker og vendes forsigtigt i skålen med rødbedeternene.
- Hak mandlerne groft og vend dem i salatblandingen.
- Herefter skal du lave dressingen til rødbedesalaten. Pres saften af en halv citron ud i en lille skål og tilsæt æblesirup eller honning samt æbleeddike. Riv lidt af citronskallen og vend det ned i dressingen - kan evt. undlades.
- Pisk det godt sammen med en gaffel og fordel det jævnt ud over rødbedesalaten.
- Vend det grofthakkede persille i rødbedesalaten og pynt evt. med lidt ekstra feta, som endnu ikke er blevet fordelt i salaten.
Nemt og lækkert. Velbekomme.