Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager og mørdej
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager og mørdej
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
Billig aftensmadGrillGrøntsagerHovedretterInspirationInstagramSalater og tilbehørSæsonSund aftensmadVegetarmad

Spidskålssalat

af Thomas fra Barego'mad 28. januar 2015
28. januar 2015
Gå til opskrift Udskriv opskrift
spidskålssalat med æbler, sesamfrø og mandler
0 kommentar
6
FacebookPinterestEmail

Denne skønne spidskålssalat er et hit hjemme hjemme hos os året rundt, og i særdeleshed i efteråret, hvor det er sæson for danske økologiske spidskål. Spidskålssalat er sund, nem at lave og går i spænd med en lang række hverdagsretter som fx kyllingemuffins eller vegetarfrikadeller.

LÆS OGSÅ: Blomkålssalat

Denne opskrift på spidskålssalat er:

  • En rigtig sund og mættende salat spækket med c-vitaminer
  • Velegnet som tilbehør eller som en mættende måltidssalat
  • En salat der mætter
  • Nem at tilberede på under tyve minutter
  • Med spidskål, æbler, granatæblekerner og mandler vendt i en sød-syrlig marinade

LÆS OGSÅ: Græsk salat

Spidskålssalat for hele familien

Den er dejlig sød og mild med en nøddeagtig eftersmag. Takket være dens sødme og noter af de ristede nødder, er denne spidskålssalat et hit for selv de mindste. Jeg laver tit denne salat både i hverdagen og som lækkert tilbehør, når vi har gæster.

LÆS OGSÅ: Salat med spidskål, vandmelon og feta

En salat rig på c-vitaminer

Spidskålssalat er en rigtig sund salat, som rummer rigtig mange c-vitaminer. Faktisk skal du blot spise ca. 100 gr. spidskål for at få det daglige indtag af c-vitamin. Spidskålssalat er med andre ord et sundt, nærende og mættende måltid, men det tænker man slet ikke over, når man først sætter tænderne i salaten. Et perfekt alternativ til det traditionelle tilbehør som fx kartofler, ris og pasta.

God fornøjelse.

Spidskålssalat

Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 11 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 15 minutter Forberedelsestid: 10 minutter 10 minutter Næringsindhold: 190 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 1 spidskål
  • 2 æbler
  • Ca. 100 gram mandler
  • 1 granatæble eller 1 appelsin (granatæblet tilfører salaten en lækker diskret syrlighed)
  • 3/4 dl. sesamfrø
  • 3 spsk. æblecidereddike eller æbleeddike
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sirup (gerne æblesirup)
  • Salt og peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Spidskålen snittes rigtig fint og æblerne skrælles og skæres i små tern (1 x 1 cm.).
  2. Mandlerne og sesamfrøene ristes på en tør pande hver for sig og hold godt øje med panden, så de ikke får for meget.
  3. Når mandlerne er kølet af, hakkes de groft på et skærebræt med en brødkniv.
  4. Alle de våde ingredienser blandes sammen i en skål til en dressing og smages til med salt og peber.
  5. Den finthakkede spidskål, æbler, grofthakkede mandler og sesamfrø blandes sammen i en stor skål og dressingen hældes over og det hele vendes forsigtigt rundt.
  6. Voila - så er der spidskålssalat.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Spidskålssalat
0 kommentar
6
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Boller i karry i ovn

Kold bearnaisecreme

Norske skoleboller

Mørbradgryde i cremet peanutbuttersovs

Veggie-gryde med quinoa og æg

Sund kage

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

forrige indlæg
Stenalderbrød
næste indlæg
Kødboller i lækker tomatsauce

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Mørbrad i fad

    18. februar 2015
  • 4

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

    17. marts 2020
  • 5

    Kylling i fad med karry og ananas

    11. november 2019
  • 6

    Spidskålssalat

    28. januar 2015

Seneste indlæg

  • Boller i karry i ovn

    21. februar 2021
  • Kold bearnaisecreme

    14. februar 2021
  • Norske skoleboller

    11. februar 2021
  • Mørbradgryde i cremet peanutbuttersovs

    8. februar 2021
  • Veggie-gryde med quinoa og æg

    4. februar 2021
  • Sund kage

    3. februar 2021

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

Ⓒ2021 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér