Denne skønne spidskålssalat er et hit hjemme hjemme hos os året rundt, og i særdeleshed i efteråret, hvor det er sæson for danske økologiske spidskål. Spidskålssalat er sund, nem at lave og går i spænd med en lang række hverdagsretter som fx kyllingemuffins eller vegetarfrikadeller.
LÆS OGSÅ: Blomkålssalat
Denne opskrift på spidskålssalat er:
- En rigtig sund og mættende salat spækket med c-vitaminer
- Velegnet som tilbehør eller som en mættende måltidssalat
- En salat der mætter
- Nem at tilberede på under tyve minutter
- Med spidskål, æbler, granatæblekerner og mandler vendt i en sød-syrlig marinade
LÆS OGSÅ: Græsk salat
Spidskålssalat for hele familien
Den er dejlig sød og mild med en nøddeagtig eftersmag. Takket være dens sødme og noter af de ristede nødder, er denne spidskålssalat et hit for selv de mindste. Jeg laver tit denne salat både i hverdagen og som lækkert tilbehør, når vi har gæster.
LÆS OGSÅ: Salat med spidskål, vandmelon og feta
En salat rig på c-vitaminer
Spidskålssalat er en rigtig sund salat, som rummer rigtig mange c-vitaminer. Faktisk skal du blot spise ca. 100 gr. spidskål for at få det daglige indtag af c-vitamin. Spidskålssalat er med andre ord et sundt, nærende og mættende måltid, men det tænker man slet ikke over, når man først sætter tænderne i salaten. Et perfekt alternativ til det traditionelle tilbehør som fx kartofler, ris og pasta.
God fornøjelse.
