Bagte kartofler i airfryer

Hvis du endnu ikke har prøvet at tilberede bagekartofler i airfryer, så er det på tide at tage skridtet. Ikke alene er det utroligt nemt, men resultatet er også helt fantastisk – sprøde på ydersiden og dejligt bløde indeni. Det ultimative tilbehør til en god bøf, kylling, grillmad eller noget helt andet. Bagekartofler i airfryer, som kan varieres i det uendelige med valgfrit fyld. De bagte kartofler kan du fx fylde op med klassisk hvidløgssmør eller cremefraiche og purløg – måske toppet med sprødristede bacontern.

Hemmeligheden bag lækre bagte kartofler i airfryer

Airfryeren er kendt for sin evne til at skabe sprøde og lækre retter med minimal brug af olie. Når det kommer til bagte kartofler, er airfryeren på hjemmebane, fordi den cirkulerende varmluft effektivt tilbereder kartoflerne fra alle sider i airfryerkurven, hvilket resulterer i en sprød skorpe. Samtidig bevarer den indvendige del af kartoflen sin blødhed og cremethed, hvilket er nøglen til den uimodståelige smag af bagte kartofler i airfryeren. Mums siger jeg bare.

Prøv lige at se opskriften på: Gambas al ajillo i airfryer

Denne opskrift på bagte kartofler i airfryer er:

 • Bagekartofler på den nemme måde
 • Tid- og strømbesparende
 • Det ultimative tilbehør til en god bøf, stege eller som et selvstændigt måltid med fyld
 • Meget hurtigere end den traditionelle tilberedningsmetode i airfryer

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Bagekartofler
 • Rapsolie
 • Salt

Prøv lige at se opskriften på: Hasselbackkartofler i airfryer

Sådan laver du airfryer bagekartofler

 1. Rengøring: Rengør kartoflerne grundigt under koldt vand, og fjern alle urenheder og jordrester, så man kan spise hele kaftoflen inklusiv den sprøde skræl, som virkelig bliver lækker takket være varmluften i airfryeren. Prik nogle huller i kartoflerne eller lav nogle små snit med en urtekniv, så varmen kan trænge ind i kartoflerne, og dampen kan slippe ud.
 2. Olie og salt: Drys dine bagekartofler med rapsolie og groft salt – eller endnu bedre noget flagesalt. Den helt klassiske kombination er salt og lidt olie, men du kan sagtens eksperimentere med andre krydderier som fx rosmarin, timian eller paprika for at tilføje ekstra smag til kartoflerne.
 3. Tilberedning i airfryer: Forvarm din airfryer til 185° grader, hvis det er nødvendigt at forvarme din airfryer. Placer kartoflerne på risten i kurven i et enkelt lag for optimal luftcirkulation. Bag dem i ca. 40 minutter eller til kartoflerne er bløde og gennembagte – tilberedningstiden afhænger af størrelsen på kartoflerne.
 4. Servering: Når dine bagte kartofler er sprøde på ydersiden og bløde indeni, er de klar til servering. Du kan servere dem som tilbehør til mange måltider med eller uden kød, eller blot nyde dem som et lækkert og tilfredsstillende selvstændigt måltid med valgfrit fyld.

Airfryer opskrifter
Madlavning i en airfryer er meget andet end friterede pomfritter og sprødstegt kylling. Den hurtigt cirkulerende varmluft giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og velsmagende aftensmad. Den smarte varmluft-teknologi muliggør tilberedning uden brug af olie, og kan mange gange erstatte de klassiske tilberedningsmetoder i ovn, friture og pandestegning. Og alle de måltider du kan tilberede i ovn, kan du også tilberede i en airfryer. Få opskrifter på mad i airfryer her.

Bagekartofler i airfryer

Er airfryer billigere i strøm end ovn?
Jeg kommer helt uvilkårligt til at tænke på ‘Kejserens nye klæder’, når snakken falder på airfryer. Er en airfryer en sand revolution indenfor køkkenapparater, og kan denne varmluft-frituregryde afløse den traditionelle ovn i køkkenet? Ja, for den sags skyld reducere strømforbruget i hjemmet, som mange forbrugere drømmer om, når de anskaffer sig en airfryer. Er det virkelig billigere at bruge en aiffryer i forhold til en almindelig ovn? Det kan du få svaret på her.

Prøv lige at se opskriften på: Forloren hare i airfryer

Det ultimative tilbehør eller selvstændige måltid

Bagte kartofler kan nydes på utallige måder. Som tilbehør passer de perfekt til alt lige fra saftige bøffer og grillede grøntsager til fyldige salater og cremede supper. Derudover kan de også udgøre et sundt og tilfredsstillende måltid i sig selv. Top bagekartoflerne med dit yndlingsfyld som fx cremefraiche, cheddar, mozzarella, friske krydderurter, sprøde bacontern eller cremet guacamole for at skabe et måltid, der tilfredsstiller familiens smagsløg.

Med deres sprøde ydre og cremede indre er de en garanteret vinder på madplanen – uanset hvordan du vælger at servere de bagte kartofler. Samtidig er bagekartofler budgetvenlig aftensmad, hvor det kun er fantasien der sætter grænser for de mange tilberedningsmetoder.

God fornøjelse.

Bagte kartofler i airfryer

Bagekartofler i airfryer

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 160 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 83 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 4 store bagekartofler, vasket under koldt vand for jord og urenheder
 • 4 spsk. rapsolie
 • Groft salt

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Vask og skyl bagekartoflerne grundigt under koldt vand, og dup dem tørre med køkkenrulle. Prik nogle huller i kartoflerne med en gaffel eller en tynd strikkepind.
 2. Pensl kartoflerne med lidt rapsolie, og krydr med groft salt. Placer kartoflerne ovenpå risten i airfryeren. Læg evt. bagepapir i bunden af risten.
 3. Bag kartfoflerne møre ved 185° grader i ca. 40-45 minutter. Tilberedningstiden vil variere afhængig af airfryer model, så stik en kødnål eller kniv i en af kartoflerne, og kontroller om de er bløde i midten.
 4. Server de færdigbagte kartofler med det samme til fx hvidløgssmør eller almindelig smør, eller fyld dem op med dit yndlingsfyld.
 5. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner