Marokkansk salat med honningbagte rodfrugter, ristede hasselnødder og feta. Lyder det ikke lækkert? En lækker fyldig salat med et marokkansk islæt i form af honningbagte gulerødder og rødbeder med lidt kanel, som tilfører masser af skønne aromaer til salaten, som både kan nydes om sommeren og om vinteren. Denne salat er alt andet end kedelig, og fuldstændig blottet for icebergsalat og 80'er nostalgi.
Prøv lige at se opskriften på: Rødbedetzatziki
Denne opskrift på marokkansk salat med honningbagte rodfrugter er:
- En mundvandsdrivende lækker salat med et marokkansk islæt
- En lækker fyldig salat med honningbagte gulerødder, rødbeder og feta
- En salat som kan nydes året rundt - som tilbehør eller som et mættende hovedmåltid
- Perfekt som et sundt indslag til madpakken
- Nem at tilberede på blot en halv time
Prøv lige at se opskriften på: Flødekartofler
Disse ingredienser skal du bruge:
- Bulgur (du kan også anvende fx couscous, perlespelt, havrekerner og vilde ris)
- Gulerødder
- Rødbeder
- Persille
- Babyspinat
- Feta
- Hasselnødder
- Akaciehonning
- Olivenolie
- Stødt kanel
En spændende salat med bagte rodfrugter
Jeg har valgt at kalde salaten for marokkansk salat med honningbagte rodfrugter, men i bund og grund er denne fyldige måltidssalat et sammensurium af lidt af det hele, og som kan varieres i det uendelige. Du kan både anvende bulgur, couscous, perlespelt, havrekerner og ris som det mættende element i salaten, som sammen med de lækre honningbagte gulerødder og rødbeder gør denne salat mundvandsdrivende lækker. Der sker altså bare et eller andet magisk med rodfrugter, når de bliver bagt i ovnen med lidt honning og olie. De ellers småkedelige rodfrugter får nyt liv takket være en tur i ovnen, og tilfører masser af smag til salaten med et diskret touch af kanel.
God fornøjelse.
Ingredients
- 150 gr. bulgur (tørvægt) - du kan også anvende fx couscous, perlespelt, havrekerner og vilde ris
- 4 store gulerødder, skrællet og skåret i rustikke stykker
- 2 rødbeder, skrællet og skåret i rustikke stykker
- 1 bdt. persille, grofthakket
- 50-75 gr. babyspinat, helbladet eller grofthakket
- 200 gr. feta, rustikke stykker
- 50 gr. hasselnødder, ristede og afskallede
- 3 spsk. akaciehonning
- 3-4 spsk. oliven- eller rapsolie
- 0,5 tsk. stødt kanel
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Tilbered bulguren efter anvisningerne på emballagen, og lad den køle lidt af.
- Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem ud i mundrette rustikke stykker.
- Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med papir, og vend dem i lidt oliven- eller rapsolie. Krydre med salt, friskkværnet peber, honning og stødt kanel.
- Rist hasselnødderne på en varm pande indtil de begynder at tage lidt farve og dufter af ristede nødder. Husk at ryste nødderne undervejs. Lad hasselnødderne køle af, og nulre dem mellem fingrene eller i en frysepose, så skallerne falder af. Hak hasselnødderne groft.
- Tag de færdigbagte grøntsager ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
- Bland bulguren med lidt olie i en stor salatskål, og fordel grøntsagerne i skålen sammen med spinaten.
- Tilsæt grofthakket persille, hasselnødder og feta og vend det hele forsigtigt sammen. Gem evt. lidt persille og feta til at drysse over salaten lige inden servering.
- Server salaten eller stil den på køl indtil den skal serveres.
- Velbekomme.