Perleløg karamelliseret i sukker, flormelis og piskefløde. Glaserede perleløg. Karamelliserede perleløg. Kært barn har mange navne, men jeg taler selvfølgelig om karamelliserede perleløg på pande, som er det ultimative tilbehør til fx langtidssimret oksegryde, gammeldags oksesteg og forloren hare. Karamelliserede perleløg og mormormad er som yin og yang. Karamelliserede perleløg er både søde og syrlige, og er som skabt til god gammeldags mad med sovs, simreretter og for den sags skyld madplanens gamle traver - den udødelige frikadelle.
Opskrift på glaserede perleløg
Glaserede perleløg kan anvendes til lidt af hvert, hvor man ønsker kombinationen af sødt og surt. Perleløg på lage i glas er syrlige og saftige, og når de bliver karamelliseret på pande får de en smuk gylden farve, og ikke mindst en lækker sødme, som på mange måder minder om engelsk karamel. Undgå at dine perleløg kommer til at smage bittert. Lad sukkeret smelte helt uden omrøring. Du skal ikke røre i sukkeret, men stille og roligt lade det smelte helt inden smørret og fløden tilsættes. Hvis du rører rundt i sukkeret inden det er karamelliseret, vil sukkeret ikke smelte ens på panden, og du risikerer at stå med en klumpet sukkermasse. Når sukkeret er karamelliseret helt på panden, tilsætter du smør og fløde. Fløden bidrager med en himmelsk smag af engelske flødekarameller, og vil med statsgaranti løfte smagsoplevelsen til nye højder. Lad smørret smelte helt og fløden koge ind i karamellen på panden et par minutter inden perleløgene tilsættes.
Denne opskrift på glaserede perleløg er:
- Den ultimative opskrift på klassiske karamelliserede perleløg, som mormor lavede dem
- Med både sukker, flormelis og piskefløde
- Velegnet som tilbehør til fx forloren hare, langtidssimret oksegryde, frikadeller og gammeldags oksesteg
- Nem og lige til at gå til med ganske få ingredienser
Disse ingredienser skal du bruge:
- Perleløg i glas (frosne perleløg kan også anvendes)
- Flormelis
- Sukker
- Piskefløde
- Smør
- Friskkværnet peber
God fornøjelse.
Ingredients
- 500 gr. perleløg i glas, drænet
- 50 gr. flormelis
- 50 gr. sukker
- 0,5 dl. piskefløde
- 25 gr. smør
- Friskkværnet peber
Instructions
- Skyl forsigtigt perleløgene under koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Perleløg i glas ligger i en lage, som vi lige skyller af under koldt vand. Anvender du frosne perleløg, kan du bare springe denne proces over, men perleløgene skal være optøede inden de hældes ned i sukkerblandingen på panden.
- Smelt sukker og flormelis ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) på en pande. Sukkeret må ikke branke
- Når sukkeret er smeltet og gyldent, kommer du smørret på panden. Lad smørret bruse lidt af, og tilsæt piskefløden. Rør rundt i sukkerblandingen, så smør og piskefløde bliver jævnt fordelt på panden.
- Vend forsigtigt perleløgene ned i sukkerblandingen på panden, og lad dem karamellisere i ca. 10-12 minutter, eller til de har fået en flot glasering. Skru evt. lidt ned for varmen undervejs, og rør rundt i perleløgene et par gange.
- Hæld de karamelliserede perleløg op i en skål, og server dem varme som tilbehør.
- Velbekomme.
Notes
Du kan også tilsætte et par friske timiankviste undervejs i processen, hvis du ønsker en diskret smag af timian eller andre krydderurter. Du kan også prøve at tilsætte et par spiseskefulde balsamicoeddike sammen med perleløgene, hvis perleløgene skal være endnu mere intense i smagen.