Vegetarmad er alt andet end grønne salatblade og revne gulerødder, og det at skulle undvære kød behøver absolut ikke gøre måltidet ringere. Snarere tværtimod. Med stigende fokus på vores massive overforbrug af kød, og ikke mindst de mange ressourcer der er forbundet med fremstillingen, inden du kan købe en rød bøf eller hakkekød i det lokale supermarked, kan vi lige så godt vænne os til at tænke kødfrie måltider ind i den ugentlige madplan. Til gavn for både Moder Jord og vores mentale og fysiske sundhed.
Dette kødfrie måltid er rigtig nemt at tilberede. Det er sund velsmagende fastfood på under 30 minutter. Kog pasta. Svits grøntsager. Tilsæt ost. Fordel pastaen i retten og top med finthakkede champignon, persille og parmesanost. Mad på 30 minutter. Bum. Og så smager dette måltid med mascarpone, blomkål og champignon helt genialt – selv uden kød! Ingen vil savne tilstedeværelsen af kød i dette måltid. Ærlige ord fra en madblogger der ellers værdsætter en god rød bøf og en flaske rødvin fra Ribera del Duero.
Konsistensen af blomkålen i retten som stadigvæk har lidt bid, og de finthakkede champignon som først tilsættes lige inden servering, udgør det for kødet og frembringer en herlig aromatisk “flødesovs” i skøn harmoni med mascarponen, som også bidrager med smag og en lækker cremethed til retten. Jeg kan personligt godt lide stærk mad, men af hensyn til resten af familien ender det ofte med et kompromis, når vi kommer til udvælgelsen af chilien på hylden i det lokale supermarked. Jeg vil anbefale dig at anvende en ganske almindelig rød chili i mild til medium styrke, da det giver et aromatisk pift uden det på nogen måde bliver stærkt eller skinner igennem retten. Du skal blot fjerne frøkapslerne inden du hakker chilien, og efter en tur på panden i ca. 10 minutter går styrken meget af i chilien.
Du kan evt. udskifte mascarponen med ricotta hvis du ønsker en lidt mere fedtfattig udgave, men jeg foretrækker personligt mascarponen som udgør det for fløde. – Jeg mener, man laver heller ikke pasta carbonara med skummetmælk :-)
God fornøjelse med tilberedningen.
