Pasta i mascarpone med blomkål og champignon

af Baregomad.dk
Pasta i mascarpone med blomkål og champignon
0 kommentar
1

Vegetarmad er alt andet end grønne salatblade og revne gulerødder, og det at skulle undvære kød behøver absolut ikke gøre måltidet ringere. Snarere tværtimod. Med stigende fokus på vores massive overforbrug af kød, og ikke mindst de mange ressourcer der er forbundet med fremstillingen, inden du kan købe en rød bøf eller hakkekød i det lokale supermarked, kan vi lige så godt vænne os til at tænke kødfrie måltider ind i den ugentlige madplan. Til gavn for både Moder Jord og vores mentale og fysiske sundhed.

Dette kødfrie måltid er rigtig nemt at tilberede. Det er sund velsmagende fastfood på under 30 minutter. Kog pasta. Svits grøntsager. Tilsæt ost. Fordel pastaen i retten og top med finthakkede champignon, persille og parmesanost. Mad på 30 minutter. Bum. Og så smager dette måltid med mascarpone, blomkål og champignon helt genialt – selv uden kød! Ingen vil savne tilstedeværelsen af kød i dette måltid. Ærlige ord fra en madblogger der ellers værdsætter en god rød bøf og en flaske rødvin fra Ribera del Duero.

Konsistensen af blomkålen i retten som stadigvæk har lidt bid, og de finthakkede champignon som først tilsættes lige inden servering, udgør det for kødet og frembringer en herlig aromatisk “flødesovs” i skøn harmoni med mascarponen, som også bidrager med smag og en lækker cremethed til retten. Jeg kan personligt godt lide stærk mad, men af hensyn til resten af familien ender det ofte med et kompromis, når vi kommer til udvælgelsen af chilien på hylden i det lokale supermarked. Jeg vil anbefale dig at anvende en ganske almindelig rød chili i mild til medium styrke, da det giver et aromatisk pift uden det på nogen måde bliver stærkt eller skinner igennem retten. Du skal blot fjerne frøkapslerne inden du hakker chilien, og efter en tur på panden i ca. 10 minutter går styrken meget af i chilien.

Du kan evt. udskifte mascarponen med ricotta hvis du ønsker en lidt mere fedtfattig udgave, men jeg foretrækker personligt mascarponen som udgør det for fløde. – Jeg mener, man laver heller ikke pasta carbonara med skummetmælk 🙂

God fornøjelse med tilberedningen.

Pasta i mascarpone med blomkål og champignon

Pasta i mascarpone med blomkål og champignon

Vegetarmad er alt andet end grønne salatblade og revne gulerødder, og det at skulle undvære kød behøver absolut ikke gøre måltidet ringere.… Vegetar- og vegansk mad Pasta i mascarpone med blomkål og champignon European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 600 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 3 bedømmelser )

Ingredienser

  • 2 almindelige løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lime
  • 1 hel rød chili (middel til medium styrke)
  • En lille håndfuld friske timiankviste
  • Ca. 250-300 gr. champignon eller portobellosvampe
  • 1 blomkål
  • 1 bdt. persille
  • 500 gr. fuldkornspastaskruer
  • 200 gr. mascarpone
  • Ca. 50 gr. parmesanost
  • Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Hæld vand i en gryde og tilsæt lidt salt. Bring vandet i kog og kog pastaen efter pakkens anvisninger.

Imens halverer du chilien på langs og fjerner alle frøkapsler. Hak chilien fint sammen med hvidløg og løg. Fjern bladene fra timiankvistene (bruger du tørret timian, springer du blot dette trin over).

Opvarm raps- eller olivenolien på i en tykbundet gryde. Tilsæt nu det finthakkede hvidløg, chili, løg og timian. Rør med jævne mellemrum rundt i blandingen, og lad det simre ved middel varme i ca. 10 minutter til løgene begynder at blive svagt gyldne.

Skyl champignonerne grundigt under kold vand og skær trefjerdedel af champignonerne i kvarter. Den sidste fjerdedel skal du hakke rigtig fint, og først tilsætte til retten lige inden servering sammen med persillen og parmesanost.

Rengør blomkålshovedet, halver det og skær det i meget tynde strimler. Er det et stort blomkålshoved kan du evt. halvere det en ekstra gang på midten, så stykkerne ikke bliver alt for store og grove.

Skyl persillen og hak den groft. Riv parmesanosten fint på et rivejern og hæld det op i en skål.

Tilsæt nu det hakkede blomkål og trefjerdedel af champignonerne ned i gryden med hvidløg, chili, løg og timian, som du har stegt letgyldne i ca. 10 minutter. Læg herefter låg på gryden, og lad det hele stege videre ved middel varme i ca. 10 minutter. Rør rundt i blandingen med jævne mellemrum. Blomkålet skal steges al dente - det vil sige det stadigvæk skal have lidt bid og være forholdsvis fast i kødet.

Hæld herefter mascarponen ned i gryden til de færdigstegte grøntsager, og fordel osten i retten indtil den er helt opløst. Smag retten til med salt, friskkværnet peber og saften fra en hel lime.

Hæld vandet fra pastaen og fordel nu den færdigkogte pasta i gryden med alle ingredienserne. Rør det hele godt rundt og vend nu den sidste fjerdedel af de finthakkede champignon, persille og parmesanost i retten. Gem lidt af parmesanen og persillen til pynt.

Server nu retten imens den er rygende varm.

Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens tilføje eller udskifte blomkålen med fx squash og broccoli. Server evt. lidt madbrød til måltidet.

Pasta i mascarpone med blomkål og champignon

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.