Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
Billig aftensmadHovedretterInspirationInstagramNem aftensmadPasta, ris, bulgur og couscousSund aftensmadVegetarmad

Pasta i mascarpone med blomkål og champignon

af Thomas fra Barego'mad 7. august 2019
7. august 2019
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Pasta i mascarpone med blomkål og champignon
0 kommentar
1
FacebookPinterestEmail

Vegetarmad er alt andet end grønne salatblade og revne gulerødder, og det at skulle undvære kød behøver absolut ikke gøre måltidet ringere. Snarere tværtimod. Med stigende fokus på vores massive overforbrug af kød, og ikke mindst de mange ressourcer der er forbundet med fremstillingen, inden du kan købe en rød bøf eller hakkekød i det lokale supermarked, kan vi lige så godt vænne os til at tænke kødfrie måltider ind i den ugentlige madplan. Til gavn for både Moder Jord og vores mentale og fysiske sundhed.

Dette kødfrie måltid er rigtig nemt at tilberede. Det er sund velsmagende fastfood på under 30 minutter. Kog pasta. Svits grøntsager. Tilsæt ost. Fordel pastaen i retten og top med finthakkede champignon, persille og parmesanost. Mad på 30 minutter. Bum. Og så smager dette måltid med mascarpone, blomkål og champignon helt genialt – selv uden kød! Ingen vil savne tilstedeværelsen af kød i dette måltid. Ærlige ord fra en madblogger der ellers værdsætter en god rød bøf og en flaske rødvin fra Ribera del Duero.

Konsistensen af blomkålen i retten som stadigvæk har lidt bid, og de finthakkede champignon som først tilsættes lige inden servering, udgør det for kødet og frembringer en herlig aromatisk “flødesovs” i skøn harmoni med mascarponen, som også bidrager med smag og en lækker cremethed til retten. Jeg kan personligt godt lide stærk mad, men af hensyn til resten af familien ender det ofte med et kompromis, når vi kommer til udvælgelsen af chilien på hylden i det lokale supermarked. Jeg vil anbefale dig at anvende en ganske almindelig rød chili i mild til medium styrke, da det giver et aromatisk pift uden det på nogen måde bliver stærkt eller skinner igennem retten. Du skal blot fjerne frøkapslerne inden du hakker chilien, og efter en tur på panden i ca. 10 minutter går styrken meget af i chilien.

Du kan evt. udskifte mascarponen med ricotta hvis du ønsker en lidt mere fedtfattig udgave, men jeg foretrækker personligt mascarponen som udgør det for fløde. – Jeg mener, man laver heller ikke pasta carbonara med skummetmælk :-)

God fornøjelse med tilberedningen.

Pasta i mascarpone med blomkål og champignon

Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 3 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 30 minutter Forberedelsestid: 20 minutter 20 minutter Næringsindhold: 600 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 2 almindelige løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lime
  • 1 hel rød chili (middel til medium styrke)
  • En lille håndfuld friske timiankviste
  • Ca. 250-300 gr. champignon eller portobellosvampe
  • 1 blomkål
  • 1 bdt. persille
  • 500 gr. fuldkornspastaskruer
  • 200 gr. mascarpone
  • Ca. 50 gr. parmesanost
  • Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Hæld vand i en gryde og tilsæt lidt salt. Bring vandet i kog og kog pastaen efter pakkens anvisninger.

Imens halverer du chilien på langs og fjerner alle frøkapsler. Hak chilien fint sammen med hvidløg og løg. Fjern bladene fra timiankvistene (bruger du tørret timian, springer du blot dette trin over).

Opvarm raps- eller olivenolien på i en tykbundet gryde. Tilsæt nu det finthakkede hvidløg, chili, løg og timian. Rør med jævne mellemrum rundt i blandingen, og lad det simre ved middel varme i ca. 10 minutter til løgene begynder at blive svagt gyldne.

Skyl champignonerne grundigt under kold vand og skær trefjerdedel af champignonerne i kvarter. Den sidste fjerdedel skal du hakke rigtig fint, og først tilsætte til retten lige inden servering sammen med persillen og parmesanost.

Rengør blomkålshovedet, halver det og skær det i meget tynde strimler. Er det et stort blomkålshoved kan du evt. halvere det en ekstra gang på midten, så stykkerne ikke bliver alt for store og grove.

Skyl persillen og hak den groft. Riv parmesanosten fint på et rivejern og hæld det op i en skål.

Tilsæt nu det hakkede blomkål og trefjerdedel af champignonerne ned i gryden med hvidløg, chili, løg og timian, som du har stegt letgyldne i ca. 10 minutter. Læg herefter låg på gryden, og lad det hele stege videre ved middel varme i ca. 10 minutter. Rør rundt i blandingen med jævne mellemrum. Blomkålet skal steges al dente - det vil sige det stadigvæk skal have lidt bid og være forholdsvis fast i kødet.

Hæld herefter mascarponen ned i gryden til de færdigstegte grøntsager, og fordel osten i retten indtil den er helt opløst. Smag retten til med salt, friskkværnet peber og saften fra en hel lime.

Hæld vandet fra pastaen og fordel nu den færdigkogte pasta i gryden med alle ingredienserne. Rør det hele godt rundt og vend nu den sidste fjerdedel af de finthakkede champignon, persille og parmesanost i retten. Gem lidt af parmesanen og persillen til pynt.

Server nu retten imens den er rygende varm.

Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens tilføje eller udskifte blomkålen med fx squash og broccoli. Server evt. lidt madbrød til måltidet.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Pasta i mascarpone med blomkål og champignon
blomkålchampignonhvidløgløgmascarponeparmesan
0 kommentar
1
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

Svampet chokoladekage

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Cremelinser

Gulerodsbrud

forrige indlæg
Barbanera Gigino 2015
næste indlæg
Künstler Riesling Trocken 2017

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 2

    Risengrød under dynen

    26. november 2019
  • 3

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 4

    Smørstegte kartofler

    10. juli 2019
  • 5

    Hindbærcoulis

    1. januar 2020
  • 6

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015

Seneste indlæg

  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020
  • Belgiske vafler

    5. december 2020
  • Canelé

    26. november 2020
  • Spinatvafler med feta

    24. november 2020
  • Spinatvafler med røget laks

    23. november 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér