Den originale italienske opskrift på spaghetti carbonara. Lækker og cremet med sprødstegt pancetta, æg og masser af parmesan og pecorino.
Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk pastaret, som smager fantastisk takket være de få, men gode råvarer, som retten indeholder.
En pastaret som spaghetti carbonara har sin oprindelse i provinsen Rom, men er i dag en pastaret du kan finde på de fleste restauranter og italienske hjem, hvor carbonara i stor stil nydes som forret (antipasti) inden den egentlige hovedret, som fx kan bestå af et stykke kød.
Pasta med æg og bacon
En klassisk spaghetti carbonara består af friskkogt spaghetti, sprødstegt pancetta eller baconstykker, æg, parmesan, pecorino, salt og masser af friskkværnet peber.
En simpel, men utrolig velsmagende italiensk pastaret, som kan tilberedes på blot et kvarter.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på spaghetti carbonara
Denne opskrift på pasta carbonara er:
- Den helt klassiske opskrift med æg og ingen fløde
- Nem at tilberede på blot femten minutter
- En traditionel italiensk pastaret med sprødstegt pancetta, æg, parmesan, Pecorino Romano, salt og masser af friskkværnet peber
- Lynhurtig aftensmad som hele familien vil elske
- Lækker italiensk pastaret som forret eller hovedret
Italiensk fastfood til den travle hverdag
Spaghetti carbonara er italiensk fastfood når det er bedst. Nem aftensmad, som hele familien vil elske.
På blot femten minutter kan du fremtrylle dette skønne måltid - et perfekt kulinarisk indslag i den travle hverdag.
Og så gør det vel heller ikke noget, at en pastaret som spaghetti carbonara er forholdsvis billig i indkøb.
Indkøbsprisen i råvarer til denne italienske klassiker til fire personer beløber sig til i alt 70-80 kr., hvilket må siges at være billig aftensmad, der vil noget - og som samtidig smager multo bene.
Gode råvarer er nøglen til de store smagsoplevelser
Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med sine råvarer. I særdeleshed når det kommer til en så simpel pastaret som spaghetti carbonara, hvor det virkelig er kvaliteten af råvarerne der skaber den gode smagsoplevelse.
Køb en god spaghetti med æg og hvor ingredienserne er nøje udvalgte. Gå ikke på kompromis med kødet - her skal du vælge et stykke pancetta, bacon eller endnu bedre guanciale, som er kødet fra grisens kæber, og deraf navnet "guancia" som er det italienske ord for "kind".
Spaghetti carbonara er simpel madlavning
Spaghetti carbonara er så simpel at tilberede, at du sagtens kan inddrage dine børn i tilberedningen.
Derudover får de også et godt indblik i tilberedningen af mad, og ikke mindst en indsigt i de forskellige ingredienser, man nu står og anvender i det daglige.
Buon appetito.
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om den her.
Det er nu guanciale,..
Og ingen hvidløg.