Forside » Pasta, ris, bulgur og couscous » Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

billede med spaghetti carbonara

Den originale italienske opskrift på spaghetti carbonara. Lækker og cremet med sprødstegt pancetta, æg og masser af parmesan og pecorino.

Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk pastaret, som smager fantastisk takket være de få, men gode råvarer, som retten indeholder.

En pastaret som spaghetti carbonara har sin oprindelse i provinsen Rom, men er i dag en pastaret du kan finde på de fleste restauranter og italienske hjem, hvor carbonara i stor stil nydes som forret (antipasti) inden den egentlige hovedret, som fx kan bestå af et stykke kød.

Pasta med æg og bacon

En klassisk spaghetti carbonara består af friskkogt spaghetti, sprødstegt pancetta eller baconstykker, æg, parmesan, pecorino, salt og masser af friskkværnet peber.

En simpel, men utrolig velsmagende italiensk pastaret, som kan tilberedes på blot et kvarter.

Se også de lækre opskrifter på:

Opskrift på spaghetti carbonara

billede med spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

4 fra 2 stemmer
Den originale italienske opskrift på spaghetti carbonara. Lækker og cremet med sprødstegt pancetta, æg og masser af parmesan og pecorino.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 400 g spaghetti - tørret, andre typer pasta som fx rigatoni, linguine, fettuccine eller bucatini kan også anvendes
  • 250 g pancetta - eller bacon i tern
  • 4 æg
  • 100 g pecorino - Romano, revet
  • 100 g parmesan - Grana Padano, revet
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • salt og friskkværnet peber - du skal være rundhåndet med peber
  • 3 dl pastavand - kogende vand fra pastaen

Sådan gør du

  • Bring vandet i kog til spaghettien.
  • Skær pancetta eller bacon i mindre tern.
  • Hæld 2-3 spsk. god olivenolie på en stor pande, og steg baconen sprød sammen med det finthakkede hvidløg.
  • Pisk æg, parmesan, pecorino, salt og masser af friskkværnet peber sammen i en røreskål.
  • Når vandet til spaghettien koger tilsætter du et par teskefulde salt og koger spaghettien efter pakkens anvisninger uden låg. Rør i spaghettien et par gange undervejs.
  • Hæld vandet fra gryden (gem 3 deciliter af kogevandet) og vend den færdigkogte spaghetti ud på panden til den sprødstegte pancetta eller bacon. Tilsæt en deciliter af kogevandet, og rør det ind i spaghettien. Sluk for varmen.
  • Hæld de resterende to deciliter kogevand ned i æggemassen, og pisk det godt igennem.
  • Vend æggemassen ud på panden., og vend det godt rundt i spaghettien. Restvarmen fra panden og den nykogte spaghetti er nok til at gøre sovsen cremet og lækker uden det bliver til røreæg.
  • Server straks den færdige spaghetti carbonara og drys lidt ekstra ost og friskrevet peber ovenpå retten.

Noter

Server eventuelt lidt madbrød til din spaghetti carbonara.

Næringsindhold

Næringsindhold
Spaghetti carbonara
Mængde pr. portion
Kalorier
892
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
248
mg
83
%
Natrium
 
1768
mg
77
%
Kalium
 
458
mg
13
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
560
IU
11
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
616
mg
62
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på pasta carbonara er:

  • Den helt klassiske opskrift med æg og ingen fløde
  • Nem at tilberede på blot femten minutter
  • En traditionel italiensk pastaret med sprødstegt pancetta, æg, parmesan, Pecorino Romano, salt og masser af friskkværnet peber
  • Lynhurtig aftensmad som hele familien vil elske
  • Lækker italiensk pastaret som forret eller hovedret
Spaghetti carbonara

Italiensk fastfood til den travle hverdag

Spaghetti carbonara er italiensk fastfood når det er bedst. Nem aftensmad, som hele familien vil elske.

På blot femten minutter kan du fremtrylle dette skønne måltid - et perfekt kulinarisk indslag i den travle hverdag.

Og så gør det vel heller ikke noget, at en pastaret som spaghetti carbonara er forholdsvis billig i indkøb.

Indkøbsprisen i råvarer til denne italienske klassiker til fire personer beløber sig til i alt 70-80 kr., hvilket må siges at være billig aftensmad, der vil noget - og som samtidig smager multo bene.

Gode råvarer er nøglen til de store smagsoplevelser

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med sine råvarer. I særdeleshed når det kommer til en så simpel pastaret som spaghetti carbonara, hvor det virkelig er kvaliteten af råvarerne der skaber den gode smagsoplevelse.

Køb en god spaghetti med æg og hvor ingredienserne er nøje udvalgte. Gå ikke på kompromis med kødet - her skal du vælge et stykke pancetta, bacon eller endnu bedre guanciale, som er kødet fra grisens kæber, og deraf navnet "guancia" som er det italienske ord for "kind".

Spaghetti carbonara er simpel madlavning

Spaghetti carbonara er så simpel at tilberede, at du sagtens kan inddrage dine børn i tilberedningen.

Derudover får de også et godt indblik i tilberedningen af mad, og ikke mindst en indsigt i de forskellige ingredienser, man nu står og anvender i det daglige.

Buon appetito.

2 kommentarer til “Spaghetti carbonara”

4 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.