Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk pastaret, som smager fantastisk takket være de få, men gode råvarer, som retten indeholder. Gode råvarer kendetegner det italienske køkken. Less is more – og jeg er stor fan. En pastaret som spaghetti carbonara har sin oprindelse i provinsen Rom, men er i dag en pastaret du kan finde på de fleste restauranter og italienske hjem, hvor carbonara i stor stil nydes som forret (antipasti) inden den egentlige hovedret, som fx kan bestå af et stykke kød.
Prøv lige at se opskriften på: Tiktok feta pasta
Pasta med æg og bacon
En klassisk spaghetti carbonara består af friskkogt spaghetti, sprødstegt pancetta eller baconstykker, æg, parmesan, pecorino, salt og masser af friskkværnet peber. En simpel, men utrolig velsmagende italiensk pastaret, som kan tilberedes på blot et kvarter.
Prøv lige at se opskriften på: Risotto med svampe
Denne opskrift på spaghetti carbonara er:
- Den helt klassiske opskrift med æg og ingen fløde
- Nem at tilberede på blot femten minutter
- En traditionel italiensk pastaret med sprødstegt pancetta, æg, parmesan, Pecorino Romano, salt og masser af friskkværnet peber
- Lynhurtig aftensmad som hele familien vil elske
- Lækker italiensk pastaret som forret eller hovedret
Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon
Disse ingredienser skal du bruge til din carbonara:
- Spaghetti (andre typer pasta som fx rigatoni, linguine, fettuccine eller bucatini kan også anvendes)
- Pancetta eller god bacon i tern
- Æg
- Parmesan
- Pecorino Romano
- Hvidløg
- Salt
- Friskkværnet peber
Prøv lige at se opskriften på: Langtidsbagte tomater


Italiensk fastfood til den travle hverdag
Spaghetti carbonara er italiensk fastfood når det er bedst. Nem aftensmad, som hele familien vil elske. På blot femten minutter kan du fremtrylle dette skønne måltid – et perfekt kulinarisk indslag i den travle hverdag. Og så gør det vel heller ikke noget, at en pastaret som spaghetti carbonara er forholdsvis billig i indkøb. Indkøbsprisen i råvarer til denne italienske klassiker til fire personer beløber sig til i alt 70-80 kr., hvilket må siges at være billig aftensmad, der vil noget – og som samtidig smager multo bene.
Prøv lige at se opskriften på: Pasta med kylling og bacon
Gode råvarer er nøglen til de store smagsoplevelser
Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med sine råvarer. I særdeleshed når det kommer til en så simpel pastaret som spaghetti carbonara, hvor det virkelig er kvaliteten af råvarerne der skaber den gode smagsoplevelse. Køb en god spaghetti med æg og hvor ingredienserne er nøje udvalgte. Gå ikke på kompromis med kødet – her skal du vælge et stykke pancetta, bacon eller endnu bedre guanciale, som er kødet fra grisens kæber, og deraf navnet “guancia” som er det italienske ord for “kind”.
Prøv lige at se opskriften på: Nem pastaret
Spaghetti carbonara er simpel madlavning
Spaghetti carbonara er så simpel at tilberede, at du sagtens kan inddrage dine børn i tilberedningen. Mine to børn elsker at deltage i madlavningen og ligger en stor ære i at bidrage til madlavningen. Derudover får de også et godt indblik i tilberedningen af mad, og ikke mindst en indsigt i de forskellige ingredienser, man nu står og anvender i det daglige.
Buon appetito.

Ingredienser:
- 400 gr. tørret spaghetti (andre typer pasta som fx rigatoni, linguine, fettuccine eller bucatini kan også anvendes)
- 200-250 gr. pancetta eller bacon i tern
- 4 hele æg
- 100 gr. revet Pecorino Romano
- 100 gr. revet parmesan (Grana Padano)
- 2 fed hvidløg, finthakket
- Salt
- Friskkværnet peber (du skal være rundhåndet med peber)
- Evt. lidt ekstra parmesan eller Pecorino Romano til at drysse ovenpå retten
- 3 dl. kogende vand fra pastaen
Opskrift - sådan gør du trin for trin:
- Bring vandet i kog til spaghettien.
- Skær pancetta eller bacon i mindre tern.
- Hæld 2-3 spsk. god olivenolie på en stor pande, og steg baconen sprød sammen med det finthakkede hvidløg.
- Pisk æg, parmesan, pecorino, salt og masser af friskkværnet peber sammen i en røreskål.
- Når vandet til spaghettien koger tilsætter du et par teskefulde salt og koger spaghettien efter pakkens anvisninger uden låg. Rør i spaghettien et par gange undervejs.
- Hæld vandet fra gryden (gem 3 deciliter af kogevandet) og vend den færdigkogte spaghetti ud på panden til den sprødstegte pancetta eller bacon. Tilsæt en deciliter af kogevandet, og rør det ind i spaghettien. Sluk for varmen.
- Hæld de resterende to deciliter kogevand ned i æggemassen, og pisk det godt igennem.
- Vend æggemassen ud på panden., og vend det godt rundt i spaghettien. Restvarmen fra panden og den nykogte spaghetti er nok til at gøre sovsen cremet og lækker uden det bliver til røreæg.
- Server straks den færdige spaghetti carbonara og drys lidt ekstra ost og friskrevet peber ovenpå retten.
- Velbekomme.
Yderligere kommentarer
Server eventuelt lidt madbrød til din spaghetti carbonara.