Pandestegte laksefileter. Cremet flødesovs med hvidvin. Dampede spinatblade. Frisk pasta. Jeg er helt solgt. Det er kort og godt opskriften på pasta med laks og spinat. En super lækker og nem pastaret, som kan tilberedes på en halv time, og som hele familien vil elske. En rigtig familiefavorit, som med sine klassiske smagskombinationer gør denne cremede pastaret til en gammel traver på den ugentlige madplan. Kombinationen af laks, pasta, spinat, hvidvin og fløde er helt eminent, og er en super lækker måde at spise fisk på. De forskellige ingredienser går ganske enkelt op i en højere enhed, og har du ikke lige hvidvin i huset, kan du sagtens lave retten uden.
Prøv lige at se opskriften på: One pot pasta med kylling og mozzarella
Pastaret med laks i cremet flødesovs
Laks camoufleret i frisk pasta, spinat og den mest velsmagende flødesovs, kan få selv de mest fiske-forskrækkede individer til at elske denne pastaudgave med fisk. Hånden på hjertet, så er det ikke hver uge vi her i huset får Sundhedsstyrelsens anbefalede 350 gr. fisk, og det kan man jo godt fortryde, når man nu sætter tænderne i denne pastaret med laks i flødesovs. Laks er en forholdsvis fed fisk med et højt indhold af sunde omega-3-fedtsyrer, som har en lang række gavnlige effekter på hjertet og kredsløbet, hvilket mindsker risikoen for forhøjet blodtryk og åreforkalkning.
Prøv lige at se opskriften på: Pasta i ovn
Denne opskrift på pasta med laks og spinat er:
- En super nem pastaret med laks, spinat og fløde
- Velsmagende aftensmad med fisk
- Lækker hverdagsmad eller nem gæstemad i weekenden
- Færdigtilberedt på blot 30 minutter
Disse ingredienser skal du bruge:
- Fersk laksefilet uden skind
- Frisk pasta (fx fettuccine, tagliatelle, pappardelle eller spaghetti)
- Piskefløde
- Hvidvin
- Frisk helbladet spinat
- Hvidløg
- Økologisk citron
- Capers
Prøv lige at se opskriften på: Vodka pasta
Prøv lige at se opskriften på: Svamperagout
Opskrift på pasta med laks og spinat
Pasta og generelt det italienske køkken er højt på danskernes favoritliste over gode madoplevelser, og pasta er andet end spaghetti med kødsovs og lasagne. Pasta, laks og spinat er lækker og hurtig aftensmad, som samtidig er sund og forholdsvis budgetvenlig. Du kan bruge frisk spaghetti som fx fettuccine, pappardelle og tagliatelle, men du kan selvfølgelig også bare bruge helt almindelig spaghetti. Jeg bruger tit friske lasagneplader, som jeg skærer ud i fingertykke strimler. Det minder meget om pappardelle, og den brede overflade på pastaen er ekstra god til at samle den cremede flødesovs op med. Når vi laver denne pastaret her i huset, køber vi som regel ferske laksefileter, som vi så pandesteger og efterfølgende brækker i rustikke mundrette stykker. Du kan også købe varmrøget laks, som så blot skal brækkes i rustikke stykker og fordeles i pastaretten. Mulighederne er mange.
God fornøjelse.
Ingredients
- 400-500 gr. fersk laksefilet med skind
- 500 gr. frisk pasta (fx fettuccine, tagliatelle, pappardelle eller spaghetti)
- 4 dl. piskefløde
- 1,5 dl. hvidvin (kan undlades)
- 200-250 gr. frisk helbladet spinat
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 økologisk citron, saft og skal
- 2 spsk. capers
- Salt
- Friskkværnet peber
- Evt. lidt friskrevet parmesan
Instructions
- Opvarm nogle spiseskefulde olie på en pande, og steg laksefileterne ved forholdsvis høj varme (7-8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 3-4 minutter. Vend laksefileterne og tag panden af varmen, og lad dem stege færdige ved eftervarmen. Krydre fileterne med salt og friskkværnet peber.
- Opvarm lidt olie i en stor gryde, og svits det finthakkede hvidløg i ca. et minut under omrøring.
- Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.
- Tilsæt piskefløde, hvidvin, citronsaft og fintrevet citronskal (start med saften og skallen fra en halv citron, og smag dig så frem), og bring blandingen i kog ved forholdsvis høj varme (7-8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) under omrøring. Skru herefter ned for varmen, og lad flødesovsen simre videre i ca. 5-6 minutter under jævnlig omrøring.
- Vend den friske spinat ned i flødesovsen, og lad spinaten falde sammen under jævnlig omrøring i et par minutter.
- Hæld vandet fra den kogte pasta, og vend den friskkogte pasta ned til de øvrige ingredienser i gryden sammen med capers.
- Krydre pastaretten med salt og friskkværnet peber.
- Bræk de færdigstegte laksefileter ud i rustikke stykker, og fordel laksestykkerne i pastaretten.
- Server pastaretten ledsaget af citronbåde og evt. lidt friskrevet parmesan.
- Velbekomme.