Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager og mørdej
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager og mørdej
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
HovedretterInstagramMormormadNem aftensmadSimremadWeekendmad

Mørbrad i fad

af Thomas fra Barego'mad 18. februar 2015
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Mørbrad i fad
2 kommentarer
5
FacebookPinterestEmail

Værsgo – her får du den klassiske opskrift på mørbrad i fad med lækker cremet flødesovs, sprødstegte bacontern, champignon og cocktailpølser. Det er sådan en rigtig “mormor-spise” med saftige stykker svinemørbrad i cremet flødesovs, som danske husmødre gennem årtier har serveret til glæde for både børn og voksne. Som hverdagsmad eller som lækker gæstemad – det er et måltid som vækker begejstring hos langt de fleste madglade sjæle.

LÆS OGSÅ: Frikadeller i fad

Denne opskrift på mørbrad i fad er:

  • Utrolig nem og enkel at tilberede
  • Forholdsvis billig i indkøb – svinemørbrad er ofte på tilbud
  • “Luksus”-hverdagsmad eller lækker velsmagende gæstemad
  • Kan tilberedes dagen i forvejen, så den blot skal opvarmes = mindre stress
  • Rigtig old-school mormor-spise med en cremet flødesovs

LÆS OGSÅ: Vitello tonnato

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Svinemørbrad, pudset
  • Bacontern
  • Cocktailpølser
  • Champignon
  • Grofthakkede tomater
  • Rød peberfrugt
  • Løg
  • Madlavningsfløde eller piskefløde
  • Hvidløg
  • Timian
  • Oregano
  • Paprika
  • Hvedemel
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Old-school madlavning når det er bedst

Mørbrad i fad er en rigtig lækker og velsmagende ret, som er nem at lave og med fordel kan tilberedes en dag i forvejen, så krydderierne rigtig kan sætte sig i retten. Det er old-school madlavning når det er bedst, men derfor smager det stadigvæk lige fantastisk. En ret som kan kombineres i det uendelige – både hvad tilbehør, ingredienser og ikke mindst krydderier angår. Skal retten være mere krydret, kan du prøve at tilsætte lidt tørret chili eller en knivspids cayennepeber til flødesovsen.

LÆS OGSÅ: Mørbradgryde

Mørbrad i fad

Kunsten at tilberede mørbrad i fad

Kunsten ved at lave mørbrad i fad består i, at mørbradbøfferne kun lige skal have stegeskorpe, så de stadigvæk er rosa i midten når de kommer i ovnen. Det sikrer et stykke saftigt og velsmagende kød, som ikke er tørt og sejt at bide i. Som med så mange andre fad- og simreretter smager maden altid bedst dagen derpå. Krydderierne har fået tid til at sætte sig i retten, og det hele smager bare af mere. Du kan derfor med fordel tilberede retten i forvejen, så den blot skal opvarmes og serveres.

LÆS OGSÅ: Tagliata med oksemørbrad

Start med at stege baconen i dens eget fedt ved middel til høj varme, og dernæst cocktailpølser og mørbradstykker. Baconfedtet skal ikke fjernes på noget tidspunkt, da det bidrager væsentligt til smagsoplevelsen i retten. Og ja – mørbrad i fad skal laves med madlavningsfløde eller almindelige fløde, da denne klassiske mormor-spise kræver god gammeldags flødesovs.

LÆS OGSÅ: Langtidssimret oksegryde

Mørbrad i fad kan varieres i det uendelige

Mørbrad i fad er utrolig taknemmelig når det kommer til ingredienser. Du kan erstatte champignon med fx squash, gulerod, edamamebønner, broccoli – ja, mulighederne er mange og en oplagt chance for at få ryddet op i køleskabet, og dermed forebygge madspild. Er du ikke så meget til cocktailpølser eller bacon, kan du undlade det i retten, men igen tilfører det masser af god smag, som er kendetegnende for denne klassiske spise, og det er jo forholdsvis nemt at gå udenom de ingredienser man ikke lige er dus med.

God fornøjelse.

Mørbrad i fad

Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 22 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 45 minutter Forberedelsestid: 25 minutter 25 minutter Næringsindhold: 600 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 1 svinemørbrad, pudset
  • 1 pk. bacontern (steges først og efterfølgende svinemørbrad i fedtstoffet fra baconterne)
  • 200 gr. cocktailpølser
  • 300-400 gr. champignon, skyllet og halveret
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 2 løg, skåret i både
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 3 fed hvidløg, fintpresset
  • 2 spsk. friskhakkede krydderurter - eks. kombination af timian og oregano
  • 1 spsk. paprika
  • 3 spsk. hvedemel
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. 1 knsp. tørret chili
  • Olie eller smør til stegning

Pynt:

  • 1 håndfuld persille, grofthakket (kan undlades)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Steg baconternene let på en pande eller i en stor gryde. De skal ikke være helt sprøde, da de skal i ovnen. Læg baconternene på en tallerken beklædt med lidt køkkenrulle, og stil dem til side.
  2. Steg nu cocktailpølserne gyldne i fedtstoffet fra baconternene. Læg de færdigstegte cocktailpølser til side på en tallerken.
  3. Svinemørbraden pudses fri for sener og fedt og skæres ud i ca. 1½ cm. tykke skiver, som bankes flade med håndfladen.
  4. Vend mørbradstykkerne i en dyb tallerken med mel, paprika, salt og peber.
  5. Brun nu mørbradskiverne af flere omgange i fedtstoffet fra baconternene. Læg de færdigstegte mørbradstykker ned i et ildfast fad.
  6. Champignoner renses for jord under koldt vand og halveres. Løgene pilles, halveres og skæres på tværs i tynde ringe.
  7. Fjern kernerne i peberfrugten, og skær den i tynde strimler.
  8. Steg nu løg, peberfrugt og presset hvidløg i lidt fedtstof på den varme pande, hvor du også har stegt mørbradskiverne. De skal ca. stege i 3-4 minutter eller til løgene er klare. Herefter fordeles de ud over mørbradstykkerne i fadet.
  9. Champignon brunes efterfølgende på den varme pande, indtil de har fået en lysebrun kulør. Disse fordeles ligeledes ud over løg og mørbradstykkerne i fadet.
  10. Madlavningsfløde, hakkede tomater og krydderurter bringes i kog i panden og småkoger i en 2-3 minutter, hvorefter sovsen smages til med salt og peber.
  11. Fordel sovsen i fadet og og slut af med de stegte bacontern på toppen.
  12. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter.
  13. Når der er ca. 10 minutter tilbage af tilberedningstiden i ovnen, lægger du cocktailpølserne ovenpå sovsen i fadet, så de lige kan nå at blive gennemvarme.
  14. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Server din mørbrad i fad sammen med cremet kartoffelmos, ris eller stegte kartofler, og drys lidt friskhakket persille ud over fadet lige inden servering.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Mørbrad i fad
baconchampignonflødemormormadmørbradsvinekødtomater
2 kommentarer
5
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Rødbedetzatziki

Spinatroulade med laks

Karamelliserede nødder

Svinemørbrad i Riesling-drøm

Melanzana alla parmigiana

Napoleonshatte

Tiktok feta pasta

Boller i karry i ovn

Kold bearnaisecreme

Norske skoleboller

Mørbradgryde i cremet peanutbuttersovs

Veggie-gryde med quinoa og æg

Sund kage

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

forrige indlæg
Blomkålssuppe
næste indlæg
Biksemad lchf

2 kommentarer

John Peter Hansen 1. marts 2020 - 14:04

Skøn opskrift. Den skal jeg prøve. Har kun tidligere lavet mørbrad i stegegryde. Hvornår kommer du cocktailpølser tilbage i retten?

Besvar
Thomas fra Barego'mad 1. marts 2020 - 17:45

Hej John,
Tak for din besked :-) Man kan også sagtens lave mørbrad i en stegegryde, men gratineringen i ovnen gør retten ekstra lækker synes jeg. Jeg putter cocktailpølserne ovenpå sovsen i fadet når der er ca. 10 minutter tilbage af den samlede tilberederingstid. Så når pølserne ikke at springe i skindet. God fornøjelse med tilberedningen.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

  • 2

    Svampet chokoladekage

  • 3

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

  • 4

    Mørbrad i fad

  • 5

    Maskeret blomkål

  • 6

    Spidskålssalat

Seneste indlæg

  • Rødbedetzatziki

  • Spinatroulade med laks

  • Karamelliserede nødder

  • Svinemørbrad i Riesling-drøm

  • Melanzana alla parmigiana

  • Napoleonshatte

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

Ⓒ2021 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Others

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

CookieVarighedBeskrivelse
cookielawinfo-checkbox-other1 yearNo description

Gem & Acceptér