Mørbrad i fad

af Baregomad.dk
Mørbrad i fad
0 kommentar
2

Værsgo – her får du den klassiske opskrift på mørbrad i fad med lækker cremet flødesovs, sprødstegte bacontern, champignon og cocktailpølser. Det er sådan en rigtig “mormor-spise” med saftige stykker svinemørbrad i cremet flødesovs, som danske husmødre gennem årtier har serveret til glæde for både børn og voksne. Som hverdagsmad eller som lækker gæstemad – det er et måltid som vækker begejstring hos langt de fleste madglade sjæle.

Mørbrad i fad er ganske enkelt:

  • Utrolig nem og enkel at tilberede
  • Forholdsvis billig i indkøb – svinemørbrad er ofte på tilbud
  • “Luksus”-hverdagsmad eller lækker velsmagende gæstemad
  • Kan tilberedes dagen i forvejen, så den blot skal opvarmes = mindre stress
  • Rigtig old-school mormor-spise

Mørbrad i fad er en rigtig lækker og velsmagende ret, som er nem at lave og med fordel kan tilberedes en dag i forvejen, så krydderierne rigtig kan sætte sig i retten. Det er old-school madlavning når det er bedst, men derfor smager det stadigvæk lige fantastisk. En ret som kan kombineres i det uendelige – både hvad tilbehør, ingredienser og ikke mindst krydderier angår. Skal retten være mere krydret, kan du prøve at tilsætte lidt tørret chili eller en knivspids cayennepeber til flødesovsen.

LÆS OGSÅ: Klassisk mørbradgryde

Mørbrad i fad

Kunsten at tilberede mørbrad i fad

Kunsten ved at lave mørbrad i fad består i, at mørbradbøfferne kun lige skal have stegeskorpe, så de stadigvæk er rosa i midten når de kommer i ovnen. Det sikrer et stykke saftigt og velsmagende kød, som ikke er tørt og sejt at bide i. Som med så mange andre fad- og simreretter smager maden altid bedst dagen derpå. Krydderierne har fået tid til at sætte sig i retten, og det hele smager bare af mere. Du kan derfor med fordel tilberede retten i forvejen, så den blot skal opvarmes og serveres.

Start med at stege baconen i dens eget fedt ved middel til høj varme, og dernæst cocktailpølser og mørbradstykker. Baconfedtet skal ikke fjernes på noget tidspunkt, da det bidrager væsentligt til smagsoplevelsen i retten. Og ja – mørbrad i fad skal laves med madlavningsfløde eller almindelige fløde, da denne klassiske mormor-spise kræver god gammeldags flødesovs.

LÆS OGSÅ: Langtidssimret oksegryde

Kan varieres i det uendelige

Mørbrad i fad er utrolig taknemmelig når det kommer til ingredienser. Du kan erstatte champignon med fx squash, gulerod, edamamebønner, broccoli – ja, mulighederne er mange og en oplagt chance for at få ryddet op i køleskabet, og dermed forebygge madspild. Er du ikke så meget til cocktailpølser eller bacon, kan du undlade det i retten, men igen tilfører det masser af god smag, som er kendetegnende for denne klassiske spise, og det er jo forholdsvis nemt at gå udenom de ingredienser man ikke lige er dus med.

LÆS OGSÅ: Tagliata med oksemørbrad

Mørbrad i fad

Mørbrad i fad

Værsgo – her får du den klassiske opskrift på mørbrad i fad med lækker cremet flødesovs, sprødstegte bacontern, champignon og cocktailpølser. Det… Lækker aftensmad Mørbrad i fad European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 600 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 5 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (min. 500 gr. pudset)
  • 1 pk. bacontern (steges først og efterfølgende svinemørbrad i fedtstoffet fra baconterne)
  • 200 gr. cocktailpølser
  • 300-500 gr. champignon
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg i både
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 3 fed presset hvidløg
  • 2 spsk. friskhakkede krydderurter - eks. kombination af timian og oregano
  • 1 spsk. paprika
  • 3 spsk. hvedemel
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. 1 knsp. tørret chili
  • Olie eller smør til stegning
  • ½ bdt. hakket persille til pynt

Sådan gør du

  1. Steg baconternene let på en pande eller i en stor gryde. De skal ikke være helt sprøde, da de skal i ovnen. Læg baconternene på en tallerken beklædt med lidt køkkenrulle, og stil dem til side.
  2. Steg nu cocktailpølserne gyldne i fedtstoffet fra baconternene. Læg de færdigstegte cocktailpølser til side på en tallerken.
  3. Svinemørbraden pudses fri for sener og fedt og skæres ud i ca. 1½ cm. tykke skiver, som bankes flade med håndfladen.
  4. Vend mørbradstykkerne i en dyb tallerken med mel, paprika, salt og peber.
  5. Brun nu mørbradskiverne af flere omgange i fedtstoffet fra baconternene. Læg de færdigstegte mørbradstykker ned i et ildfast fad.
  6. Champignoner renses for jord under koldt vand og halveres. Løgene pilles, halveres og skæres på tværs i tynde ringe.
  7. Fjern kernerne i peberfrugten, og skær den i tynde strimler.
  8. Steg nu løg, peberfrugt og presset hvidløg i lidt fedtstof på den varme pande, hvor du også har stegt mørbradskiverne. De skal ca. stege i 3-4 minutter eller til løgene er klare. Herefter fordeles de ud over mørbradstykkerne i fadet.
  9. Champignon brunes efterfølgende på den varme pande, indtil de har fået en lysebrun kulør. Disse fordeles ligeledes ud over løg og mørbradstykkerne i fadet.
  10. Madlavningsfløde, hakkede tomater og krydderurter bringes i kog i panden og småkoger i en 2-3 minutter, hvorefter sovsen smages til med salt og peber.
  11. Fordel sovsen i fadet og og slut af med de stegte bacontern på toppen.
  12. Sæt fadet ind i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter.
  13. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Server din mørbrad i fad sammen med cremet kartoffelmos, ris eller stegte kartofler, og drys lidt friskhakket persille ud over fadet lige inden servering.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Mørbrad i fad

0 kommentar
2

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.