Kyllingegryde med grøntsager er en lækker nem gryderet for hele familien, som sætter pris på sund hjemmelavet aftensmad spækket med herlige aromaer, grøntsager og kyllingestykker. Denne gryderet er på ingen måde stærk, men dejlig aromatisk takket være de mange forskellige krydderier som fx paprika, koriander, gurkemeje og kanel. Krydderiblandingen minder på mange måder om karry, men her kan du selv justere mængden af de forskellige krydderier, så din kyllingegryde kommer til at sidde lige i skabet rent smagsmæssigt.
Prøv lige at se opskriften på: Kylling i cremet tomatflødesovs
Denne opskrift på kyllingegryde med grøntsager er:
- Nem og sund aftensmad med masser af grøntsager og kyllingestykker
- Aromatisk og dejlig krydret uden at være stærk
- Med en lækker mundvandsdrivende cremet sovs bestående af kokosmælk og tomater
- Forholdsvis billig i indkøb, da den indeholder mange basisfødevarer
Prøv lige at se opskriften på: Kyllingestykker på spaophold
Det skal du bruge af ingredienser:
- Kyllingebryst eller inderfilet
- Broccoli
- Grofthakkede tomater
- Løg
- Hvidløg
- Frisk ingefær
- Tomatpuré
- Mild paprika
- Stødt koriander
- Gurkemeje
- Salt
- Friskkværnet peber
- Kokosmælk
- Laurbærblad
- Små kartofler
- Gulerødder
- Ris
- Olie
Prøv lige at se opskriften på: Kylling i fad med karry og ananas
Kyllingegryde for både børn og voksne
Opskriften på denne kyllingegryde er et hit for både børn og voksne, da retten på ingen måde er stærk, men dejlig mild og aromatisk. De mange krydderier sætter sig i grøntsagerne og kyllingestykkerne, og giver en himmelsk sovs med sovs på. Aromatisk og cremet.
Kyllingegryde er sund aftensmad til både hverdag og weekend, og kan varieres i det uendelige i forhold til grøntsager. Det er med andre ord en god ret at sætte på ugens madplan, hvis du trænger til at få ryddet lidt op i grøntsagsskuffen. Kyllingegryde serverer vi ofte med ris, men skal det gå ekstra hurtigt smager et par lune naanbrød også skønt til retten.
God fornøjelse.
Ingredients
- 3-4 kyllingebryst eller kyllingeinderfilet skåret i mundrette stykker
- 1 broccoli skåret i mindre buketter
- 12 små kartofler halveret på midten
- 2 gulerødder skåret i rustikke stykker
- 2 finthakkede løg
- 5 cm. friskrevet ingefær
- 6 fed presset hvidløg
- 1 ds. grofthakkede tomater
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 ds. kokosmælk (400 ml.)
- ½ tsk. stødt kanel
- 2 tsk. mild paprika
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 laurbærblad
- 3-4 stk. hele nelliker (kan undlades)
- Salt
- Friskkværnet peber
- Frisk koriander eller persille som topping (kan undlades)
- Olie til stegning
Instructions
- Opvarm lidt olie i en stor gryde ved forholdsvis høj varme, og tilsæt nelliker, kanel, hvidløg, ingefær og laurbærblad. Sauter krydderierne i gryden i ca. 1 minut og tilsæt evt. lidt mere olie.
- Vend de finthakkede løg ned til krydderiblandingen i gryden, og steg løgene klare i ca. 5 minutter.
- Hæld de grofthakkede tomater og tomatpuré ned i gryden, og steg videre i et par minutter.
- Tilsæt alle de øvrige krydderier - koriander, paprika, gurkemeje og et par tsk. fint salt. Rør godt rundt i gryden, så krydderierne bliver jævnt fordelt.
- Tilføj kyllingestykkerne og lad dem koge videre i tomat- og krydderiblandingen i ca. 5-6 minutter.
- Vend gulerødder og kartofler ned i gryden og lad nu kyllingegryden simre videre under låg i ca. 25 minutter eller til kartoflerne er møre. Efter ca. 10 minutter tilsætter du broccolibuketterne, da de ikke skal have så lang tilberedningstid.
- Tilsæt kokosmælken og bring det hele i kog i ca. 1 minut.
- Smag retten til med salt.
- Drys evt. lidt friskhakket koriander eller persille ovenpå kyllingegryden.
- Server retten med ris og evt. lidt madbrød.
- Velbekomme.
Notes
Denne opskrift på kyllingegryde med grøntsager er fryseegnet i op til tre måneder, og kan holde sig frisk på køl i 2-3 dage. Du kan også anvende andre grøntsager som fx porre, forårsløg, peberfrugt, blomkål, squash og aubergine. Har du ekstra god tid, kan du marinere kyllingestykkerne i lidt friskpresset citronsaft 30-60 minutter før de skal tilberedes, hvilket gør dem ekstra saftige og møre. Prøv at toppe kyllingegryden med lidt cashewnødder eller grofthakkede mandler, som lige er blevet ristet på en pande.