Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
Billig aftensmadFjerkræGrøntsagerHovedretterInspirationInstagramKrydretNem aftensmadSimremadSund aftensmad

Kyllingegryde med grøntsager

af Thomas fra Barego'mad 22. september 2020
22. september 2020
Kyllingegryde med grøntsager
0 kommentar
3
FacebookPinterestEmail

Kyllingegryde med grøntsager er en lækker nem gryderet for hele familien, som sætter pris på sund hjemmelavet aftensmad spækket med herlige aromaer, grøntsager og kyllingestykker. Denne gryderet er på ingen måde stærk, men dejlig aromatisk takket være de mange forskellige krydderier som fx paprika, koriander, gurkemeje og kanel. Krydderiblandingen minder på mange måder om karry, men her kan du selv justere mængden af de forskellige krydderier, så din kyllingegryde kommer til at sidde lige i skabet rent smagsmæssigt.

LÆS OGSÅ: Kylling i cremet tomatflødesovs

Denne opskrift på kyllingegryde med grøntsager er:

  • Nem og sund aftensmad med masser af grøntsager og kyllingestykker
  • Aromatisk og dejlig krydret uden at være stærk
  • Med en lækker mundvandsdrivende cremet sovs bestående af kokosmælk og tomater
  • Forholdsvis billig i indkøb, da den indeholder mange basisfødevarer

LÆS OGSÅ: Kyllingestykker på spaophold

Det skal du bruge af ingredienser:

  • Kyllingebryst eller inderfilet
  • Broccoli
  • Grofthakkede tomater
  • Løg
  • Hvidløg
  • Frisk ingefær
  • Tomatpuré
  • Mild paprika
  • Stødt koriander
  • Gurkemeje
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Kokosmælk
  • Laurbærblad
  • Små kartofler
  • Gulerødder
  • Ris
  • Olie
Kyllingegryde med grøntsager
Reklame for Le Creuset: Her serveres kyllingegryden i min sauterpande med hjælpehåndtag fra Le Creuset (reklamelink), som er en fantastisk pande at arbejde med. Dens forstærkede non-stickbelægning er i en klasse for sig, og kan blandt andet tåle at komme i ovnen og under ovnens grill, hvilket gør denne sauterpande yderst fleksibel og uundværlig i det daglige.

LÆS OGSÅ: Kylling i fad med karry og ananas

Kyllingegryde for både børn og voksne

Opskriften på denne kyllingegryde er et hit for både børn og voksne, da retten på ingen måde er stærk, men dejlig mild og aromatisk. De mange krydderier sætter sig i grøntsagerne og kyllingestykkerne, og giver en himmelsk sovs med sovs på. Aromatisk og cremet.

Kyllingegryde er sund aftensmad til både hverdag og weekend, og kan varieres i det uendelige i forhold til grøntsager. Det er med andre ord en god ret at sætte på ugens madplan, hvis du trænger til at få ryddet lidt op i grøntsagsskuffen. Kyllingegryde serverer vi ofte med ris, men skal det gå ekstra hurtigt smager et par lune naanbrød også skønt til retten.

God fornøjelse.

Kyllingegryde med grøntsager

Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 9 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 35 minutter Forberedelsestid: 20 minutter 20 minutter Næringsindhold: 700 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 3-4 kyllingebryst eller kyllingeinderfilet skåret i mundrette stykker
  • 1 broccoli skåret i mindre buketter
  • 12 små kartofler halveret på midten
  • 2 gulerødder skåret i rustikke stykker
  • 2 finthakkede løg
  • 5 cm. friskrevet ingefær
  • 6 fed presset hvidløg
  • 1 ds. grofthakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 ds. kokosmælk (400 ml.)
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. mild paprika
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 laurbærblad
  • 3-4 stk. hele nelliker (kan undlades)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk koriander eller persille som topping (kan undlades)
  • Olie til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Opvarm lidt olie i en stor gryde ved forholdsvis høj varme, og tilsæt nelliker, kanel, hvidløg, ingefær og laurbærblad. Sauter krydderierne i gryden i ca. 1 minut og tilsæt evt. lidt mere olie.
  2. Vend de finthakkede løg ned til krydderiblandingen i gryden, og steg løgene klare i ca. 5 minutter.
  3. Hæld de grofthakkede tomater og tomatpuré ned i gryden, og steg videre i et par minutter.
  4. Tilsæt alle de øvrige krydderier - koriander, paprika, gurkemeje og et par tsk. fint salt. Rør godt rundt i gryden, så krydderierne bliver jævnt fordelt.
  5. Tilføj kyllingestykkerne og lad dem koge videre i tomat- og krydderiblandingen i ca. 5-6 minutter.
  6. Vend gulerødder og kartofler ned i gryden og lad nu kyllingegryden simre videre under låg i ca. 25 minutter eller til kartoflerne er møre. Efter ca. 10 minutter tilsætter du broccolibuketterne, da de ikke skal have så lang tilberedningstid.
  7. Tilsæt kokosmælken og bring det hele i kog i ca. 1 minut.
  8. Smag retten til med salt.
  9. Drys evt. lidt friskhakket koriander eller persille ovenpå kyllingegryden.
  10. Server retten med ris og evt. lidt madbrød.
  11. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Denne opskrift på kyllingegryde med grøntsager er fryseegnet i op til tre måneder, og kan holde sig frisk på køl i 2-3 dage. Du kan også anvende andre grøntsager som fx porre, forårsløg, peberfrugt, blomkål, squash og aubergine. Har du ekstra god tid, kan du marinere kyllingestykkerne i lidt friskpresset citronsaft 30-60 minutter før de skal tilberedes, hvilket gør dem ekstra saftige og møre. Prøv at toppe kyllingegryden med lidt cashewnødder eller grofthakkede mandler, som lige er blevet ristet på en pande.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Kyllingegryde med grøntsager
Kyllingegryde med grøntsager
gryderetKyllingsund aftensmad
0 kommentar
3
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

forrige indlæg
Pæretærte
næste indlæg
Gastrik

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 4

    Spidskålssalat

    28. januar 2015
  • 5

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015
  • 6

    Broccolisalat med pesto, feta og avocado

    10. marts 2020

Seneste indlæg

  • Kanelgifler

    26. januar 2021
  • Flødekartofler

    25. januar 2021
  • Græske hakkebøffer i fad

    22. januar 2021
  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér