Hvis jeg var et stykke kylling med sprød gylden stegeskorpe, som fik lov til at flyde rundt i en cremet flødesovs med løg, champignon og engelsk sauce, må det være noget nær det perfekte spaophold. Ren wellness for krop og sjæl. Sådan har jeg det personligt når jeg går ombord i dette måltid. Der er lidt klassisk mormormad over denne opskrift, og mormormad går man aldrig galt i byen med.
Prøv lige at se opskriften på: Frikadeller i fad
Denne opskrift på kyllingestykker på spaophold er:
- Hurtig og nem aftensmad på under en halv time
- Lynstegte kyllingestykker på spaophold i cremet flødesovs (som også kan være mælk) med løg og champignon
- Lækker aftensmad inspireret af klassisk dansk mormormad
- Sovs med sovs på - perfekt til hjemmelavet kartoffelmos, ris eller frisk pasta som fx tagliatelle
- Velegnet som vegetarmad, hvor du blot skal udskifte kyllingestykkerne med endnu flere champignon og svampe
Prøv lige at se opskriften på: Fattigmands tournedos
Det skal du bruge af ingredienser:
- Kyllingebryst eller kyllingeinderfilet
- Champignon
- Løg og hvidløg
- Peberfrugt
- Fløde/madlavningsfløde/mælk - hvad du har det bedst med
- Engelsk sauce og dijonsennep
- Oksebouillon
Sovs med sovs på uden det behøver være syndigt
Når alt kommer til alt er der rigtig mange danskere, der sætter pris på noget dyppelse til deres aftensmad. Det kan fx være sovs, pesto og forskellige marinader. Vi elsker at have noget dyppelse på tallerkenen, som får det hele til at glide noget nemmere ned i slamtanken. Og S-O-V-S behøver altså ikke være synderen, der er skyld i dit høje BMI-tal. Det behøver ikke altid være mormor-sovs - opbagt sovs med mel og smør og så rigelige mængder piskefløde. Bum - så er der serveret ... Du kan også sagtens fremtrylle en fedtreduceret sovs på mælk og uden opbagning, men jævnet med lidt majsmel opløst i koldt vand. Så kan selv fedtforskrækkede individer være med uden at få dårlig samvittighed.
Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad
En ret som kyllingestykker på spaophold minder i bund og grund meget om klassisk bøf stroganoff, men her blot i en udgave med kylling, og lidt freestyling i forhold til råvarer i retten. Det er sådan en taknemmelig ret, og en oplagt mulighed for at få ryddet op i din grøntsagsskuffe, så du undgår madspild.
Du kan fx også anvende disse grøntsager i retten:
- Forårsløg
- Porrer
- Svampe
- Tomater
- Gulerødder
Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer med bacon i svampedrøm
Sådan laver du bønnefritter som tilbehør
Bønnefritter er et rigtig lækkert tilbehør til mange forskellige måltider, og et sundt velsmagende kompromis til de klassiske pomfritter. Bønnefritter er utrolig enkle at tilberede, kan smages til i det uendelige, og så er det samtidig lækkert tilbehør med få kalorier. Det er såre simpelt at lave disse sprøde bønnefritter og kræver kun en pose frosne bønner, lidt olie og groft salt. Og så selvfølgelig en varm.
- Vend de frosne bønner i lidt olie, og drys lidt groft salt ovenpå bønnerne.
- Fordel bønnerne i et lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bønnefritterne ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter, eller til de er sprøde og brune. Vend bønnerne undervejs.
- Server de sprøde bønnefritter til dine kyllingestykker på spaophold.
God fornøjelse.
Ingredients
- Ca. 600 gr. kyllingebryst eller kyllingeinderfilet i rustikke strimler
- Ca. 350 gr. champignon eller svampe i skiver
- 1 stort finthakket løg
- 2 fed presset hvidløg
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 1 spsk. dijonsennep
- 1-2 tsk. engelsk sauce
- 2½ dl. madlavningsfløde (mælk eller piskefløde kan også anvendes)
- 5 dl. oksebouillon
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 knsp. tørret chili
- 1 håndfuld grofthakket persille
- 1 håndfuld langtidsbagte tomater (kan undlades eller erstattes med soltørrede tomater)
Instructions
- Start med at klargøre kyllingestykkerne og skær dem ud i rustikke stykker eller strimler.
- Skyl champignonerne under koldt vand, og skær dem i skiver med en tykkelse på ca. 3 mm.
- Opvarm lidt olie på en pande, og steg kyllingestykkerne ved høj varme i 2-3 minutter på hver side indtil de har en fin gylden stegeskorpe.
- Læg de stegte kyllingestykker tilside på en tallerken.
- Skru lidt ned for varmen, og tilsæt evt. lidt mere olie på panden.
- Fordel champignonerne på panden sammen med det fintpressede hvidløg.
- Steg champignonerne i ca. 5 minutter eller indtil væden begynder at fordampe.
- Tilsæt peberfrugt, oksebouillon, madlavningsfløde, engelsk sauce og dijonsennep, og rør det hele godt rundt, så alle ingredienserne bliver jævnt fordelt.
- Bring sovsen i kog under omrøring, og jævn sovsen til den ønskede konsistens med lidt majsmel opløst i koldt vand.
- Lad retten simre videre i et par minutter under omrøring.
- Læg kyllingestykkerne tilbage i sovsen på panden, og lad retten simre videre i ca. 5 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
- Smag sovsen til med salt og peber - evt. lidt mere engelsk sauce eller dijonsennep.
- Pynt panden med lidt grofthakket persille, og fordel lidt langtidsbagte tomater ovenpå sovsen.
- Server dine kyllingestykker på spaophold til fx hjemmelavet kartoffelmos, ris eller friskkogt tagliatelle.
- Velbekomme.
Notes
Retten er fryseegnet med en holdbarhed på op til tre måneder. Server hjemmelavet kartoffelmos, ris eller frisk pasta til dine kyllingestykker på spaophold.