Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Friskkogte pastapenne vendt i en lækker cremet karrydressing. Sprødstegte bacontern og kyllingestrimler. Frisk spinat, soyabønner, peberfrugt, cherrytomater og rødløg. Toppet med lækker cremet fetaost. Det er kort og godt opskriften på en mundvandsdrivende cremet pastasalat, som med statsgaranti vil være et hit for både store og små.

Denne opskrift på cremet pastasalat med karry, kylling og bacon er:

  • Pasta vendt i lækker mild og aromatisk karrydressing
  • Perfekt som hovedmåltid eller som tilbehør til grillmad, picnictur, madpakke, buffet osv.
  • Tilberedt på blot 30 minutter
  • Et sandt farveorgie for øjnene
  • Rig på grøntsager – frisk spinat, rødløg, soyabønner, peberfrugt og cherrytomater
  • Pastasalat for hele familien med kylling og sprødstegt bacon

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Fuldkornspasta penne
  • Bacontern
  • Kyllingebryst (kan godt undlades, hvis salaten skal anvendes som tilbehør til kød)
  • Edamamebønner (soyabønner)
  • Rødløg
  • Frisk babyspinat eller rucola
  • Cherrytomater
  • Rød peberfrugt
  • Persille
  • Pinjekerner (kan undlades eller erstattes med solsikkekerner)
  • Feta
  • Cremefraiche
  • Mayonnaise
  • Hvidløg
  • Sukker
  • Dijonsennep
  • Mild karry

Prøv lige at se opskriften på: Pastasalat

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Nem og enkel opskrift på cremet pastasalat

Denne opskrift på cremet pastasalat er go’mad uden dikkedarer, og kræver alt andet end det sorte bælte i kogekunst. Den er lige til at gå til, og er meget taknemmelig når det kommer til udvalget af råvarer. En cremet pastasalat som denne kan varieres i det uendelige, og udvalget af anvendelige grøntsager er stort. Med andre ord kan du få ryddet op i dit køleskab samtidig med at du serverer en lækker pastasalat for din familie. Du kan sagtens tilberede pastasalaten dagen i forvejen, men vent med at tilføje frisk spinat eller rucola indtil den skal serveres.

Prøv lige at se opskriften på: Broccolisalat med pesto, feta og avocado

Prøv fx at udskifte nogle af råvarerne i pastasalaten med disse:

  • Forårsløg
  • Ærter
  • Majs
  • Chorizopølse, parma- eller serranoskinke som erstatning for bacontern
  • Avocado
  • Dild i dressingen kan erstatte karry

Prøv lige at se opskriften på: Kisir tyrkisk bulgursalat

Pastasalat med mange anvendelsesmuligheder

Cremet pastasalat er en af familiens nye favoritretter, når overskuddet, fantasien og tiden ikke lige higer efter den helt store kogekunst. Selv jeg der blogger om mad og vin i min fritid, kan sommetider være blottet for ideer når det kommer til aftensmaden, og så er det dejligt at have et sikkert kort på hånden som fx denne cremede pastasalat. Imens baconternene er i ovnen, kan pastaen stå og småkoge samtidig med at man ordner grøntsagerne. Har du børn kan de sagtens involveres i madlavningen og hjælpe til med grøntsagerne.

God fornøjelse.

Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Antal personer: 4-5 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 600 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 66 bedømmelser )

Ingredienser:

Pastasalat:

  • 500 gr. fuldkornspasta penne
  • 200 gr. bacontern
  • 2 stk. kyllingebryst (kan godt undlades, hvis salaten skal anvendes som tilbehør til kød)
  • 150 gr. edamamebønner uden bælg (soyabønner)
  • 1 rødløg
  • 1 stor håndfuld frisk babyspinat eller rucola
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bdt. persille
  • Ca. 30 gr. ristede pinjekerner (kan undlades eller erstattes med solsikkekerner)
  • 200 gr. feta

Dressing:

  • 2,5 dl. cremefraiche
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. mild karry
  • 1 tsk. salt
  • Stødt peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft og læg baconternene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Steg baconternene sprøde i ovnen og læg de færdigstegte bacontern på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
  3. Imens koger du pastaen efter pakkens anvisninger, og når pastaen er færdigkogt hældes vandet fra og pastaen køles ned med koldt vand i en sigte, så de får stuetemperatur.
  4. Halver de to kyllingebryster så du får fire tynde skiver brystkød.
  5. Opvarm lidt olie på en pande og steg kyllingebrysterne møre ved høj varme i få minutter på hver side og krydre med salt og friskkværnet peber. Læg de færdigstegte kyllingestykker til afkøling på en tallerken og skær kylingen ud i tynde strimler.
  6. Hvis du anvender frosne edamamebønner, skal de overhældes med lidt kogende vand.
  7. Pil rødløget og skær det i små tern.
  8. Skyl den friske spinat og hak den groft.
  9. Skyl peberfrugten og fjern stilk, frøstol og frø. Skær peberfrugten ud i mindre tern.
  10. Skyl persillen og hak den groft.
  11. Rist pinjekernerne i lidt olie og salt på en pande indtil de er fine gyldne. Læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.
  12. Skær fetaosten ud i mindre tern.
  13. Hæld den færdigkogte pasta op i en stor skål.
  14. Vend den færdige karrydressing ned til den afkølede pasta, og fordel dressingen godt i pastaen.
  15. Vend nu alle de andre grøntsager, sprødstegte bacontern og kyllingestrimler i pastaen og rør forsigtigt rundt.
  16. Nu er din cremede pastasalat klar til servering.
  17. Velbekomme.

Karrydressing:

  1. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en røreskål.
  2. Smag dressingen til - evt. mere salt, peber, karry eller måske lidt friskpresset citronsaft.

Yderligere kommentarer

Cremet pastasalat kan holde sig på køl i op til to dage.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner