Pastasalat

Pastasalat med bacon

Pastasalat. Sprødstegte bacontern. Feta. Solmodne cherrytomater. Hvidløg. Friskhakket persille ... Nu begynder mundvandet så småt at løbe i vand ikke sandt? Det er blot nogle af ingredienserne til en kulinarisk Blockbuster af de helt store. En voldsom populær "fastfood" i huset, når vi gerne vil have noget ordentligt og mættende at spise, men ikke lige har tid til den helt store kogekunst. Som lækkert tilbehør, eller som mættende frokost eller hovedret.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Denne opskrift på pastasalat er:

  • En mundvandsdrivende lækker pastasalat, som kan nydes året rundt
  • Pastapenne vendt i en lækker let syrlig marinade med sprødstegte bacontern, cherrytomater, rødløg, solsikkekerner, peberfrugt og masser af cremet feta
  • Lige så god nylavet som dagen efter
  • Velegnet som nem aftensmad på en travl hverdag, eller som fyldig pastasalat til skovturen eller madpakken

Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Fuldkornspastaskruer
  • Stegt kyllingebryst
  • Feta
  • Rødløg
  • Bacontern
  • Rød peberfrugt
  • Cherrytomater
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • Hvidløg
  • Persille
  • Solsikkekerner
  • Peber
  • Salt

Prøv lige at se opskriften på: Gratineret pasta med ovnbagte auberginer og mascarpone

En af familiens helt store favoritter

Pastasalat er efterhånden ved at være en old-school klassiker herhjemme. Jeg mindes de første udgaver man fik serveret som barn med skinketern, ærter og karrydressing. Der er løbet meget vand i åen siden da, og variationerne indenfor pastasalater har efterhånden sprunget skalaen for det muliges kunst.

Pastasalat kan spises året rundt, men det er især i sommerhalvåret, at dette skønne måltid med jævne mellemrum bliver serveret herhjemme. Med stor glæde og fornøjelse. Et nemt og enkelt måltid, som både store og små holder af.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk salat

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter - lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Pastasalat med bacon og feta

Kan man fryse pizzadej?
Det helt store spørgsmål til tusinde kroner – kan man virkelig fryse hjemmelavet pizzadej? Det korte svar er et stort og rungende ja. Du kan sagtens fryse din hjemmelavede pizzadej, så du i løbet af ingen tid kan forkæle dig selv og familien med den mest sprøde og velsmagende pizza.

Prøv lige at se opskriften på: Bulgursalat med rodfrugter og bacon

En pastasalat med mange anvendelsesmuligheder

Nemt. Bekvemt. Enkelt. God mad er nem mad. En uhøjtidelig tilgang til kogekunsten, og en filosofi som mange professionelle kokke deler. Pastasalat er virkelig nem mad. Fastfood på den gode og sunde måde.
Et måltid som både kan anvendes som tilbehør. Som hovedret - evt. ledsaget af et stykke grillet kød.
Som et kulinarisk indslag til familieudflugten. Eller som en indbydende og kærkommen afløser for de flade "klemmer", som frokosten ofte består af på arbejdspladsen eller i skolen. Jeg er begejstret for dette simple måltid. Opskriften på denne pastasalat er vejledende, og kan kombineres i det uendelige.

God fornøjelse!

Pastasalat med bacon

Pastasalat

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 575 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 123 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 500 gr. fuldkornspastaskruer (tørvægt)
  • 200 gr. stegt kyllingebryst i rustikke stykker (kan undlades)
  • 500 gr. feta (den blå PUCK ost)
  • 1 stort rødløg
  • 200 gr. bacontern, sprødstegte 
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 300 gr. cherrytomater, halveret på midten
  • 1 spsk. god olivenolie
  • 5 spsk. hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg, finpresset
  • 1 bdt. persille, grofthakket
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • Friskkværnet peber
  • Salt

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft og fordel baconternene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Baconternene skal være sprøde og gyldne - tiden varierer lidt efter ovntype, men regn med 15-20 minutter.
  3. Kog nu fuldkornspastaen efter anvisningerne på pakken. Husk at pastaen skal have bid. Det man på italiensk kalder for "al dente", hvilket betyder "til tanden". Med andre ord må pastaen ikke koge ud og være smattet.
  4. Når pastaen er færdig tilberedt, hældes kogevandet fra. Nu skal pastaen afkøle. Har du meget travlt kan du skylle pastaen med noget koldt vand for at fremme processen, men det bedste resultat opnås ved at lade det afkøle imens du forbereder de andre ingredienser, da man nemt kommer til at skylle både stivelse og smag ud af pastaen.
  5. Hak de to rødløg fint og skær peberfrugten i små tern.
  6. Pres de to fed hvidløg ned i en skål, og tilsæt hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Personligt kan jeg godt lide, at dressingen bider lidt, og at man kan smage hvidvinseddiken i salaten.
  7. Hæld nu den afkølede pasta ned i en stor skål og tilsæt herefter de øvrige ingredienser undtagen sprødstegte bacontern.
  8. Fordel alle ingredienserne godt i skålen og smag evt. til med lidt mere salt og peber.
  9. Til slut tilsættes de sprøde bacontern, hvorefter det hele omrøres og fordeles i skålen.
  10. Du er nu klar til at servere en herlig pastasalat for familien.
  11. Buon appetito!

Yderligere kommentarer

Denne pastasalat er et lækkert måltid i sig selv og kan sagtens udgøre det for en hovedret. Den kan også anvendes som tilbehør til et grillet kyllingebryst på en skøn sommerdag. Pastasalaten kan varieres i det uendelige alt efter hvad du har liggende af ingredienser. Den kan tilsættes flere ingredienser som fx soltørrede tomater eller grillede grønne asparges. Marinaden kan justeres alt efter om du ønsker den mere syrlig eller mere sødlig.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.