Pastasalat
0 kommentar
0

Pastasalat.
Sprødstegte bacontern. Feta. Solmodne cherrytomater. Hvidløg. Friskhakket persille …
– nu begynder mundvandet så småt at løbe i vand ikke sandt?
Det er blot nogle af ingredienserne til en kulinarisk Blockbuster af de helt store.
En voldsom populær “fastfood” i huset, når vi gerne vil have noget ordentligt og mættende at spise, men ikke lige har tid til den helt store kogekunst.
Som lækkert tilbehør, eller som mættende frokost eller hovedret.

En af familiens favoritter

Pastasalat er efterhånden ved at være en old-school klassiker herhjemme. Jeg mindes de første udgaver af pastasalat man fik serveret som barn med skinketern, ærter og karrydressing. Der er løbet meget vand i åen siden da, og variationerne indenfor pastasalater har efterhånden sprunget skalaen for det muliges kunst.

Pastasalat kan spises året rundt, men det er især i sommerhalvåret, at dette skønne måltid med jævne mellemrum bliver serveret herhjemme. Med stor glæde og fornøjelse. Et nemt og enkelt måltid, som både store og små holder af.

Et hav af anvendelsesmuligheder

Nemt. Bekvemt. Enkelt.
God mad er nem mad.
En uhøjtidelig tilgang til kogekunsten, og en filosofi som mange professionelle kokke deler.
Pastasalat er virkelig nem mad. Fastfood på den gode og sunde måde.
Et måltid som både kan anvendes som tilbehør.
Som hovedret – evt. ledsaget af et stykke grillet kød.
Som et kulinarisk indslag til familieudflugten.
Eller som en indbydende og kærkommen afløser for de flade “klemmer”, som frokosten ofte består af på arbejdspladsen eller i skolen.

Jeg er begejstret for dette simple måltid.
Opskriften på denne pastasalat er vejledende, og kan kombineres i det uendelige.

God fornøjelse!

Pastasalat

Pastasalat

Pastasalat. Sprødstegte bacontern. Feta. Solmodne cherrytomater. Hvidløg. Friskhakket persille … – nu begynder mundvandet så småt at løbe i vand ikke sandt?… Nem aftensmad Pastasalat European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.7/5
( 6 bedømmelser )

Ingredienser

  • 500 gr. fuldkornspastaskruer
  • Ca. 4-500 gr. feta i blok eller tern
  • 2 rødløg
  • 300 gr. bacontern
  • 1 rød peberfrugt
  • Ca 1 spsk. god olivenolie
  • Ca. 4 spsk. hvidvinseddike
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 bdt. persille
  • Ca. 1 dl. solsikkekerner
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt

Sådan gør du

Start med at tænde ovnen på 200° grader og fordel de to pakker bacontern på en bageplade beklædt med bagepapir.

Baconternene skal være sprøde og gyldne - tiden varierer lidt efter ovntype, men regn med 15-20 minutter.

Kog nu fuldkornspastaen efter anvisningerne på pakken. Husk at pastaen skal have bid. Det man på italiensk kalder for "al dente", hvilket betyder "til tanden". Med andre ord må pastaen ikke koge ud og være smattet.

Når pastaen er færdig tilberedt, hældes kogevandet fra. Nu skal pastaen afkøle. Har du meget travlt kan du skylle pastaen med noget koldt vand for at fremme processen, men det bedste resultat opnås ved at lade det afkøle imens du forbereder de andre ingredienser, da man nemt kommer til at skylle både stivelse og smag ud af pastaen.

Hak de to rødløg fint og skær peberfrugten i små tern.

Pres de to fed hvidløg ned i en skål, og tilsæt hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Personligt kan jeg godt lide, at dressingen bider lidt, og at man kan smage hvidvinseddiken i salaten.

Hæld nu den afkølede pasta ned i en stor skål og tilsæt herefter de øvrige ingredienser undtagen ruccola salat og bacontern.

Fordel alle ingredienserne godt i skålen og smag evt. til med lidt mere salt og peber.

Til slut tilsættes de sprøde bacontern og ruccola salaten, hvorefter det hele omrøres og fordeles skånsomt i skålen.

Du er nu klar til at servere en herlig pastasalat for familien.

Buon appetito!

Yderligere kommentarer

Denne pastasalat er et lækkert måltid i sig selv og kan sagtens udgøre det for en hovedret. Den kan også anvendes som tilbehør til et grillet kyllingebryst på en skøn sommerdag. Pastasalaten kan varieres i det uendelige alt efter hvad du har liggende af ingredienser. Den kan tilsættes flere ingredienser som fx soltørrede tomater eller grillede grønne asparges. Marinaden kan justeres alt efter om du ønsker den mere syrlig eller mere sødlig.

Pastasalat med bacon og feta

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.