Forside » Opskrifter » Pastasalat

Pastasalat

Pastasalat med bacon

Pastasalat. Sprødstegte bacontern. Feta. Solmodne cherrytomater. Hvidløg. Friskhakket persille ... Nu begynder mundvandet så småt at løbe i vand ikke sandt? Det er blot nogle af ingredienserne til en kulinarisk Blockbuster af de helt store. En voldsom populær "fastfood" i huset, når vi gerne vil have noget ordentligt og mættende at spise, men ikke lige har tid til den helt store kogekunst. Som lækkert tilbehør, eller som mættende frokost eller hovedret.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Denne opskrift på pastasalat er:

  • En mundvandsdrivende lækker pastasalat, som kan nydes året rundt
  • Pastapenne vendt i en lækker let syrlig marinade med sprødstegte bacontern, cherrytomater, rødløg, solsikkekerner, peberfrugt og masser af cremet feta
  • Lige så god nylavet som dagen efter
  • Velegnet som nem aftensmad på en travl hverdag, eller som fyldig pastasalat til skovturen eller madpakken

Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Fuldkornspastaskruer
  • Stegt kyllingebryst
  • Feta
  • Rødløg
  • Bacontern
  • Rød peberfrugt
  • Cherrytomater
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • Hvidløg
  • Persille
  • Solsikkekerner
  • Peber
  • Salt

Prøv lige at se opskriften på: Gratineret pasta med ovnbagte auberginer og mascarpone

En af familiens helt store favoritter

Pastasalat er efterhånden ved at være en old-school klassiker herhjemme. Jeg mindes de første udgaver man fik serveret som barn med skinketern, ærter og karrydressing. Der er løbet meget vand i åen siden da, og variationerne indenfor pastasalater har efterhånden sprunget skalaen for det muliges kunst.

Pastasalat kan spises året rundt, men det er især i sommerhalvåret, at dette skønne måltid med jævne mellemrum bliver serveret herhjemme. Med stor glæde og fornøjelse. Et nemt og enkelt måltid, som både store og små holder af.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk salat

Pastasalat med bacon og feta

Prøv lige at se opskriften på: Bulgursalat med rodfrugter og bacon

En pastasalat med mange anvendelsesmuligheder

Nemt. Bekvemt. Enkelt. God mad er nem mad. En uhøjtidelig tilgang til kogekunsten, og en filosofi som mange professionelle kokke deler. Pastasalat er virkelig nem mad. Fastfood på den gode og sunde måde.
Et måltid som både kan anvendes som tilbehør. Som hovedret - evt. ledsaget af et stykke grillet kød.
Som et kulinarisk indslag til familieudflugten. Eller som en indbydende og kærkommen afløser for de flade "klemmer", som frokosten ofte består af på arbejdspladsen eller i skolen. Jeg er begejstret for dette simple måltid. Opskriften på denne pastasalat er vejledende, og kan kombineres i det uendelige.

God fornøjelse!

Pastasalat

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 575 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 123 voted )

Ingredients

  • 500 gr. fuldkornspastaskruer (tørvægt)
  • 200 gr. stegt kyllingebryst i rustikke stykker (kan undlades)
  • 500 gr. feta (den blå PUCK ost)
  • 1 stort rødløg
  • 200 gr. bacontern, sprødstegte 
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 300 gr. cherrytomater, halveret på midten
  • 1 spsk. god olivenolie
  • 5 spsk. hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg, finpresset
  • 1 bdt. persille, grofthakket
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • Friskkværnet peber
  • Salt

Instructions

  1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft og fordel baconternene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Baconternene skal være sprøde og gyldne - tiden varierer lidt efter ovntype, men regn med 15-20 minutter.
  3. Kog nu fuldkornspastaen efter anvisningerne på pakken. Husk at pastaen skal have bid. Det man på italiensk kalder for "al dente", hvilket betyder "til tanden". Med andre ord må pastaen ikke koge ud og være smattet.
  4. Når pastaen er færdig tilberedt, hældes kogevandet fra. Nu skal pastaen afkøle. Har du meget travlt kan du skylle pastaen med noget koldt vand for at fremme processen, men det bedste resultat opnås ved at lade det afkøle imens du forbereder de andre ingredienser, da man nemt kommer til at skylle både stivelse og smag ud af pastaen.
  5. Hak de to rødløg fint og skær peberfrugten i små tern.
  6. Pres de to fed hvidløg ned i en skål, og tilsæt hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Personligt kan jeg godt lide, at dressingen bider lidt, og at man kan smage hvidvinseddiken i salaten.
  7. Hæld nu den afkølede pasta ned i en stor skål og tilsæt herefter de øvrige ingredienser undtagen sprødstegte bacontern.
  8. Fordel alle ingredienserne godt i skålen og smag evt. til med lidt mere salt og peber.
  9. Til slut tilsættes de sprøde bacontern, hvorefter det hele omrøres og fordeles i skålen.
  10. Du er nu klar til at servere en herlig pastasalat for familien.
  11. Buon appetito!

Notes

Denne pastasalat er et lækkert måltid i sig selv og kan sagtens udgøre det for en hovedret. Den kan også anvendes som tilbehør til et grillet kyllingebryst på en skøn sommerdag. Pastasalaten kan varieres i det uendelige alt efter hvad du har liggende af ingredienser. Den kan tilsættes flere ingredienser som fx soltørrede tomater eller grillede grønne asparges. Marinaden kan justeres alt efter om du ønsker den mere syrlig eller mere sødlig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *