Autentisk græsk salat med tomater, agurk, rødløg, oliven og feta på 10 minutter. Skab ægte græsk feriestemning med denne simple salat.
Græsk salat er indbegrebet af ægte middelhavsstemning og små hyggelige tavernaer langs det azurblå Middelhav. Min helt store favoritsalat. ¨
I bund og grund en utrolig simpel salat, som mange danskere kender fra deres ferier sydpå til det græske øhav.
En rustik bondesalat, som både kan serveres som tilbehør, og som let hovedmåltid sammen med et friskbagt græsk pitabrød og tzatziki.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på græsk salat
Denne opskrift på græsk salat er:
- Smagen af ægte græsk feriestemning
- Rustik bondesalat der skal smage af sol og sydens varme himmelstrøg
- En god allround-salat og perfekt som tilbehør til grillet kød eller som et selvstændigt let sommermåltid
- Jo mere rustik og autentisk i udseende og smag, jo mere perfekt bliver din græske salat
- Utrolig nem og enkel at tilberede
Smagen af sydens sol
Græsk salat kan sidestilles med hvad dansk bondekost var for 200 år siden, hvor brød, ost og fisk var fattigmandsspise.
Denne rustikke og fyldige salat afspejler nemlig de mest basale råvarer i det græske køkken, som de fleste samfundslag har råd til, men som i Danmark løftes til en større kulinarisk spise.
Og med god ret. Denne græske bondesalat smager ganske enkelt fremragende - især i sommermånederne, hvor man selv i Danmark kan opstøve solmodne tomater, der smager som en rigtig tomat skal smage - af sol og sydens varme himmelstrøg.
Græsk salat er rustik bondesalat
Græsk salat serveres i Grækenland på en stor tallerken, og består i al sin enkelhed af agurk, tomat, løg, peberfrugt og feta, og så ikke at forglemme en god skvat olivenolie på toppen og friskhakket oregano.
Græsk salat er en rustik bondesalat, som skal serveres i grove stykker uden større tanke for det æstetiske udtryk.
I Grækenland serveres græsk salat som tilbehør til de fleste måltider, hvor hver især med deres gaffel tager for sig af salaten. Meget socialt og en hyggelig måde at være sammen om måltidet på.
Servering
Den græske salat er en god allround-salat, som kan serveres til de fleste måltider med kød og fisk, men som også kan nydes som et let sommermåltid i selskab med lidt lækkert madbrød som fx græsk pitabrød.
Her i huset serverer vi ofte salaten til græsk farsbrød med hjemmelavet tzatziki eller til græsk gyros. Man kan nærmest fornemme græsk feriestemning i det lille hjem.
Du kan som udgangspunkt servere salaten til de fleste måltider med kød - vi nyder ofte salaten til græske frikadeller, som her i familien har samme høje status som de klassiske frikadeller.
At tilberede græsk salat er noget så befriende, for her er det uperfekte perfekt. Den skal være så rustik som mulig, og personligt brækker jeg blot fetaosten i grove stykker fremfor at skære den i skriver. Jo mere rustik desto mere autentisk og perfekt bliver denne græske bondesalat.
Jeg er stødt på opskrifter på græsk salat, hvor man laver en dressing bestående af både olivenolie, honning og dijonsennep.
Det kan godt være det smager godt, men det har ikke noget med en autentisk græsk salat at gøre.
Dressingen skal kun bestå af olivenolie, salt, peber, citronsaft, oregano og mynte.
Er det frisk oregano eller timian der skal bruges i retten? 😊
Hej Lise,
Mange tak for din besked.
Det er frisk oregano fra køkkenhaven jeg har drysset over salaten, og måske også en lille smule timian - det er smag og behag.Bruger du tørret oregano skal du ikke bruge mere end en tsk.
Håber det var svar nok 🙂
Hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.