Græsk salat

af Baregomad.dk
Græsk salat
0 kommentar
2

Græsk salat er indbegrebet af ægte middelhavsstemning og små hyggelige tavernaer langs det azurblå hav. Min helt store favorit-salat. I bund og grund en utrolig simpel salat, som mange danskere kender fra deres ferier sydpå til det græske øhav, hvor denne robuste salat serveres som både tilbehør og som hovedmåltid sammen med lidt friskbagt brød i skyggen under en parasol i den varme middagssol.

Græsk salat kan sidestilles med hvad dansk bondekost var for 200 år siden, hvor brød, ost og fisk var fattigmandsspise. Græsk salat afspejler nemlig de mest basale råvarer i det græske køkken, som de fleste samfundslag har råd til, men som i Danmark løftes til en større kulinarisk spise. Og med god ret. For græsk salat smager ganske enkelt fremragende – især i sommermånederne, hvor man selv i Danmark kan opstøve solmodne tomater, der smager som en rigtig tomat skal smage – af sol og sydens varme himmelstrøg.

Græsk salat er rustik bondesalat

Græsk salat serveres i Grækenland på en stor tallerken, og består i al sin enkelhed af agurk, tomat, løg, peberfrugt og feta, og så ikke at forglemme en god skvat olivenolie på toppen og friskhakket oregano. Græsk salat er en rustik bondesalat, som skal serveres i grove stykker uden større tanke for det æstetiske udtryk. I Grækenland serveres græsk salat som tilbehør til de fleste måltider, hvor hver især med deres gaffel tager for sig af salaten. Meget socialt og en hyggelig måde at være sammen om måltidet på.

Græsk salat er en god allround-salat, som kan serveres til de fleste måltider med kød og fisk, men som også kan nydes som et let sommermåltid i selskab med lidt lækkert madbrød som fx foccaciabrød. Herhjemme serverer vi ofte græsk salat til græsk farsbrød med hjemmelavet tzatziki – så bliver der ikke mere græsk stemning i det lille hjem. – Det skulle da lige være at servere et glas ouzo.

At tilberede græsk salat er noget så befriende, for her er det uperfekte perfekt. Den skal være så rustik som mulig, og personligt brækker jeg blot fetaosten i grove stykker fremfor at skære den i skriver. Jo mere rustik desto mere autentisk og perfekt bliver denne græske bondesalat.

Græsk salat

Græsk salat

Græsk salat er indbegrebet af ægte middelhavsstemning og små hyggelige tavernaer langs det azurblå hav. Min helt store favorit-salat. I bund og… Salater og tilbehør Græsk salat Græsk Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 450 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.8/5
( 6 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 stort rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • Ca. 300 gr. cherry- eller blommetomater
  • 250 gr. feta
  • Ca. 100 gr. kalamataoliven uden sten
  • 3 spsk. friskhakket oregano (tørret oregano kan også anvendes)
  • Olivenolie
  • Lidt citronsaft
  • Friskkværnet peber
  • Læsø sydesalt

Sådan gør du

Start med at skrælle agurken, og skær den i grove stykker eller skiver. Når du fjerner skrællen på agurken får du en mere frisk, og mindre besk smag i salaten.

Skyl tomaterne under koldt vand, og skær dem i både eller grove stykker.

Halver rødløget og skær det i både eller grove stykker.

Skyl peberfrugten under koldt vand og fjern kernerne fra peberfrugten. Halver peberfrugten og skær den i grove stykker eller strimler.

Hak den friske timian fint på et skærebræt.

Bland 3-4 spsk. olivenolie sammen med 1 spsk. friskpresset citronsaft i en skål, og tilsæt halvdelen af den friskhakkede timian. Tilsæt lidt friskkværnet peber og lidt groft salt.

Anret nu alle ingredienserne på et fad lagvis eller fordel salaten groft med fingrene. Tilsæt lidt ekstra olivenolie på toppen af salaten sammen med lidt friskkværnet peber, groft salt og friskhakket timian. Fordel oliven ovenpå salaten.

Velbekomme.

Græsk salat

0 kommentar
2

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.