Forside » Græsk bulgursalat

Græsk bulgursalat

Græsk bulgursalat

Græsk bulgursalat er kort og godt en græsk-inspireret salat med grov bulgur og feta. En virkelig lækker og mættende salat, som kan serveres til grillmad, græske frikadeller - ja, lige det du har lyst til. Salaten kan også serveres som en måltidssalat, da den grove bulgur tilfører masser af fylde og en dejlig mæthedsfornemmelse. I bund og grund er græsk bulgursalat bare en græsk salat tilsat grov bulgur, og en lækker let syrlig marinade med tørret oregano, olivenolie, hvidløg og hvidvinseddike.

Bulgur i salater

Bulgur er forkogte knækkede kerner af forskellige hvedearter, men oftest af durumhvede, som har et højere proteinindhold end almindelig hvede. Bulgur er generelt en god kilde til energi, da indholdet af kostfibre er højt, hvilket er med til at holde gang i fordøjelsen og bevare en god mæthedsfornemmelse. Man kan både få poleret bulgur og fuldkornsbulgur, og i opskriften bruger jeg grov fuldkornsbulgur. Bulgur er generelt meget velegnet i salater, da hvedekernerne aldrig klistrer sammen under kogningen.

Denne opskrift på græsk bulgursalat er:

  • En virkelig lækker bulgursalat inspireret af det græske køkken
  • Perfekt som tilbehør til gyros, græske frikadeller, souvlaki og meget andet
  • I bund og grund en græsk salat tilsat kogt bulgur

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Grov bulgur
  • Tomat
  • Agurk
  • Rødløg
  • Hvidløg
  • Persille
  • Rød peberfrugt
  • Feta
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • Tørret oregano

Prøv lige at se opskriften på: Græsk pitabrød

Græsk bulgursalat

Prøv lige at se opskriften på: Græsk gyros

Opskrift på græsk inspireret bulgursalat

Den græsk inspirerede bulgursalat er utrolig nem at tilberede, og kan med fordel tilberedes dagen i forvejen, da marinaden rigtig kan få lov til at sætte sig i de forskellige ingredienser. Bulgursalaten er i bund og grund vegansk, men da vi her i familien er helt pjattede med feta, har jeg tilføjet feta til opskriften, men det kan du jo bare undlade hvis du er veganer eller købe en vegansk udgave. Du kan både anvende fin eller grov bulgur, og bulguren skal bare koges efter anvisningerne på emballagen. Jeg bruger altid grov bulgur - fuldkornsbulgur, som er mere rig på vitaminer, mineraler og fibre.

Jeg er svært begejstret for Grækenland som feriedestination, og ikke mindst deres kulinariske formåen, som repræsenterer Middelhavskøkkenet på bedste vis. og hver gang søger jeg målrettet mod bulgursalaten i buffeten. Denne bulgursalat er det perfekte tilbehør til fx krydrede oksekødsfrikadeller eller græske frikadeller, men kan også nydes som en mættende måltidssalat. Jeg skal lige hilse og sige, at rester af bulgursalaten smager rigtig godt i madpakken - hvis der skulle blive lidt tilovers efter aftensmaden.

God fornøjelse.

Græsk bulgursalat

Print
Serves: 4-6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 225 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 54 voted )

Ingredients

  • 2 dl. grov bulgur (ukogt)
  • 1 agurk, udkernet og i små tern
  • 1 rødløg, skåret i små tern
  • 1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i små tern
  • 2-3 tomater, udkernet og skåret i små tern
  • 1 stor håndfuld persille, grofthakket
  • 200 gr. feta, smuldret i rustikke stykker
  • Dressing:
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 2-3 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. akaciehonning (lys sirup kan også anvendes)
  • 2-3 fed hvidløg, finpresset
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

  1. Kog bulguren efter anvisningerne på pakken, og lad bulguren køle af når den er færdigkogt.
  2. Halver agurken på langs og fjern kernerne med en teske. Skær de to halverede agurkestykker ud i forholdsvis tynde strimler på langs, og skær dem så ud i små tern.
  3. Skyl peberfrugterne under koldt vand, og fjern kernerne. Skær peberfrugterne ud i små tern.
  4. Udkern tomaterne og skær dem ud i små tern.
  5. Pil rødløget og skær det i små tern.
  6. Hak persillen groft.
  7. Smuldr fetaen i rustikke stykker.
  8. Hæld den afkølede bulgur op i en salatskål sammen med alle grøntsagerne.
  9. Hæld dressingen ovenpå salaten, og vend det hele godt sammen.
  10. Stil salaten på køl indtil den skal serveres.
  11. Velbekomme

Dressing:

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en lille røreskål, og smag dressingen til med fx mere hvidvinseddike.

2 kommentarer til “Græsk bulgursalat”

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hejsa,
      Mange tak for dit feedback 😊 Jeg håber opskriften lever op til dine forventninger, og vil meget gerne høre din dom.

      Venlig hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *