Tabbouleh

Libanesisk salat Tabbouleh

Indrømmet. Jeg er helt vild begejstret for mad med masser af smag og power. Mad skal smage af noget. Det behøver ikke være stærkt som i "Carolina Reaper"-stærkt. Maden skal blot smage af noget, og gerne byde på mange forskellige smagsmæssige elementer. Tabbouleh er en arabisk persillesalat. Og en af mine favoritter indenfor salater og tilbehør. En salat, som virkelig pirrer alle ens sanser med sin imponerende farvepalette, og aromatiske smag af friskhakkede krydderurter som persille og mynte.

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Fuldkornsbulgur
  • Tomater
  • Agurk
  • Persille
  • Mynteblade
  • Forårsløg
  • Rød peberfrugt
  • Økologisk citron
  • Olivenolie
  • Spidskommen

Prøv lige at se opskriften på: Græsk salat

Tabbouleh med libanesiske rødder

Oprindeligt en libanesisk persillesalat, som både kan anvendes som tilbehør sammen med fx ovnbagte kartofler og lidt hummus, eller som et let sommermåltid på terrassen. Mulighederne er uendelige. Tabbouleh er et sandt arabisk overflødighedshorn af farver, dufte og smagsindtryk. Ingredienserne er ret beset ganske ordinære. Agurk. Tomat. Bulgur. Kruspersille. Blot for at nævne nogle af ingredienserne. Men sætter du alle disse grøntsager sammen, sker der noget ganske magisk. En smagseksplosion af dimensioner. Et sandt sansebombardement med det søde, syrlige, salte og en blød afrundet nøddesmag fra bulguren. Så banale ingredienser med undtagelse af mynte, som er noget af det mest eksotiske man finder i denne salat. Wow.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Persillesalat eller Tabbouleh

Kært barn har mange navne. Denne salat benævnes tabbouleh i Mellemøsten, men går ofte under betegnelsen "persillesalat" herhjemme. Potato potato. Tabbouleh er en fremragende måltidssalat. En salat, som du kan anvende som et let sommermåltid, eller som lækkert tilbehør til grillet kød og fisk. Som tilbehør til tyrkiske kødboller, falafel eller som fyld i pitabrød. Jeg er begejstret for denne arabiske persillesalat. Og har endnu ikke mødt nogle som ikke bryder sig om denne salat. Heller ikke grøntsagsforskrækkede børn eller voksne. Potato potato. Tabbouleh er og bliver en fantastisk persillesalat. Bum.

God fornøjelse.

Tabbouleh

Print
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 80 voted )

Ingredients

  • 2 dl. fuldkornsbulgur
  • 4 solmodne tomater
  • 1 agurk
  • 3 dl. grofthakket kruspersille
  • 1 dl. grofthakket  mynteblade
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • Saften fra 1 økologisk citron
  • 1 dl. olivenolie
  • 0,25 tsk. spidskommen
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

  1. Start med at koge bulguren efter anvisningen på pakken. Det tager ca. 12-15 min.
  2. Når bulguren er færdigtilberedt, skal den afkøles helt inden den blandes i salaten.
  3. Halver tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i små tern og læg dem i en stor skål.
  4. Halver agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær nu agurken ud i små tern og læg dem ned til tomaterne.
  5. Hak kruspersille og mynte groft på et skærebræt. Personligt foretrækker jeg, at mynten er lidt mere finthakket end kruspersillen, men det er en smagssag.
  6. Snit forårsløgene fint i små tynde skiver.
  7. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den ud i små tern.
  8. Hæld nu alle ingredienserne op i en stor skål.
  9. Hæld olivenolien op i en skål og tilsæt saften fra citronen. Du kan evt. prøve dig lidt frem med citronsaften, og nøjes med saften fra en halv citron til at starte med.
  10. Tilsæt salt og friskkværnet peber samt ⅓ tsk. kanel.
  11. Pisk ingredienserne godt sammen og fordel blandingen i salaten.
  12. Rør den lækre tabbouleh salat godt rundt i skålen og stil den på køl indtil servering.
  13. Smag evt. salaten til med lidt mere citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  14. Velbekomme.

Notes

Server den lækre Tabbouleh salat sammen med tyrkiske kødboller eller falafel, fladbrød og masser af hummus og hjemmelavet tzatziki. Tabbouleh kan kombineres i det uendelige. Prøv fx at tilsætte nogle sorte oliven til salaten, eller soltørrede tomater i lidt olie. Du kan også sagtens udskifte bulguren med couscous - resultatet bliver lige så godt. Tabbouleh har så mange anvendelsesmuligeder - kun fantasien og udvalget af ingredienser sætter grænser.

Tabbouleh

5 kommentarer til “Tabbouleh”

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Vivian,
      Mange tak for din besked og positive tilbagemelding på min tabbouleh salat 🙂 Det er jeg rigtig glad for, og skønt at du også synes om denne fantastiske salat fra Mellemøsten.

      Venlig hilsen
      Thomas

  1. Det er en fejl med kruspersille. Det ville man aldrig bruge i Mellemøsten. Man bruger bredbladet persille til Tabouleh.

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Ada,
      Mange tak for din besked og ikke mindst interesse for min madblog og opskriften på tabbouleh. Du har helt ret vedrørende bredbladet persille, som i stor stil anvendes i Mellemøsten, når der skal tabbouleh på bordet. Jeg har skrevet kruspersille, da det er det mest tilgængelige i Danmark, og det de fleste forbrugere kender fra supermarkedet eller køkkenhaven 🙂

      God jul.

      Venlig hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *