Libanesisk salat Tabbouleh
0 kommentar
0

Indrømmet.
Jeg er helt vild begejstret for mad med masser af smag og power.
Mad skal smage af noget.
Det behøver ikke være stærkt som i “Carolina Reaper”-stærkt.
Maden skal blot smage af noget, og gerne byde på mange forskellige smagsmæssige elementer.

Tabbouleh er en arabisk persillesalat.
Og en af mine favoritter indenfor salater og tilbehør.
En salat, som virkelig pirrer alle ens sanser med sin imponerende farvepalette, og aromatiske smag af friskhakkede krydderurter som persille og mynte.

Tabbouleh med libanesiske rødder

Oprindeligt en libanesisk persillesalat, som både kan anvendes som tilbehør sammen med fx ovnbagte kartofler og lidt hummus, eller som et let sommermåltid på terrassen. Mulighederne er uendelige.

Tabbouleh er et sandt arabisk overflødighedshorn af farver, dufte og smagsindtryk.
Ingredienserne er ret beset ganske ordinære.
Agurk.
Tomat.
Bulgur.
Kruspersille.
Blot for at nævne nogle af ingredienserne.
Men sætter du alle disse grøntsager sammen, sker der noget ganske magisk.
En smagseksplosion af dimensioner.
Et sandt sansebombardement med det søde, syrlige, salte og en blød afrundet nøddesmag fra bulguren.
Så banale ingredienser med undtagelse af mynte, som er noget af det mest eksotiske man finder i denne salat.
Wow.

Persillesalat eller Tabbouleh

Kært barn har mange navne.
Denne salat benævnes “Tabbouleh” i Mellemøsten, men går ofte under betegnelsen “persillesalat” herhjemme.
Potato potato.
Tabbouleh er et fremragende måltid.
En salat som du kan anvende som et let sommermåltid, eller som lækkert tilbehør til grillet kød og fisk.
Som tilbehør til tyrkiske kødboller, falafel eller som fyld i pitabrød.
Jeg er begejstret for denne arabiske persillesalat.
Og har endnu ikke mødt nogle som ikke bryder sig om denne salat.
Heller ikke grøntsagsforskrækkede børn eller voksne.

Potato potato.
Tabbouleh er og bliver en fantastisk persillesalat.
Bum.

Libanesisk salat Tabbouleh

Tabbouleh

Indrømmet. Jeg er helt vild begejstret for mad med masser af smag og power. Mad skal smage af noget. Det behøver ikke… Salater og tilbehør Tabbouleh European Print opskrift
Antal personer: 6 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 9 bedømmelser )

Ingredienser

  • 2 dl. fuldkornsbulgur
  • 4 solmodne tomater
  • 1 agurk
  • 3 dl. grofthakket kruspersille
  • 1 dl. grofthakket  mynteblade
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • Saften fra 1 økologisk citron
  • 1 dl. olivenolie
  • 1/3 tsk. kanel
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Start med at koge bulguren efter anvisningen på pakken. Det tager ca. 12-15 min.

Når bulguren er færdigtilberedt, skal den afkøles helt inden den blandes i salaten.

Halver tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i små tern og læg dem i en stor skål.

Halver agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær nu agurken ud i små tern og læg dem ned til tomaterne.

Hak kruspersille og mynte groft på et skærebræt. Personligt foretrækker jeg, at mynten er lidt mere finthakket end kruspersillen, men det er en smagssag.

Snit forårsløgene fint i små tynde skiver.

Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den ud i små tern.

Hæld nu alle ingredienserne op i en stor skål.

Hæld olivenolien op i en skål og tilsæt saften fra citronen. Du kan evt. prøve dig lidt frem med citronsaften, og nøjes med saften fra en halv citron til at starte med.

Tilsæt salt og friskkværnet peber samt 1/3 tsk. kanel.

Pisk ingredienserne godt sammen og fordel blandingen i salaten.

Rør den lækre tabbouleh salat godt rundt i skålen og stil den på køl indtil servering.

Smag evt. salaten til med lidt mere citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Yderligere kommentarer

Server den lækre Tabbouleh salat sammen med tyrkiske kødboller eller falafel, fladbrød og masser af hummus og hjemmelavet tzatziki. Tabbouleh kan kombineres i det uendelige. Prøv fx at tilsætte nogle sorte oliven til salaten, eller soltørrede tomater i lidt olie. Du kan også sagtens udskifte bulguren med couscous - resultatet bliver lige så godt. Tabbouleh har så mange anvendelsesmuligeder - kun fantasien og udvalget af ingredienser sætter grænser.

 

Tabbouleh

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.