Baregomad.dk » Opskrifter » Salater og tilbehør » Grønkålschips - sprøde chips af grønkål

Grønkålschips - sprøde chips af grønkål

Published: Updated:
Grønkålschips

Kan grønkålsblade virkelig være sprøde som chips, og serveres med dip på et tapasbord eller som tilbehør til fx hjemmelavede frikadeller og stuvet hvidkål? Svaret er et stort og rungende ja. Grønkålschips er både sunde og så smager de bare skønt. Man kan vælge at salte sine grønkålschips eller fx forkæle dem med lidt revet parmesan inden de gratineres i ovnen, hvilket blot løfter disse krøllede grønkålsstykker til nye gastronomiske højder. De smager bare rigtig godt.

Prøv lige at se opskriften på: Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Denne opskrift på sprøde grønkålschips er:

 • En sund og velsmagende snack med lidt dip til et glas øl eller vekomstdrink
 • Et lækkert let tilbehør til fx frikadeller og stuvet hvidkål
 • Velegnet som topping ovenpå vintersalater og grøntsagssuppe
 • Utrolig nem at tilberede på ca. 20 minutter med kun tre ingredienser

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Grønkål
 • Olivenolie
 • Salt
 • Friskkværnet peber

Prøv lige at se opskriften på: Frikadellefars

Fra grønkålsrester til sprøde chips

Jeg er svært begejstret for kåltyper som fx rosenkål, rødkål, hvidkål, blomkål, spidskål, broccoli og ikke mindst grønkål. Overordnet set er kål en fantastisk grøntsag, som kan finde anvendelse i mange måltider lige fra stuvet hvidkål, grønkålssalat, rosenkålssalat til de tungere retter i vinterhalvåret. Og så selvfølgelig grønkålschips.

Prøv lige at se opskriften på: Stuvet hvidkål

Hvis du ikke er så heldig at have en køkkenhave på din matrikel, må du ligesom jeg købe grønkål på pose i supermarkedet. Det er ofte nogle ret heftige poser på trehundrede gram eller mere, som man ikke altid får udnyttet lige godt. Det er historie fra nu af. Fremover laver du sprøde grønkålschips af dine grønkålsrester. Det minimerer dit madspild i husholdningen, og fremfor alt er grønkålschips lækre at servere til mange forskellige farsretter eller som snack over en kold øl.

Grønkålschips
Grønkålschips kan både serveres som en lille snack i forbindelse med tapas, eller som tilbehør til fx frikadeller med stuvet hvidkål. Grønkålschips er generelt velegnede til vintermåltider og farsretter.

Grønkål er superfood
Superlativerne og de mange sundhedssmæssige fordele står nærmest i kø, når det kommer til grønkålen som grøntsag, som er spækket med vitaminer og essentielle aminosyrer. Grønkål tilhører korsblomstfamilien, og er beslægtet med fx broccoli, rosenkål, blomkål og hvidkål. Grønkål er fra naturens side af en stærk basisk plante, og er derfor en fantastisk kilde til at stabilisere syre-base forholdet i vores meget syreholdige kost, som blandt andet forårsager diabetes, fedme og andre livsstilssygdomme. En bladgrøntsag som grønkål er spækket med magnesium, hvilket booster vores immunforsvar og evne til at bekæmpe sygdomme. Er det ikke vildt at tænke på, at blot en portion dampet grønkål indeholder 778% af det anbefalede daglige indtag af k-vitamin? Endnu en god grund til at spise mere grønkål i dagligdagen - du kan fx starte med disse grønkålschips. Kilde: Hurtigtslank.dk

Prøv lige at se opskriften på: Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Sprøde grønkålschips i ovn

Min opskrift på sprøde grønkålschips skal tilberedes i ovn, og tilberedningstiden er ca. 20 minutter alt efter ovntype og mængden af grønkålsblade på bagepladen. Grønkålsstykkerne skal så vidt muligt ligge i et lag på bagepladen, og om nødvendigt vendes en gang eller to undervejs. Denne opskrift på grønkålschips er kun vejledende, og du kan selv prøve at eksperimentere med andre krydderityper som fx tørrede chiliflager, økologisk citronskal og saft eller revet parmesan. Revet parmesan tilfører chipsene en lækker smag af umami, og citronen salter grønkålschipsene.

God fornøjelse.

Grønkålschips

Grønkålschips - opskrift på sprøde chips af grønkål

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 75 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 5 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 300 gr. frisk grønkål
 • 2-3 spsk. olivenolie
 • Lidt salt
 • Friskkværnet peber
 • 25 gr. revet parmesan (kan sagtens undlades)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Forvarm ovnen til 150° grader over- og undervarme.
 2. Riv de krøllede grønkålsblade af stokken, og skyl bladene under koldt vand. Fordel grønkålsbladene på et rent viskestykke, og dup eller slyng dem tørre.
 3. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel grønkålsbladene på bagepladen. Vend bladene i olivenolien, og krydre dem med lidt groft salt (pas på med ikke at salte grønkålen for meget), friskkværnet peber og evt. revet parmesan.
 4. Bag grønkålsbladene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er sprøde og lækre - de må ikke blive brændt eller helt mørke i farven. Vend dem undervejs et par gange.
 5. Tag de færdige grønkålschips ud af ovnen, og lad dem køle af inden servering.
 6. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

2 kommentarer

Berit 9. februar 2022 - 08:44

Hejsa Thomas. Så blev det grønkåls chips jeg fik prøvet. Vi er delt i to lejre herhjemme Kim min bedre halvdel synes de er fantastiske især ,når han kan komme lidt parmesan på efter de er lavet. Jeg synes smagen er dejlig, men den måde de næsten pulveriserer på i munden ,er ikke lige mig. Spiser dem såmænd nok igen, for smagen er der som sagt ikke noget i vejen med. Tak for opskriften.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 9. februar 2022 - 18:18

Hej Berit,
Mange tak for din tilbagemelding 😊 Det glæder mig at høre, at grønkålchipsene faldt i god jord hos jer 😊 De er også et hit her i huset, men ligesom hos jer er der nogle der ikke bryder sig så meget om konsistensen, men smagen er helt i top. Som tilbehør til mange af vinterens måltider synes jeg de er rigtig gode.

Tak for interessen.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.