Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
GrøntsagerInspirationInstagramJulNytårSalater og tilbehørSæson

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

af Thomas fra Barego'mad 5. november 2020
5. november 2020
Grønkålschips
0 kommentar
3
FacebookPinterestEmail

Kan grønkålsblade virkelig være sprøde som chips, og serveres med dip på et tapasbord eller som tilbehør til fx hjemmelavede frikadeller og stuvet hvidkål? Svaret er et stort og rungende ja. Grønkålschips er både sunde og så smager de bare skønt. Man kan vælge at salte sine grønkålschips eller fx forkæle dem med lidt revet parmesan inden de gratineres i ovnen, hvilket blot løfter disse krøllede grønkålsstykker til nye gastronomiske højder. De smager bare rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Denne opskrift på sprøde grønkålschips er:

  • En sund og velsmagende snack med lidt dip til et glas øl eller vekomstdrink
  • Et lækkert let tilbehør til fx frikadeller og stuvet hvidkål
  • Velegnet som topping ovenpå vintersalater og grøntsagssuppe
  • Utrolig nem at tilberede på ca. 20 minutter med kun tre ingredienser

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Grønkål
  • Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber

LÆS OGSÅ: Frikadellefars

Fra grønkålsrester til sprøde chips

Jeg er svært begejstret for kåltyper som fx rosenkål, rødkål, hvidkål, blomkål, spidskål, broccoli og ikke mindst grønkål. Overordnet set er kål en fantastisk grøntsag, som kan finde anvendelse i mange måltider lige fra stuvet hvidkål, grønkålssalat, rosenkålssalat til de tungere retter i vinterhalvåret. Og så selvfølgelig grønkålschips.

LÆS OGSÅ: Stuvet hvidkål

Hvis du ikke er så heldig at have en køkkenhave på din matrikel, må du ligesom jeg købe grønkål på pose i supermarkedet. Det er ofte nogle ret heftige poser på trehundrede gram eller mere, som man ikke altid får udnyttet lige godt. Det er historie fra nu af. Fremover laver du sprøde grønkålschips af dine grønkålsrester. Det minimerer dit madspild i husholdningen, og fremfor alt er grønkålschips lækre at servere til mange forskellige farsretter eller som snack over en kold øl.

Grønkålschips
Grønkålschips kan både serveres som en lille snack i forbindelse med tapas, eller som tilbehør til fx frikadeller med stuvet hvidkål. Grønkålschips er generelt velegnede til vintermåltider og farsretter.

Grønkål er superfood
Superlativerne og de mange sundhedssmæssige fordele står nærmest i kø, når det kommer til grønkålen som grøntsag, som er spækket med vitaminer og essentielle aminosyrer. Grønkål tilhører korsblomstfamilien, og er beslægtet med fx broccoli, rosenkål, blomkål og hvidkål. Grønkål er fra naturens side af en stærk basisk plante, og er derfor en fantastisk kilde til at stabilisere syre-base forholdet i vores meget syreholdige kost, som blandt andet forårsager diabetes, fedme og andre livsstilssygdomme. En bladgrøntsag som grønkål er spækket med magnesium, hvilket booster vores immunforsvar og evne til at bekæmpe sygdomme. Er det ikke vildt at tænke på, at blot en portion dampet grønkål indeholder 778% af det anbefalede daglige indtag af k-vitamin? Endnu en god grund til at spise mere grønkål i dagligdagen – du kan fx starte med disse grønkålschips. Kilde: Hurtigtslank.dk

LÆS OGSÅ: Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Sprøde grønkålschips i ovn

Min opskrift på sprøde grønkålschips skal tilberedes i ovn, og tilberedningstiden er ca. 20 minutter alt efter ovntype og mængden af grønkålsblade på bagepladen. Grønkålsstykkerne skal så vidt muligt ligge i et lag på bagepladen, og om nødvendigt vendes en gang eller to undervejs. Denne opskrift på grønkålschips er kun vejledende, og du kan selv prøve at eksperimentere med andre krydderityper som fx tørrede chiliflager, økologisk citronskal og saft eller revet parmesan. Revet parmesan tilfører chipsene en lækker smag af umami, og citronen salter grønkålschipsene.

God fornøjelse.

Grønkålschips - opskrift på sprøde chips af grønkål

Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 5 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 20 minutter Forberedelsestid: 3 minutter 3 minutter Næringsindhold: 75 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 300 gr. frisk grønkål
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Lidt salt
  • Friskkværnet peber
  • 25 gr. revet parmesan (kan sagtens undlades)

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 150° grader over- og undervarme.
  2. Riv de krøllede grønkålsblade af stokken, og skyl bladene under koldt vand. Fordel grønkålsbladene på et rent viskestykke, og dup eller slyng dem tørre.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel grønkålsbladene på bagepladen. Vend bladene i olivenolien, og krydre dem med lidt groft salt (pas på med ikke at salte grønkålen for meget), friskkværnet peber og evt. revet parmesan.
  4. Bag grønkålsbladene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er sprøde og lækre - de må ikke blive brændt eller helt mørke i farven. Vend dem undervejs et par gange.
  5. Tag de færdige grønkålschips ud af ovnen, og lad dem køle af inden servering.
  6. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
grønkålmormormadvinterspise
0 kommentar
3
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

Svampet chokoladekage

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Cremelinser

Gulerodsbrud

forrige indlæg
Frikadeller
næste indlæg
Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 3

    Risengrød under dynen

    26. november 2019
  • 4

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 5

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015
  • 6

    Smørstegte kartofler

    10. juli 2019

Seneste indlæg

  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020
  • Belgiske vafler

    5. december 2020
  • Canelé

    26. november 2020
  • Spinatvafler med feta

    24. november 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér