Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
GrøntsagerHovedretterInspirationInstagramSalater og tilbehørSund aftensmad

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

af Thomas fra Barego'mad 12. oktober 2020
12. oktober 2020
Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta
2 kommentarer
2
FacebookPinterestEmail

Grønkålssalat er for mig indbegrebet af efterår og vinter. Vi går fra udeliv og lette sommersalater til indendørshygge, nedrullede gardiner og tunge vintermåltider. Og ikke mindst grønkålssalat. En af mine favoritsalater i vinterhalvåret, som går i spænd med rigtig mange måltider lige fra vildt og frikadeller til den fede tunge julemad.

Her på matriklen har vi “kun” et krydderurtebed på terrassen og ingen stor køkkenhave, hvor der er plads til grønkål, så jeg må nøjes med den færdige plug-and-play udgave fra supermarkedet, hvor grønkålen allerede er skyllet og hakket – lige til at vende ned i salatskålen sammen med de øvrige ingredienser. Jeg hakker dog altid grønkålen en ekstra gang, da den industrielle forarbejdning er til den grove side.

LÆS OGSÅ: Tomatsalat

Denne opskrift på grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta er:

  • Den bedste opskrift på en vaskeægte efterårs- og vintersalat
  • Spækket med sunde vitaminer og fibre
  • En nem og velsmagende salat med grofthakket grønkål, æbler, tranebær, appelsin, granatæblekerner, feta og ristede valnødder
  • Med en lækker vinaigrette dressing bestående af æbleeddike, olivenolie, honning og dijonsennep
  • Perfekt til vinterens mange simreretter og ikke mindst den fede julemad

LÆS OGSÅ: Agurkesalat med mynte

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Grønkål
  • Æbler
  • Appelsin
  • Tørrede tranebær
  • Valnødder
  • Granatæble
  • Feta
  • Æbleeddike
  • Olivenolie
  • Akaciehonning eller sirup
  • Dijonsennep
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Grønkål er superfood
Superlativerne og de mange sundhedssmæssige fordele står nærmest i kø, når det kommer til grønkålen som grøntsag. Gennem årtusinder har vi mennesker nydt godt af denne grøntsag, som både er nem at dyrke og ikke mindst en vigtig næringskilde spækket med vitaminer og essentielle aminosyrer. Grønkål tilhører korsblomstfamilien, og er beslægtet med fx broccoli, rosenkål, blomkål og hvidkål. Grønkål er fra naturens side af en stærk basisk plante, og er derfor en fantastisk kilde til at stabilisere syre-base forholdet i vores meget syreholdige kost, som blandt andet forårsager diabetes, fedme og andre livsstilssygdomme. En bladgrøntsag som grønkål er spækket med magnesium, hvilket booster vores immunforsvar og evne til at bekæmpe sygdomme. Er det ikke vildt at tænke på, at blot en portion dampet grønkål indeholder 778% af det anbefalede daglige indtag af k-vitamin? Endnu en god grund til at spise mere grønkål i dagligdagen. Kilde: Hurtigtslank.dk

LÆS OGSÅ: Middelhavssalat med couscous

Den bedste opskrift på grønkålssalat

Jeg har efterhånden lavet mange forskellige udgaver af grønkålssalat med forskellige dressinger, og ikke mindst udvalget af ingredienser i salaten. Der er dog altid en udgave som skiller sig ud i forhold til anerkendende blikke og antallet af roser. Det er selvfølgelig denne opskrift på grønkålssalat, som altid er et stort hit og fremfor alt kan anvendes til rigtig mange forskellige måltider. Det er en grønkålssalat med både syre, sødme, salt og bittert – og en fantastisk vinaigrette, som nærmest marinerer den sprøde grønkål uden den bliver blød og kedelig.

LÆS OGSÅ: Ratatouille

Vintersalaten til de tunge måltider

Hovedpersonen i denne grønkålssalat er selvfølgelig grønkål. Masser af grønkål. Hele tohundrede gram, hvilket afstedkommer en grønkålssalat, som sagtens kan mætte minimum seks voksne, hvis den serveres som tilbehør. I vintermånederne kaster vi os over den tungere og federe madlavning, og her er grønkålssalaten et frisk indspark med kombinationen af noget sødt, syrligt og sprødt. Opskriften på denne grønkålssalat er vejledende, og den kan selvfølgelig varieres i det uendelige, men æbler, tranebær og appelsin er altid faste gæstedeltagere når der serveres grønkålssalat her i huset.

God fornøjelse.

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Bedøm denne opskrift 4.9/5
( 7 bedømmelser )
Antal personer: 6 Tidsforbrug i alt: 15 minutter Forberedelsestid: 15 minutter 15 minutter Næringsindhold: 275 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

Grønkålssalat:

  • 200 gr. finthakket grønkål
  • 3 æbler skåret i tern eller både
  • 1 appelsin skåret i rustikke stykker
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 håndfuld grofthakkede valnødder (ristet af på pande, hvilket fremhæver smagsnuancerne)
  • 1 granatæble (kerner og saft)
  • 100 gr. feta i rustikke stykker

Vinaigrette dressing:

  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. akaciehonning eller sirup
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Grønkålssalat:

  1. Fjern stokken fra grønkålen, og skyl den godt under koldt vand og lad den dryppe af. Hak grønkålen fint med en stor grøntsagskniv (har du købt hakket grønkål på pose, vil jeg anbefale dig at hakke det igen, da det ofte er meget grofthakket).
  2. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær æblerne ud i rustikke tern eller tynde både.
  3. Skræl appelsinen og skær den ud i rustikke stykker.
  4. Fjern kernerne fra granatæblet, og hæld dem op i en lille skål.
  5. Rist valnødderne et par minutter på en meget varm tør pande, og vend dem jævne mellemrum så de ikke brænder på. De skal blot ristes let gyldne for at fremhæve smagsnuancerne.
  6. Bræk eller skær fetaen i rustikke stykker eller tern.
  7. Hæld nu alle ingredienserne til grønkålssalaten op i en stor salatskål (gem lidt tranebær og valnødder), og bland vinaigretten omhyggeligt med salaten.
  8. Slut af med at drysse lidt tranebær og valnødder ovenpå salaten.
  9. Velbekomme.

Vinaigrette dressing:

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en lille røreskål, og smag vinaigretten til.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta
appelsinæblerfetagrønkålTranebær
2 kommentarer
2
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

forrige indlæg
Cremelinser
næste indlæg
Svampet chokoladekage

2 kommentarer

Ebba 8. november 2020 - 13:06

Lækre salater.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 8. november 2020 - 13:36

Hej Ebba,
Mange tak for det 😊
Altid dejligt at andre kan blive inspireret af mine opskrifter, og at de virker indbydende og lækre.

Venlig hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 4

    Spidskålssalat

    28. januar 2015
  • 5

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

    17. marts 2020
  • 6

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015

Seneste indlæg

  • Kanelgifler

    26. januar 2021
  • Flødekartofler

    25. januar 2021
  • Græske hakkebøffer i fad

    22. januar 2021
  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér