Forside » Salater og tilbehør » Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Grønkålssalat er for mig indbegrebet af efterår og vinter. Vi går fra udeliv og lette sommersalater til indendørshygge, nedrullede gardiner og tunge vintermåltider. Og ikke mindst grønkålssalat. En af mine favoritsalater i vinterhalvåret, som går i spænd med rigtig mange måltider lige fra vildt og frikadeller til den fede tunge julemad.

Her på matriklen har vi "kun" et krydderurtebed på terrassen og ingen stor køkkenhave, hvor der er plads til grønkål, så jeg må nøjes med den færdige plug-and-play udgave fra supermarkedet, hvor grønkålen allerede er skyllet og hakket - lige til at vende ned i salatskålen sammen med de øvrige ingredienser. Jeg hakker dog altid grønkålen en ekstra gang, da den industrielle forarbejdning er til den grove side.

Prøv lige at se opskriften på: Tomatsalat

Denne opskrift på grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta er:

  • Den bedste opskrift på en vaskeægte efterårs- og vintersalat
  • Spækket med sunde vitaminer og fibre
  • En nem og velsmagende salat med grofthakket grønkål, æbler, tranebær, appelsin, granatæblekerner, feta og ristede valnødder
  • Med en lækker vinaigrette dressing bestående af æbleeddike, olivenolie, honning og dijonsennep
  • Perfekt til vinterens mange simreretter og ikke mindst den fede julemad

Prøv lige at se opskriften på: Agurkesalat med mynte

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Grønkål
  • Æbler
  • Appelsin
  • Tørrede tranebær
  • Valnødder
  • Granatæble
  • Feta
  • Æbleeddike
  • Olivenolie
  • Akaciehonning eller sirup
  • Dijonsennep
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Grønkål er superfood
Superlativerne og de mange sundhedssmæssige fordele står nærmest i kø, når det kommer til grønkålen som grøntsag. Gennem årtusinder har vi mennesker nydt godt af denne grøntsag, som både er nem at dyrke og ikke mindst en vigtig næringskilde spækket med vitaminer og essentielle aminosyrer. Grønkål tilhører korsblomstfamilien, og er beslægtet med fx broccoli, rosenkål, blomkål og hvidkål. Grønkål er fra naturens side af en stærk basisk plante, og er derfor en fantastisk kilde til at stabilisere syre-base forholdet i vores meget syreholdige kost, som blandt andet forårsager diabetes, fedme og andre livsstilssygdomme. En bladgrøntsag som grønkål er spækket med magnesium, hvilket booster vores immunforsvar og evne til at bekæmpe sygdomme. Er det ikke vildt at tænke på, at blot en portion dampet grønkål indeholder 778% af det anbefalede daglige indtag af k-vitamin? Endnu en god grund til at spise mere grønkål i dagligdagen. Kilde: Hurtigtslank.dk

Prøv lige at se opskriften på: Middelhavssalat med couscous

Den bedste opskrift på grønkålssalat

Jeg har efterhånden lavet mange forskellige udgaver af grønkålssalat med forskellige dressinger, og ikke mindst udvalget af ingredienser i salaten. Der er dog altid en udgave som skiller sig ud i forhold til anerkendende blikke og antallet af roser. Det er selvfølgelig denne opskrift på grønkålssalat, som altid er et stort hit og fremfor alt kan anvendes til rigtig mange forskellige måltider. Det er en grønkålssalat med både syre, sødme, salt og bittert - og en fantastisk vinaigrette, som nærmest marinerer den sprøde grønkål uden den bliver blød og kedelig.

Prøv lige at se opskriften på: Ratatouille

Vintersalaten til de tunge måltider

Hovedpersonen i denne grønkålssalat er selvfølgelig grønkål. Masser af grønkål. Hele tohundrede gram, hvilket afstedkommer en grønkålssalat, som sagtens kan mætte minimum seks voksne, hvis den serveres som tilbehør. I vintermånederne kaster vi os over den tungere og federe madlavning, og her er grønkålssalaten et frisk indspark med kombinationen af noget sødt, syrligt og sprødt. Opskriften på denne grønkålssalat er vejledende, og den kan selvfølgelig varieres i det uendelige, men æbler, tranebær og appelsin er altid faste gæstedeltagere når der serveres grønkålssalat her i huset.

God fornøjelse.

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Print
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 275 calories 20 grams fat
Rating: 4.9/5
( 7 voted )

Ingredients

  • Grønkålssalat:
  • 200 gr. finthakket grønkål
  • 3 æbler skåret i tern eller både
  • 1 appelsin skåret i rustikke stykker
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 håndfuld grofthakkede valnødder (ristet af på pande, hvilket fremhæver smagsnuancerne)
  • 1 granatæble (kerner og saft)
  • 100 gr. feta i rustikke stykker
  • Vinaigrette dressing:
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. akaciehonning eller sirup
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

Grønkålssalat:

  1. Fjern stokken fra grønkålen, og skyl den godt under koldt vand og lad den dryppe af. Hak grønkålen fint med en stor grøntsagskniv (har du købt hakket grønkål på pose, vil jeg anbefale dig at hakke det igen, da det ofte er meget grofthakket).
  2. Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær æblerne ud i rustikke tern eller tynde både.
  3. Skræl appelsinen og skær den ud i rustikke stykker.
  4. Fjern kernerne fra granatæblet, og hæld dem op i en lille skål.
  5. Rist valnødderne et par minutter på en meget varm tør pande, og vend dem jævne mellemrum så de ikke brænder på. De skal blot ristes let gyldne for at fremhæve smagsnuancerne.
  6. Bræk eller skær fetaen i rustikke stykker eller tern.
  7. Hæld nu alle ingredienserne til grønkålssalaten op i en stor salatskål (gem lidt tranebær og valnødder), og bland vinaigretten omhyggeligt med salaten.
  8. Slut af med at drysse lidt tranebær og valnødder ovenpå salaten.
  9. Velbekomme.

Vinaigrette dressing:

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en lille røreskål, og smag vinaigretten til.
Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

2 kommentarer til “Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta”

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Ebba,
      Mange tak for det 😊
      Altid dejligt at andre kan blive inspireret af mine opskrifter, og at de virker indbydende og lækre.

      Venlig hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *