Forside » Forretter » Butterdejsreder med laks

Butterdejsreder med laks

Butterdejsreder med laks

Butterdejsreder med laks er ikke kun et smukt syn på bordet, men er også en mundvandsdrivende lækker forret med sprød butterdej, koldrøget laks, grønne asparges og en skøn cremet urtedressing. Og det bedste af det hele er tilberedningen. På godt og vel en halv time kan du have disse butterdejsrejder med laks klar til servering, som med statsgaranti vil imponere din familie eller gæster. Den gyldne butterdej toppet med blancherede aspargesstrimler og pyntegrønt oser af forårsstemning, og er visuelt en fryd for øje og sjæl.

Prøv lige at se opskriften på: Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Opskrift på butterdejsreder med laks

Denne opskrift på butterdejsreder med laks er overraskende nem at lave, og er en imponerende forret med laks og asparges smukt anrettet i en sprød butterdejsrede. Jeg kommer til at tænke på min mormors hjemmelavede butterdejssnitter, når jeg sætter tænderne i disse sprøde butterdejsreder. Jeg mindes min mormor købte færdiglavede butterdejsplader på frost, som hun så skar ud i tynde snitter. Det samme gør sig selvfølgelig gældende med disse butterdejsreder, som jeg stikker ud fra optøede butterdejsplader. Du kan godt lave hjemmelavede butterdejsplader, men det kræver en lidt større indsats, og jeg synes ikke resultatet er indsatsen værd.

Prøv lige at se opskriften på: Bruschetta med smørristede kantareller

Denne opskrift på butterdejsreder med laks er:

  • En flot og festlig forret med sprøde butterdejsreder og koldrøget laks
  • Nem at tilberede på 30 minutter
  • Perfekte som små serveringer til et tapasbord
  • Toppet med blancherede asparges og en lækker urtecreme

Prøv lige at se opskriften på: Spinatroulade med laks

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Butterdejsplader
  • Æg
  • Koldrøget skiveskåret laks
  • Citron
  • Grønne asparges
  • Persille
  • Purløg
  • Dild
  • Cremefraiche 18%
  • Dijonsennep

Prøv lige at se opskriften på: Spinatvafler med røget laks

Butterdejsreder med laks
Butterdejsplade udstukket
Lad de frosne butterdejsplader tø op enkeltvis i ca. 10 minutter, hvorefter du stikker bunden og ringen ud til butterdejsreden. Du får en butterdejsrede ud af en butterdejsplade. Der går lidt butterdej til spilde, men du kan fx bage den lille overskydende butterdejscirkel, og servere den som ekstra tilbehør til butterdejsrederne.

Prøv lige at se opskriften på: Chimichurri

Forret med butterdej og laks

Butterdej er sprødt og lækkert takket være de mange lag af smør, som foldes ind i grunddejen. Disse butterdejsreder med laks er lækker gæstemad, som er en let og velsmagende forret, som ikke kræver den store indsats i køkkenet. Koldrøget laks og butterdej er det perfekte match - uanset om vi taler om butterdejsreder eller indbagt laks. I denne opskrift bliver lakseskiverne ledsaget af blancherede grønne asparges, og en lækker cremet urtecreme. Disse butterdejsreder med laks er en skøn let anretning i modsætning til indbagt laks med spinat, som nogle gange godt kan være lidt af en mundfuld som forret. Butterdejsreder kan derfor med fordel serveres som en del af et større traktement som fx påskefrokost eller tapas.

God fornøjelse.

Butterdejsreder med laks

Print
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 285 fat
Rating: 4.7/5
( 61 voted )

Ingredients

  • Butterdejsreder:
  • 1 pk. butterdejsplader, frost
  • 1 æg, sammenpisket
  • Laksefyld:
  • 200 gr. koldrøget laks, skiveskåret
  • 1 økologisk citron
  • 1 bdt. grønne asparges
  • Urtecreme:
  • 1 bdt. persille, finthakket
  • 0,5 bdt. purløg, finthakket
  • 1 bdt. dild, finthakket
  • 4 dl. cremefraiche 18%
  • 2 tsk. dijonsennep
  • Saften fra en økologisk citron
  • 2 spsk. syltede agurker, finthakket (kan undlades)
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

Urtecreme:

  1. Hæld cremefraichen op i en skål.
  2. Skyl og hak alle krydderurterne fint, og vend dem ned til cremefraichen.
  3. Tilsæt friskpresset citronsaft, dijonsennep, salt og friskkværnet peber og rør godt rundt i dressingen. Smag urtedressingen til og tilsæt evt. mere citronsaft, salt eller peber.
  4. Stil urtecremen på køl indtil den skal serveres til butterdejsrederne.

Butterdejsreder:

  1. Forvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Tag de frosne butterdejsplader ud af fryseren, og lad dem tø op enkeltvis på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
  3. Udstik 12 runde butterdejsstykker med en kagering eller velegnet glas (ca. 10 cm. i diameter). Udstik herefter 6 af de 12 runde butterdejsstykker med en mindre kagering eller glas (ca. 6-7 cm. i diameter), så det bliver til butterdejsringe som vist på billedet længere oppe på siden.
  4. Pisk et æg godt sammen med en gaffel, og pensle bunden på de store butterdejsbunde. Læg herefter de mindre butterdejsringe ovenpå de store bunde, og slut af med at pensle hele butterdejsreden. Placer butterdejsrederne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag butterdejsrederne i ca. 14-16 minutter eller til de er let gyldne.
  6. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Laksefyld og anretning:

  1. Skyl de grønne asparges under koldt vand, og knæk den hårde og trevlede bund af aspargesene. Skær toppene af de grønne asparges med et skråt snit, og halver toppene på midten. Skræl det meste af stænglerne med en skræller, så du får lange tynde bånd af aspargesstrimler. Skær den sidste del af stænglerne i tynde skiver, og slut af med at blanchere aspargesstykkerne med kogende vand i få sekunder. Lad de blancherede asparges dryppe af i en sigte, og pres citronsaft ud over aspargesstykkerne i sigten.

Anretning:

  1. Start med at fordele et par teskefulde urtedressing i bunden af de afkølede butterdejsrejder.
  2. Rul et par tynde skiver laks sammen til en lille roulade, og placer laksen i butterdejsreden. Når laksen er placeret i butterdejsreden, kan du evt. trække lidt ned i siderne på laksen, så den får form som en rose.
  3. Fordel de blancherede aspargesskiver ovenpå laksen, og slut af med at lægge de tynde aspargesbånd og halverede aspargeshoveder ovenpå.
  4. Pynt med lidt frisk dild eller ærteskud.
  5. Server forretten med det samme, eller stil den på køl indtil den skal serveres (max et par timer).
  6. Velbekomme.

Notes

Du kan sagtens lave butterdejsrederne i forvejen, så forretten blot skal samles lige inden servering. Hvis du samler butterdejsrederne med laks i forvejen, skal de opbevares på køl. Butterdejsbundene vil med tiden blive bløde af urtedressingen, så rent erfaringsmæssigt kan de kun holde sig sprøde på køl i et par timer.

Butterdejsreder med laks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *