Jeg er som udgangspunkt ikke helt pjattet med gedeost, men når gedeost smelter sammen med spinat, fløde og rosmarin i små rustikke tærter, sker der noget magisk rent smagsmæssigt. Den friske, salte og let syrlige gedeost er som skabt til madtærter og det salte køkken, og tilfører masser af smag og kraft til disse rustikke minitærter med gedeost og spinat. Det er virkelig en lækker madtærte, som både kan bages i små tærteforme eller som én stor tærte. Opskriften på disse små tærter er perfekte til tapasbordet, påskefrokosten, gæstemiddagen eller som forret nytårsaften.
Prøv lige at se opskriften på: Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter
Denne opskrift på rustikke minitærter med gedeost og spinat er:
- En mundvandsdrivende lækker minitærte med en skøn smag af fløde, spinat, gedeost og rosmarin
- En nem og lækker forret, som kan laves i forvejen
- Perfekt til tapasbordet og som forret nytårsaften
- Skræddersyet til små tærteforme på 8-10 cm. i diameter, men kan også laves i en stor tærteform som madtærte
- Velegnet til påske- eller pinsefrokosten
Prøv lige at se opskriften på: Melon med skinke, mozzarella og basilikum
Disse ingredienser skal du bruge:
- Hvedemel
- Grahamsmel
- Smør
- Græsk yoghurt eller yoghurt naturel
- Æg
- Piskefløde 38%
- Gedeost
- Frisk spinat
- Hvidløg
- Persille
- Salt
- Peber
- Rosmarin
Prøv lige at se opskriften på: Tunmousse
Smagfuld og simpel tærte
Opskriften på disse rustikke små tærter med gedeost og spinat er noget af det mest simple du kan tilberede i et køkken. Der kan med andre ord ikke gå "ged" i den ... Undskyld, men den skulle jeg altså bare af med. Selve tærtedejen skal blot samles så koldt som muligt, og så hvile en times tid på køl. Imens kan du lave tærtefyldet, og blanchere den friske spinat. Så er du faktisk tæt på målstregen, og mangler bare at rulle tærtedejen ud og bage minitærterne i ovnen. Der bliver minimum seks rustikke minitærter ud af denne opskrift, hvis du anvender en tærteform med en diameter på 10 cm.
God fornøjelse.
Ingredients
- Dej til rustikke minitærter:
- 125 gr. økologisk hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
- 75 gr. økologisk grahamsmel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
- 120 gr. koldt smør i små tern
- 1 dl. græsk yoghurt eller yoghurt naturel
- ½ tsk. salt
- Tærtefyld:
- 2 æg
- 1½ dl. piskefløde 38%
- 150 gr. gedeost skåret i skiver
- 200 gr. frisk spinat
- 3 fed presset hvidløg
- 1 håndfuld grofthakket persille
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. tørret eller friskhakket rosmarin
Instructions
Dej til rustikke minitærter:
- Hæld de to meltyper op i en røreskål, og tilsæt det kolde smør skåret i mindre tern. Smuldre smørret ind i melet indtil konsistensen minder om revet ost.
- Samle dejen med græsk yoghurt eller yoghurt naturel indtil den er fast og ensartet. Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm, og lad dejen hvilke på køl i minimum en time - gerne længere.
- Forvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme.
- Drys lidt mel på dit køkkenbord, og rul tærtedejen ud i en stor cirkel med en tykkelse på ca. 3-4 mm. Prik dejen ud med en skål eller justerbar kagering (diameteren skal være 2 cm. større end din tærteform, da dejen skal kunne dække siderne).
- Smør tærteformene med lidt olie eller smør, og beklæd formene med dejen.
- Prik tærtebundene med en gaffel (ca. 5-8 gange) og beklæd formene/dejen med alufolie. Fyld linser, kikærter eller tørrede bønner i tærteformene og forbag dejen i ca. 10-15 minutter.
- Tag de forbagte tærter ud af ovnen, og skru ovnen op på 225° grader.
Tærtefyld:
- Skyl spinaten og fjern stilkene på spinatbladene.
- Bring et par liter vand i kog i en stor gryde og tilsæt ½ tsk. salt.
- Blancher spinaten i det kogende vand i ca. 1 minut, og lad det dryppe af i en sigte. Pres evt. overskydende væske ud af spinaten med fingrene.
- Pisk fløde og æg sammen i en røreskål, og tilsæt hvidløg, grofthakket persille, spinat, salt og peber.
- Fordel fyldet i de forbagte tærtebunde, og slut af med en skive gedeost på toppen. Drys med lidt tørret eller frisk finthakket rosmarin.
- Bag tærterne i ovnen i ca. 12-15 minutter eller til fyldet er fin gyldent.
- Tag de færdigbagte tærter ud af formene, og server dem imens de er lune.
- Velbekomme.
Notes
Hvis du ikke har små tærteforme, kan du sagtens lave tærten i en stor tærteform, hvor bagetiden vil være ca. 30-35 minutter. Du kan evt. drysse lidt pinjekerner ovenpå tærterne, inden de bages færdige.