Melon med parmaskine, mozzarella og basilikum

Der er indbygget sommer- og tapasstemning i de små bambusspyd med melon med skinke, mozzarella og basilikum. Melon med skinke kan nydes hele året rundt, og kræver kun fire ingredienser, et træspyd og lidt friskkværnet peber. Og så lige ti minutters indsats i køkkenet. Resultatet er en flot let anretning, som kan serveres nytårsaften eller til påskefrokosten. Mulighederne er uudtømmelige, og tilberedningen legende let. Derfor er jeg helt vild med denne lille forret, som man ofte får serveret i lande som Italien og Spanien som en del af en tapasanretning eller antipasto.

Prøv lige at se opskriften på: Tunmousse

Denne opskrift på melon med skinke, mozzarella og basilikum er:

 • En vaskeægte klassiker fra det spanske og italienske køkken med lufttørret skinke, melon og mozzarella
 • Perfekt lille anretning til dit frokost- eller tapasbord
 • En skøn sommeranretning, som er legende let at tilberede
 • Perfekt gæstemad, som kan arrangeres i forvejen og opbevares på køl

Prøv lige at se opskriften på: Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Disse få ingredienser skal du bruge:

 • Melon
 • Mozzarella
 • Lufttørret skinke
 • Basilikumblade
 • Træspyd
 • Peber
 • Balsamico glace
Melon med parmaskine, mozzarella og basilikum

Velegnede melontyper til lufttørret skinke

Der findes rigtig mange meloner, som er velegnede til en forret som denne med melon, skinke og mozzarella, og man skelner mellem sukkermeloner og vandmelon, hvor sidstnævnte er en sort for sig og efter min mening ikke velegnet til en forret som denne. Der krydses løbende nye sorter, som lander i grøntsagsafdelingen til glæde for os forbrugere.

Sukkermeloner er de mest velegnede

Da jeg var barn mindes jeg kun der fandtes vandmelon og honningmelon i butikkerne, men i dag bugner markedet af mundvandsdrivende melontyper som fx galiamelon, kantalupmelon, honningmelon, frøskindsmelon, charentaise eller netmelon (kilde: Arla.dk). En vandmelon skal spises isende kold direkte fra køleskabet, imens sukkermeloner skal nydes ved stuetemperatur for den optimale sødme og smag. Derfor kan du med fordel tage dine træspyd med melon og skinke ud af køleskabet tyve minutter før servering, så melonen lige kan nå at blive lidt tempereret for den optimale smagsoplevelse.

Prøv lige at se opskriften på: Vitello tonnato

Lufttørret skinke og melon som forret

God mad behøver ikke være kompliceret og tidskrævende. Et godt måltid består ofte af få gode ingredienser, som samtidig er nem at tilberede. Letsaltet lufttørret skinke. Melonkugler. Mozzarella. Basilikum. Opskriften på en populær let forret, som både børn og voksne vil elske. Vel og mærke hvis man er til lufttørret skinke, som nærmest smelter på tungen understøttet af en frisk sødmefuld smag af sukkermelon.

En let anretning til både sommer og vinter

Det smukke ved denne simple tapasanretning er de få ingredienser og tilberedningstiden, og at det er en forret du kan lave hele året rundt. Meloner er i sæson året rundt, og der er ikke den store forskel på om du køber lufttørret skinke i sommer- eller vinterhalvåret. Smagen er den samme. Og det samme er de anerkendende blikke fra dine gæster, når du sætter disse små træspyd med melon og skinke på bordet.

God fornøjelse.

Melon med parmaskine, mozzarella og basilikum

Melon med parmaskine, mozzarella og basilikum

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 95 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 41 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 1 lille sød melon (fx galiamelon, kantalupmelon, honningmelon eller netmelon)
 • 8 mozzarella kugler
 • 8 skiver lufttørret skinke i alt ca. 150 gr. (fx parma- eller serranoskinke)
 • 1 håndfuld friske basilikumblade
 • 4 træspyd
 • Friskkværnet peber
 • Evt. lidt balsamico glace

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Skær melonen over på langs, og fjern kernerne med en spiseske.
 2. Skær melonen ud i kvadratiske stykker eller som her i opskriften små fine runde kugler, som jeg har skåret ud med en hulske. Det ser ekstra dekorativt og indbydende ud med runde kugler melon.
 3. Start med at sætte et stykke melon på træspyddet, et stykke sammenrullet parmaskinke, et basilikumblad, en kugle mozzarella, et basilikumblad, et stykke sammenrullet parmaskinke og afslutningsvis et stykke melon.
 4. Dryp evt. lidt balsamico glace over det færdige træspyd med melon og skinke.
 5. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens forberede disse små træspyd med melon og skinke i forvejen, og opbevare dem på køl indtil de skal serveres. Jeg vil anbefale dig, at tage spyddene ud af køleskabet ca. 20-30 minutter før servering, så melonkuglerne ikke er helt køleskabskolde, da kold melon ikke smager af ret meget.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Melon med parmaskinke, mozzarella og basilikum

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner