Gratineret kartoffelmos med parmesan

af Baregomad.dk
Gratineret kartoffelmos med parmesan
0 kommentar
0

Kartoffelmos er en god gammel kending i de danske hjem, hvor den serveres til en lang række forskellige gryde- og simreretter.

Kartoffelmos kan varieres i det uendelige og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan lave af alternative udgaver. Både unge og ældre elsker kartoffelmosen og mange har sikkert stiftet bekendtskab med den klassiske kartoffelret i forbindelse med “Brændende kærlighed”.

Gratineret kartoffelmos med parmesan er en udvidet udgave af den klassiske kartoffelmos, hvor den lige er blevet piftet op med friskrevet parmesanost og friske krydderurter.

Gratineret kartoffelmos med parmesan

Gratineret kartoffelmos med parmesan

Kartoffelmos er en god gammel kending i de danske hjem, hvor den serveres til en lang række forskellige gryde- og simreretter. Kartoffelmos… Madopskrifter Gratineret kartoffelmos med parmesan European Print opskrift
Antal personer: 6 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 1 bedømmelser )

Ingredienser

  • 2 kg. kartofler
  • 100 gr. friskrevet parmesanost
  • 2 æg
  • Mælk
  • 2-3 spsk. frisk persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • 75 gr. smør

Sådan gør du

Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, hvorefter de hældes i en gryde med vand og bringes i kog. 2 tsk. salt tilsættes når vandet koger.

Kartoflerne koges i ca. 20-25 min. - de skal være godt kogte.

Imens hakkes persillen, så du har 2-3 spsk. friskhakket persille.

Når kartoflerne er færdigkogte, hældes vandet fra gryden på nær ½ dl. og smøret tilsættes sammen med lidt mælk. Mælken skal tilsættes lidt ad gangen indtil man har en lind konsistens.

Kartoflerne piskes med en røremaskine i gryden indtil du har en lind kartoffelmos. Parmesanosten, persillen og de to æg tilsættes og kartoffelmosen smages til sidst til med salt og friskkværnet peber.

Herefter hældes kartoffelmosen over i en smurt, ildfast fad og sættes i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. Hold øje med karfoffelmosen, så den ikke bliver for brun - den skal blot gratineres.

Herefter er den gratinerede kartoffelmos med parmesan færdig og du kan evt. pynte fadet med lidt friskhakket timian.

Yderligere kommentarer

Gratineret kartoffelmos med parmesan kan anvendes som tilbehør til mange forskellige retter. Gratineret kartoffelmos med parmesan går bl.a. rigtig godt i spænd sammen med den skønne, franske simreret, Boeuf Bourguignon, som den perfekte ledsager.

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.