Forside » Opskrifter » Linsepasta med feta og grøntsager

Linsepasta med feta og grøntsager

Linsepasta med feta og grøntsager

Der er mange gode grunde til at vælge linsepasta, når der skal pasta på bordet. Indholdet af protein i de forskellige typer linsepasta er meget højt - også sammenlignet med fuldkornspasta. Derudover er linsepasta glutenfri, da der ikke findes gluten i linser, og samtidig rig på kostfibre. Du kan efterhånden købe linsepasta i de fleste supermarkeder, og jeg har især gode erfaringer med linsepasta som skruer eller penne. Jeg må ærligt indrømme, at jeg endnu ikke er lykkedes med at koge spaghetti al dente fremstillet af linser, da pastaen ganske enkelt koger ud for mig og bliver klistret. Det sker ikke med linsepasta fremstillet som skruer eller penne.

Linsepasta med feta og grøntsager er en super lækker og nem pastaret, som kan tilberedes på en halv time, og som hele familien vil elske. Det er sund hverdagsmad med en række antiinflammatoriske egenskaber. Cremet linsepasta. En frisk dressing med friskhakket basilikum, citronskræl og citronsaft. Ovnbagte grøntsager i hvidløgsolie. Kort og godt en velsmagende pastaret, som kan tilberedes på selv den mest travle hverdag.

Prøv lige at se opskriften på: Linsefrikadeller

Denne opskrift på linsepasta med feta og grøntsager er:

  • En nem og sund pastaret med et højt indhold af proteiner og fibre
  • Spækket med antiinflammatoriske egenskaber
  • En sund cremet pastaret
  • Cremet pasta vendt i en lækker frisk dressing med citronskræl og frisk basilikum

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Linsepasta (fx skruer eller penne)
  • Røde peberfrugter
  • Løg
  • Squash
  • Frisk spinat
  • Hvidløg
  • Feta
  • Græsk yoghurt (kvark eller cremefraiche kan også bruges)
  • Økologisk citron
  • Frisk basilikum
  • Olivenolie eller rapsolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt kogevand fra pastaen

Prøv lige at se opskriften på: Blomkålscurry

Linsepasta med feta og grøntsager
Linsepasta er en lækker og lyn hurtig hverdagsret, som er spækket med grøntsager, proteiner og kostfibre. Pastaretten er både antiinflammatorisk og vegetarisk, men med statsgaranti et måltid som hele familien vil elske. De ovnbagte grøntsager er camoufleret i en frisk dressing, som sammen med den sunde linsepasta sender smagsløgene i den syvende madhimmel.

Prøv lige at se opskriften på: Vegetarisk shepherds pie

Opskrift på cremet linsepasta med feta og grøntsager

Det er lige før denne pastasalat kan tilberedes med bind for øjnene. Vend grøntsagerne i lidt hvidløgsolie, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de begynder at blive gyldne. Kog linsepastaen efter anvisningerne på pakken, men træk et par minutter fra kogetiden, så pastaen stadigvæk er med bid. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål, og smag dressingen til. Hæld det meste af kogevandet fra pastaen, men lad et par deciliter kogevand forblive i gryden. Kogevandet er med til at gøre retten ekstra cremet og lind i konsistensen. Fordel spinaten ovenpå den færdigkogte pasta i gryden, og lad spinaten falde sammen. Krydre med salt og friskkværnet peber, og fordel dressingen og de ovnbagte grøntsager ovenpå spinaten. Smuldr fetaen i rustikke stykker over pastaretten, og vend alle ingredienserne forsigtigt rundt. Så er der serveret.

God fornøjelse.

Linsepasta med feta og grøntsager

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 450 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 41 voted )

Ingredients

  • 400 gr. ukogt linsepasta (fx skruer eller penne)
  • 2 røde peberfrugter, udkernet og skåret i tynde strimler
  • 2 løg, skåret i tynde både
  • 1 stor squash eller to små, skåret i rustikke stykker
  • 100 gr. frisk spinat, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 200 gr. feta (fx Puck ost), brækket i rustikke stykker
  • 200 gr. græsk yoghurt (kvark eller skyr kan også bruges)
  • 1 økologisk citron, saft og skræl
  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • Olivenolie eller rapsolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt kogevand fra pastaen

Instructions

  1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
  2. Skyl squashen under koldt vand, og halver den på langs. Skær squashen ud i rustikke mundrette stykker.
  3. Pil løgene og skær dem i tynde både.
  4. Udkern peberfrugterne og skær dem tynde strimler.
  5. Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Rør de finpressede hvidløgsfed sammen med 3-4 spiseskefulde oliven- eller rapsolie i en lille skål, og hæld hvidløgsolien ud over grøntsagerne på bagepladen. Vend grøntsagerne i olien med klør fem, og bag grøntsagerne i ovnen i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne begynde at blive gyldne.
  7. Rør den græske yoghurt sammen med friskpresset citronsaft, citronskræl, finthakket basilikum og masser af friskkværnet peber. Smag dressingen til.
  8. Kog linsepastaen efter anvisningerne på pakken, og lad et par deciliter af kogevandet forblive i gryden. Pastaen skal koges al dente - dvs. den skal stadigvæk have bid, så træk et par minutter fra kogetiden på emballagen, da pastaen bliver færdig tilberedt i gryden når det meste af kogevandet er hældt fra.
  9. Fordel spinaten ovenpå den kogte pasta i gryden. og lad spinaten falde sammen ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Det tager et par minutter for spinaten at falde sammen i gryden.
  10. Hæld dressing, feta og de ovnbagte grøntsager ned i gryden til pastaen og spinaten, og rør det hele forsigtigt rundt. Krydr med salt og friskkværnet peber og server retten imens den er varm.
  11. Velbekomme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *