Forside » Opskrifter » Vegetar bolognese

Vegetar bolognese

Vegetar bolognese

Rolig nu. Jeg ved godt, at jeg i dette øjeblik har i sinde, at præsentere dig for en vegetarisk bolognese. Altså en italiensk kødsovs uden kød. Allerede nu kan du godt slappe af og trygt læse videre, for denne kødfrie opskrift på bolognesesovs med linser smager mindst lige så godt som den originale udgave. Og det kommer altså fra undertegnede, som ind imellem sætter pris på en god bøf. Den kødfrie bolognesesovs er spækket med smag og tekstur, som til forveksling minder om den klassiske udgave med kød. Med statsgaranti.

Klassisk bolognesesovs uden kød

Vegetar kødsovs. Klassisk bolognesesovs uden kød. Kødfri bolognesesovs. Må jeg præsentere dig for en vaskeægte klassiker med et grønt twist - vegetarisk bolognese med røde linser. En nem og smagfuld vegetarisk udgave af spaghetti med kødsovs. Denne opskrift kombinerer en hjertevarmende smag og en palette af sunde ingredienser, som skaber en uimodståelig vegetarisk udgave af den traditionelle bolognesesovs. Kødfri bolognesesovs for hele familien. Og så er retten tilmed budgetvenlig.

Opskriften på vegetarisk bolognese med røde linser er ikke kun en sand madfest for smagsløgene, men også en sund og mættende mulighed for dig, der ønsker at få flere plantebaserede måltider introduceret på den ugentlige madplan. Prøv min kødfrie opskrift på bolognesesovs og oplev, hvordan du kan nyde den italienske klassiker uden at gå på kompromis med smagen.

Denne opskrift på vegetar bolognese er:

  • Den ultimative opskrift på klassisk kødsovs uden kød
  • En lækker og nem opskrift på kødfri pastasovs
  • Plantebaseret pasta bolognese
  • Kort og godt en mundvandsdrivende lækker vegetar kødsovs

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Røde linser
  • Løg
  • Hvidløg
  • Gulerødder (kan erstattes med andre rodfrugter eller svampe)
  • Tomatkoncentrat
  • Grofthakkede tomater
  • Valnødder
  • Spidskommen
  • Timian
  • Oregano
  • Parmesan
  • Grøntsagsbouillon
  • Balsamicoeddike
  • Sukker
  • Rødvin (kan undlades)
  • Fuldkornsspaghetti
  • Raps- eller olivenolie

Prøv lige at se opskriften på: Vegetariske boller i karry

Vegetar kødsovs
Du kan stort set ikke se forskel på den plantebaserede udgave af bolognesesovsen i forhold til den originale med hakket oksekød. De røde linser og de finthakkede valnødder tilfører den kødfri sovs masser af tekstur, som minder om den klassiske udgave.
Bolognese uden kød
Vegetarisk bolognese med linser er utrolig nem at tilberede, og er samtidig budgetvenlig aftensmad. At det så samtidig smager mindst lige så godt som klassisk kødsovs, gør kun denne pastasovs til en endnu større madoplevelse.

Vegetar bolognese

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 82 voted )

Ingredients

  • 190 gr. røde linser, ukogte
  • 1 mellemstort løg, finthakket
  • 2 gulerødder, groftrevet (kan erstattes med andre rodfrugter eller svampe)
  • 4 fed hvidløg, finpresset
  • En håndfuld valnødder, finthakket
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 0,25 tsk. spidskommen
  • 140 gr. tomatkoncentrat
  • 1 ds. grofthakkede tomater (1 dåse)
  • 7 dl. grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl. rødvin (kan undlades)
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Raps- eller olivenolie
  • Tilbehør:
  • 400 gr. fuldkornsspaghetti, ukogt
  • Evt. persille til pynt, finthakket
  • Lidt fintrevet parmesan

Instructions

  1. Skyl de røde linser under koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af.
  2. Opvarm lidt olie i en sauterpande eller gryde, og steg løgene blanke og bløde ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 4-5 minutter.
  3. Tilsæt gulerødder, timian, oregano, basilikum, hvidløg og en teskefuld salt, og steg videre i et par minutter under jævnlig omrøring.
  4. Tilsæt tomatkoncentrat og rør det godt rundt i løg- og krydderiblandingen. Svits tomatkoncentratet i et par minutter under omrøring, så det begynder at "karamellisere".
  5. Hæld rødvinen ned til de øvrige ingredienser, og lad det koge ind i et par minutter. Spring dette trin over hvis du ikke bruger rødvin.
  6. Tilsæt grøntsagsbouillon, grofthakkede tomater, parmesan, balsamicoeddike, sukker, røde linser og valnødder. og rør det hele godt rundt.
  7. Lad nu bolognesen simre i ca. 15-20 minutter, eller til linserne er færdigtilberedte. Linserne skal stadigvæk have lidt bid, og må ikke koge helt ud.
  8. Imens den vegetariske kødsovs koger færdig koger du spaghettien efter anvisninger på emballagen.
  9. Smag den færdige kødfri pastasovs til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere balsamicoeddike eller sukker.
  10. Server den friskkogte spaghetti sammen med bolognesesovsen eller rør det hele sammen i gryden.
  11. Anret pastaretten sammen med lidt fintrevet parmesan og persille.
  12. Velbekomme.

Notes

Vegetarisk bolognesesovs er fryseegnet i op til minimum 3-4 måneder, og har en holdbarhed på køl i 2-3 dage. Du kan udskifte gulerødderne med andre rodfrugter som fx rødebede, pastinak og selleri. Du kan også bruge svampe og champignoner, som blot vil tilføre bolognesesovsen endnu mere smag og umami.

Prøv lige at se opskriften på: Broccolisuppe

Sådan laver du pasta med kødsovs, men uden kød:

  • Skylning af røde linser: Skyl de røde linser under koldt vand gennem en sigte
  • Stegning af grøntsagerne: Opvarm lidt raps- eller olivenolie ved middelhøj varme. Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg. Sautér løgene i ca. 4-5 minutter eller til de er bløde og klare i farven.
  • Tilsætning af tomater: Tilsæt hakket tomat og tomatpuré. Rør godt rundt og lad det simre i ca. 10 minutter.
  • Krydderier og linser: Tilsæt oregano, timian, spidskommen, salt og peber efter smag. Vend de røde linser ned i tomatsovsen.
  • Tilbereding af linser: Lad nu retten simre ved lav varme i yderligere 15-20 minutter eller indtil linserne er kogt møre, men stadigvæk har lidt bid.
  • Servering: Imens den vegetariske bolognesesovs simrer, skal du koge fuldkornsspaghettien efter anvisningerne på emballagen. Server den vegetariske bolognese over den færdigkogte spaghetti. Drys evt. med lidt fintrevet parmesan og lidt grofthakket persille.

Linser som erstatning for kød i bolognesesovs

Røde linser er sunde og en fremragende erstatning for kød i en kødfri udgave af den klassiske bolognesesovs. Røde linser er en god kilde til protein, fiber, jern og andre næringsstoffer. De indeholder også komplekse kulhydrater, hvilket betyder, at de kan bidrage til at give dig en stabil energiforsyning og blodsukker.

At bruge røde linser som erstatning for kød i denne bolognesesovs tilføjer en lækker krydret smag og tekstur. Når de koges, bliver røde linser bløde og kan tage smag fra saucen, hvilket gør dem velegnede til pastaopskrifter. Ved at tilføje grøntsager som løg, hvidløg, gulerødder og valnødder forbedrer du smagen og næringsindholdet yderligere.

Samlet set er røde linser en sund og nærende ingrediens, der kan berige dine måltider, især hvis du ønsker at reducere eller undgå kød i din kost.

God fornøjelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *