Opskrift på indisk dahl, der er en både nem og aromatisk vegetargryderet, og så er den 100% vegansk med røde linser, raita og brune ris.
Indisk dahl er en velsmagende gryderet, som er meget udbredt i det indiske køkken.
Indisk dahl kan kombineres i det uendelige - med eller uden kød, og er en rigtig taknemmelig gryderet, som du selv kan komponere alt efter hvad du har liggende af grøntsager i dit køleskab.
Denne opskrift er 100% vegansk og vegetarisk, men det bliver den absolut ikke ringere af. Nå ja, så er den også rig på plantebaserede proteiner og antiinflammatoriske krydderier, og skulle efter sigende også have en gavnlig effekt på krop og sjæl.
Serveres med raita, som du finder opskriften på i linket.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på dahl
Jeg elsker indisk mad
Jeg er helt vild med det indiske køkken, og sommertider tager jeg munden for fuld, og ender med at svede tran ved bordet, hvis jeg selv har været for rundhåndet med krydderierne.
Indisk mad kan være stærkt, men det er de mange aromaer i det indiske køkken, der tiltager mig.
En gryderet som indisk dahl ser måske ikke ud af så meget, men den imponerer og overrasker rent smagsmæssigt takket være de mange forskellige krydderier.
Denne opskrift på dahl er:
- 100% vegansk og vegetarisk
- Dejlig krydret og velsmagende
- Sund og mættende med linser og hakkede tomater
- Budgetvenlig
- Nem hverdagsmad og spændende gæstemad
Indisk gryderet med både kokosmælk og tomater
Skal en gryderet som denne tilberedes med eller uden kokosmælk?
Personligt foretrækker jeg helt klart kokosmælk i denne gryderet, da det sammen med de hakkede tomater og de mange krydderier giver en dejlig cremet og aromatisk sovs.
I denne opskrift anvender jeg røde linser, som langsomt koges ind i den cremede sovs - resultatet er indisk simremad spækket med varme og smag.
Tilbehør til indisk dahl:
- Raita eller cremefraiche
- Brune ris eller kartoffelmos
- Naanbrød
- Friskhakket persille eller koriander
Hvorvidt du vil servere retten med eller uden kød er helt op til dig. Du kan faktisk lave en både-og-udgave, idet en kødtype som kylling sagtens kan indgå i denne indiske gryderet.
Når du er parat til at tilsætte væsken og linserne ifølge opskriften, skal du blot lægge et par kyllingebryster ned i gryden og lade dem simre med.
Det giver både ekstra smag til retten, og kødet kommer til at smage helt fantastisk.
Tak fordi du bruger opskriften på dahl. Kom gerne med din mening om den.