Skræl æblet og gulerødderne, og skær æblet i små tern og gulerødderne i tynde skiver.
Opvarm lidt olie på en pande eller i en gryde, og steg de finthakkede løg, gulerødder, hvidløg og ingefær sammen med alle krydderierne i en 3-4 minutter ved forholdsvis høj varme.
Skru lidt ned for varmen og tilsæt nu lidt tørret chili og tomatpuré og fordel det godt i grøntsagerne.
Skyl linserne godt af flere omgange under koldt vand, og lad dem dryppe af i en si.
Hæld nu kokosmælk, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og linser ned til grøntsagerne, og lad retten koge op.
Lad nu gryderetten simre i ca. 30 minutter under låg (det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand alt efter hvor meget væske linserne suger til sig), og tilsæt så æbleternene efter de 30 minutter, da de stadigvæk skal have lidt bid når retten serveres. Rør af og til i gryden.
Lad retten simre videre under låg i ca. 15 minutter. Rør af og til i gryden.
Smag retten til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere chili efter behov.
Server nu retten sammen med lidt naanbrød, raita og ris.
Bemærkninger
Denne gryderet er velegnet til at komme en tur i fryseren, så lav en dobbelt portion og frys den ned til en dag, hvor overskuddet eller tiden ikke lige er til de helt store udskejelser køkkenet.Du kan med fordel lave gryderetten dagen forinden, så krydderierne rigtig når at sætte sig i retten - den bliver kun endnu bedre af det.
Næringsindhold
Næringsindhold
Dahl
Mængde pr. portion
Calories
559
% Daglig værdi*
Fat
26
g
40
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
4
g
Sodium
1096
mg
48
%
Potassium
1519
mg
43
%
Carbohydrates
67
g
22
%
Fiber
25
g
104
%
Sugar
16
g
18
%
Protein
21
g
42
%
Vitamin A
6114
IU
122
%
Vitamin C
33
mg
40
%
Calcium
172
mg
17
%
Iron
12
mg
67
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.