Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Sund aftensmad » Stegte rosenkål med gremolata, valnødder og feta

Stegte rosenkål med gremolata, valnødder og feta

Stegte rosenkål med gremolata og feta

Danmarks hadegrøntsag nr. 1 i mange danske hjem er uden tvivl rosenkålen. Den både lugter og smager fælt af prut, men rosenkålen er en skøn grøntsag, som man kan få hele familien til at spise med velbehag. Udover at rosenkålen smager fantastisk, hvis den ellers tilberedes ordentligt, har den også en lang række gavnlige sundhedsmæssige fordele. Den er fyldt med antioxydanter, vitamin B, C og E og proppet med kostfibre, som er med til at holde din fordøjelse godt kørende.

Når de fleste har sat tænderne i en rosenkål - tænker selv tilbage på ens barndom, hvor rosenkålen blev serveret mere eller mindre udkogt, kan jeg fint følge folks fordomme overfor denne spise, men den fortjener en chance. Det er synd og skam at koge en rosenkål udover ganske få minutter. En rosenkål smager helt fantastisk i selskab med det sure og søde - denne opskrift får det sure fra gremolataen og en svag sødme fra de stegte valnødder og den græske feta.

Stegte rosenkål med gremolata og feta supplerer næsten alle tænkelige måltider, som eksempelvis Paleo- eller vegetarfrikadeller, et stykke grillet kylling eller en lækker bøf. Denne ret er tilmed nem at lave og du får en velsmagende salat med de forskellige friske krydderurter, fetaen og valnødderne.

Stegte rosenkål med gremolata og feta

Stegte rosenkål med gremolata, valnødder og feta

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 2 bedømmelser )

Ingredienser:

  • Ca. 800 gr. friske rosenkål (frost kan også bruges)
  • En stor håndfuld valnødder
  • 1 dl. god ekstra olivenolie
  • Salt og peber

Gremolataen

  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 potte frisk persille
  • 1 blok fetaost
  • 1 økologisk citron (du skal bruge skrællen til gremolataen)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Rosenkålene renses og skylles - lav en lille snit forneden og fjern de yderste blade på rosenkålen, evt. lidt af bunden. Rul dem sammen i et viskestykke, så de bliver tørre og halver dem efterfølgende. Olien varmes på panden til middel varme, hvorefter rosenkålen steger 10 min. Imens rosenkålen steger, hakker du valnødderne groft og tilsætter dem til rosenkålen, når de 10 min. er gået. Rosenkål og valnødder steger videre en ca. 10 min. og husk hele tiden at røre godt rundt i rosenkålen. Rosenkålen tages af panden og krydres med salt og peber.

Gremolata

Imens rosenkålen steger sammen med valnødderne, hakker du den friske basilikum og persille. Der skal være en god håndfuld af begge krydderurter, men det kommer sig ikke så nøje. Citronen skylles godt, hvorefter du river citronskallen ned i skålen, hvor krydderurterne også ligger. Citronen halveres og saften fra begge citrondele presses ned i skålen til de øvrige ingredienser. Ingredienserne blandes godt og hældes udover rosenkålen og valnødderne i en skål eller fad. Fetaen smuldres i nogle rustikke stykker ned i skålen eller fadet, hvorefter det hele skånsomt vendes et par gange. Stegte rosenkål med gremolata og feta er nu klar til servering.

Yderligere kommentarer

Hvis man ikke er tilhænger af, at rosenkålen er al dente i biddet, kan man lige blanchere dem i 2-3 min. i kogende vand inden de halveres, tørres og kommer på panden. Salaten kan nydes som et selvstændigt måltid eller som lækkert tilbehør til mange forskellige kødtyper.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.