Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Billig aftensmad » Stegte ris med grøntsager

Stegte ris med grøntsager

Stegte ris med grøntsager

Hvad siger du til, at gårsdagens kogte ris kan forvandles til den mest velsmagende risret på bare 20 minutter? Stegte ris med grøntsager. Asiatisk biksemad spækket med grøntsager som fx broccoli, forårsløg, peberfrugt og ærter. Det er nem og sund aftensmad for hele familien, som kan varieres i det uendelige. Denne risret minder meget om den thailandske udgave "khao phat", som serveres både morgen, middag og aften. Det er en forholdsvis simpel risret bestående af forskellige grøntsager, et salt element som fx soya-, fiske- eller østerssovs, og så sammenpiskede æg, som samler hele retten. Fried rice er hjemmelavet fastfood når det er bedst, og en oplagt mulighed for at få ryddet op i grøntsagsskuffen, så du minimerer dit madspild.

Opskrift på stegte ris med grøntsager

Du kan næsten lave stegte ris med bind for øjnene, og inden du kan nå at stave dig igennem "speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode", står maden på bordet. Jeg vil anbefale dig at ordne alle grøntsagerne, og piske æggene sammen, så det hele er klart til at komme på panden. Planlægning minimerer stress og jag - uanset hvilken disciplin du kaster dig ud i. Det giver arbejdsro at have klargjort de forskellige ingredienser, så du blot skal koncentrere dig om at tilberede retten på panden. Du må ikke være fedtet med madlavningsolien, når du skal lave fried rice. Rigelige mængder madlavningsolie på panden giver en fantastisk smag til grøntsagerne og risene, som samtidig får en lækker gylden stegeskorpe. Jeg bruger altid rapsolie når jeg pandesteger, og stegte ris kan sagtens konsumere en deciliter madlavningsolie eller mere, da de kogte ris suger olien til sig. Hemmeligheden bag fried rice er kort og godt rigelige mængder madlavningsolie.

Prøv lige at se opskriften på: Tærte med laks

Denne opskrift på stegte ris med grøntsager er:

  • Den ultimative opskrift på fried rice med grøntsager og æg
  • Hurtig og sund aftensmad på en travl hverdag
  • Spækket med grøntsager
  • En god måde at få bugt med sine rester fra dagen før - fx kogte ris og rester af grøntsager

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kogte ris
  • Broccoli
  • Rød peberfrugt
  • Forårsløg
  • Løg
  • Hvidløg
  • Ærter
  • Æg
  • Soyasovs
  • Sesamfrø

Prøv lige at se opskriften på: Caprese pastasalat

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Stegte ris med grøntsager

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere om madolier og bagning.

Prøv lige at se opskriften på: Stegte ris med rejer og karry

Velegnede grøntsager til fried rice

Denne opskrift er kun vejledende, og kan som sagt varieres i det uendelige i forhold til grøntsager. Her i huset gør vi et ihærdigt forsøg på at minimere vores madspild, og det lykkedes som regel også at få bugt med de fleste fødevarer, men også kun næsten ... Grøntsagsskuffen kan ofte være leveringsdygtig i et helt måltid, hvis du bare slipper fantasien løs, og kun bruger denne opskrift som vejledende rettesnor.

Du kan fx bruge følgende:

  • Broccoli
  • Bønnespirer
  • Majs
  • Ærter
  • Peberfrugter
  • Porrer
  • Champignoner og svampe
  • Squash
  • Forårsløg
  • Spidskål
  • Kinakål
  • Rødkål
  • Bønner
  • Gulerødder

Du kan også bruge:

  • Hakket kyllingekød
  • Kyllingbryst skåret i tynde strimler
  • Tynde skinkestrimler
  • Skært oksekød skåret i tynde strimler
  • Gårsdagens hakkebøf
  • Nudler
  • Sød chilisovs
  • Peanuts
  • Cashewnødder
  • Chili
  • Rejer
  • Bambus
  • Citrongræs
  • Lime

God fornøjelse.

Stegte ris med grøntsager

Stegte ris med grøntsager

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 300 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 42 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 300 gr. kogte ris
  • 1 broccoli, skåret i mindre buketter
  • 1 rød peberfrugt, halveret og skåret i tynde strimler
  • 4-5 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 løg, skåret i tynde både
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 175 gr. ærter (friske eller frosne)
  • 3 æg, sammenpiskede
  • 2 spsk. soyasovs
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 0,5 dl. koldt vand
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Opvarm lidt olie i en stor gryde eller wokpande. Steg løgene klare ved forholdsvis høj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen), og steg dem blanke i ca. 3-4 minutter.
  2. Tilsæt forårsløg, peberfrugt og hvidløg, og lynsteg grøntsagerne i yderligere et par minutter under omrøring.
  3. Vend broccolibuketterne ned til de øvrige grøntsager, og tilsæt en halv deciliter vand. Steg videre ved høj varme i et par minutter, og lad vandet fordampe.
  4. Hæld de kogte ris ned til grøntsagerne, og steg videre i yderligere et par minutter under omrøring.
  5. Tilsæt ærterne og lad dem stege med i yderligere et minuts tid.
  6. Vend de sammenpiskede æg og soyasovs ned til alle de øvrige ingredienser på panden, og gennemvarm æggemassen i ca. 2-3 minutter ved høj varme, eller til æggene har sat sig i retten.
  7. Drys sesamfrøene ud over retten, og vend dem forsigtigt rundt.
  8. Smag retten til med salt og friskkværnet peber, og server risretten straks.
  9. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Stegte ris med grøntsager

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.