Caprese pastasalat er en nem og mættende måltidssalat med sprødstegte kyllingestykker, solmodne cherrytomater, mozzarella og frisk basilikum vendt i en let syrlig marinade. En fyldig salat, som står færdig på spisebordet indenfor en halv time. Det bliver altså ikke nemmere. Denne pastasalat er inspireret af den klassiske italienske tomatsalat insalata caprese, som i al sin enkelhed består af skiver af mozzarella, tomater og basilikum krydret med salt og olivenolie. Denne udgave bliver lige piftet op med kogt fuldkornspasta og sprødstegte kyllingestykker vendt i en frisk marinade, som gør denne salat ekstra mættende og indbydende. Perfekt som nem aftensmad på en travl hverdag, hvor tiden og overskuddet ikke lige er til de helt store gastronomiske udskejelser. Og skulle der blive lidt tilovers, er denne pastasalat mere end velegnet til madpakken.
Prøv lige at se opskriften på: One pot pasta med kylling og mozzarella
Denne opskrift på caprese pastasalat er:
- En nem og lækker måltidssalat med sprødstegte kyllingestykker, cherrytomater, mozzarella og frisk basilikum vendt i en let syrlig marinade
- En mere mættende udgave end den helt klassiske tomatsalat insalata caprese
- En frisk salat til både frokost og aftensmad
- Velegnet til madpakken
Disse ingredienser skal du bruge:
- Fuldkornspasta (fx penne, rigatoni og fusilli)
- Kyllingebryst
- Cherrytomater
- Mozzarella mini (mozzarellakugler - bøf mozzarella eller burrata kan også anvendes)
- Frisk basilikum
- Balsamicoglace (kan undlades)
- Hvidvinseddike (balsamicoeddike kan også anvendes)
- Olivenolie
- Hvidløg
- Tørret timian
- Tørret oregano
- Sukker (honning kan også anvendes)
Prøv lige at se opskriften på: Quinoatærte med bacon og porre
Opskrift på caprese pastasalat
Det er lige før denne pastasalat kan tilberedes med bind for øjnene. Start med at koge pastaen efter anvisningerne på pakken. Imens gennemsteger du kyllingebrysterne ved forholdsvis høj varme, så de får en flot gylden stegeskorpe. Læg de færdigstegte kyllingebryster over på en tallerken, og lad dem køle af. Når pastaen er kogt al dente (med bid), hælder du pastaen op i et dørslag, og så ind under den kolde vandhane, så pastaen kan blive kølet ned. Lad pastaen dryppe af i dørslaget. Pisk alle ingredienserne sammen til marinaden i en lille røreskål, og hæld pastaen op i en stor skål, og bland den godt med marinaden. Krydre med lidt ekstra groft salt og friskkværnet peber. Bland pastaen med de halverede cherrytomater, mozzarella, frisk basilikum og sprødstegte kyllingestykker. Vend alle ingredienserne forsigtigt rundt i skålen. Så er der serveret.
God fornøjelse.
Ingredients
- Pastasalat:
- 350 gr. fuldkornspasta (fx penne, rigatoni og fusilli)
- 2 kyllingebryst, gennemstegte med gylden stegeskorpe og skåret i mundrette stykker
- 500 gr. cherrytomater, halveret
- 250 gr. mozzarella mini (mozzarellakugler)
- 1 stor håndfuld frisk basilikum, grofthakket
- 2 tsk. balsamicoglace (kan undlades)
- Dressing:
- 4 spsk. hvidvinseddike (balsamicoeddike kan også anvendes)
- 1 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg, finpresset
- 0,5 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. sukker (honning kan også anvendes)
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Instructions
Marinade:
- Pisk alle ingredienserne sammen i en lille røreskål med et piskeris, og smag marinaden til. Stil marinanden til side imens du laver selve pastasalaten.
Pastasalat:
- Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, og køl den kogte pasta ned i et dørslag under koldt vand. Lad pastaen dryppe af i sigten indtil den skal vendes med dressingen i skålen.
- Opvarm lidt olie på en pande, og gennemsteg kyllingebrysterne i ca. 4 minutter på hver side ved forholdsvis høj varme (7-8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Krydre kødet med friskkværnet peber og salt. Læg de færdigstegte kyllingebryster med gylden stegeskorpe over på en tallerken, og lad kødet hvile sig. Skær herefter kyllingekødet ud i mundrette rustikke stykker.
- Skyl cherrytomaterne under koldt vand, og skær dem over på midten.
- Hæld pastaen op i en stor skål, og bland den godt med marinaden. Krydre med lidt ekstra groft salt og friskkværnet peber.
- Bland pastaen med de halverede cherrytomater, mozzarella, frisk basilikum og sprødstegte kyllingestykker. Vend alle ingredienserne forsigtigt rundt i skålen.
- Top pastasalaten med lidt balsamicoglace (kan sagtens undlades), friske basilikumblade og evt. nogle friske ærteskud eller andet mikrogrønt.
- Velbekomme.
Notes
Caprese pastasalat har en holdbarhed på køl i minimum 2-3 dage i en tætlukket beholder. Salaten kan serveres som en mættende måltidssalat, men du kan også undlade kyllingestykkerne, og servere salaten som tilbehør til et stykke kød eller andet tilbehør. Du kan evt. tilføje lidt grønt i form af fx friske ærteskud eller et par håndfulde ruccola.